מבקשת ייעוץ...

A לוןA

New member
אני אגיד לך מה אני קורא כאן

8 חודשים התאהבתם והכל היה פרפרים וציפורים.
ההתאהבות נגמרה, ועכשיו הגיע שלב מאבקי הכוח
ואתם מנהלים אותו במלוא העוז והדורסנות, גם את, וגם הוא.
מהצד שלו, כנראה שהחתונה הביאה אותו לסוג של חשבון נפש דתי. יתכן והוא אמר לעצמו ברווקותו- כל עוד זה אני עם עצמי- נבלה כמה שאפשר, אבל כשאתחתן- אני כבר אקים בית יהודי, אחנך ילדים כמו שצריך ו"אהיה בסדר".
ואז הוא התאהב, ובלהט ההתאהבות היתה הצעה, ואז הוא פתאום רואה שכל הפנטזיה של "כשאתחתן כבר יהיה בסדר" כבר לא כל כך בסדר.
מתוך המצוקה הזו ניתן להבין את ההתנהגות שלו (להבין, גם אם לא לקבל)
&nbsp
מה הבעיה? שגם אצלך ההתאהבות נגמרה ושלב מאבקי הכח התחיל.
ואם הוא דורסני בדרכו- את דורסנית בדרכך.
הוא צועק- את שותקת. הוא מעיר על פרעוש- את מזכירה את הפיל מהחתונה
וחץ מזה, את דורשת ממנו, בעיצומם של מאבקי הכח וההתחפרות כל אחד בצידקתו- תיכנע, תרים דגל לבן, תודה בזה שהיית מנוול ותתחיל להתנהג כמו בנאדם!! (או במילותייך- לא רק שתכיר בטעותך, תעשה את זה מילולית ובמפורש, ובנוסף קח בחשבון שאני עוזבת- תתחנן שאשאר!! תחזר אחריי או ש!!! וחוצמזה סתום ת'פה שלושה חודשים!! 'בנת??!!??)
זה לא רק חסר תוחלת- במצב שאתם נמצאים בו זה אבסורד.
&nbsp
מה הפיתרון?
אם אתם כבר בדרך ליעוץ זוגי- זה הפיתרון.
אם לא-
א. קחי בחשבון שאת בכלל לא סמרטוט. אתם נלחמים, ואת נלחמת לא פחות ממנו, כך שהאחריות על המצב היא גם עלייך (ואם את אומרת שהאחריות למצב היא 5% עלייך- חבל על הזמן. זה סתם ביטוי מהשפה לחוץ)
ב. רדי מדרישות הכניעה ושהאויב יגיע עם דגל לבן ועיניים מושפלות לחתום על המסמכים שהגנרל המנצח יורה לו. לא יקרה.
ג. אם תמשיכי לנהל מריבות על פגיעות עבר, ולעורר טריגרים וכיוב- חבל על הזמן של שניכם.
ד. אחרי שהלהבות יפסיקו להשתולל, יהיה אפשר לשבת ולדבר על מה הלאה ואיך עושים את זה.
&nbsp
נ.ב.
"החלק היחידי שאני לוקחת על עצמי, זה שאפשרתי לו להתנהל בצורה שבה הוא מתנהל יותר מידי זמן."- זו בדיוק המקבילה ל"תאר לי תכונה רעה שלך"-"אני משקיע בעבודה כל כך הרבה עד שזה משאיר לי מעט פנאי למה שאני אוהב לעשות- להתנדב באונקולוגית ילדים בשניידר"- זה לא תיאור של תכונה רעה, וזו לא באמת לקיחת אחריות שלך על חלקך במצב.

גארוטה

New member

בת האש

New member
בנוגע ל-נ.ב

לצערי נראה שאתה צודק. אבל, אם אומרים את המשפט הזה בכנות, אז זה מפתח גדול לשינוי. יש הזדמנות גדולה מאוד לשינוי אם אדם מבין איזו השפעה גדולה יש לאיך שהוא מרשה להתנהג כלפיו. זו באמת השפעה עצומה. וזה באמת שיתוף פעולה עם ההתנהגות הלא רצויה של בן הזוג.
&nbsp
ואפשר באמת לקחת אחריות, והכי חשוב, לשנות. אם אדם (לרוב זו אישה, אבל אולי פשוט לא פגשתי את הגברים הנכונים) מבין איך הוא שיתף פעולה עם היחס הלא ראוי של בן הזוג כלפיו, זה פוטנציאל לשינוי. ואם האישה גם מקדישה כמה חודשים ללימוד כל הדרכים האלו ושינוי שלהם, זה יכול ליצור שינוי גדול בהתנהגות בן הזוג, מבלי שהוא לקח כל חלק אקטיבי בתהליך.
&nbsp
כי צריך שניים לטנגו, ואם אחד משנה את הצעדים, לשני אין ברירה אלא להשתנות גם הוא.

A לוןA

New member
האגדה מספרת

שבראש השנה נפתחים בשמיים שלושה ספרים- באחד נכתבים הצדיקים הגמורים, בשני הרשעים הגמורים ובשלישי הבינוניים- אלו שהיו להם חטאים מזה וזכויות מזה.
בראש השנה נגזרים הצדיקים הגמורים לחיים והרשעים הגמורים למוות. לבינוניים נשאר זמן לחזור בתשובה עד יום כיפור.
ומוסיפה האגדה ומספרת את מוסר ההשכל, שתקף גם למקרה שלנו- מעולם לא נכתב איש, לא בספר הצדיקים הגמורים ולא בספר הרשעים הגמורים.

בת האש

New member
לא הבנתי איך התגובה שלך קשורה להודעה שלי

אתה מוכן להסביר קצת יותר לאט בבקשה?

A לוןA

New member
בדרך כלל

וגם במקרה הזה,מי שאומר- אני במשבר, הבעיה שלי היא שאני טוב מדי/מכיל מדי/מאפשר מדי- ולכן זה התדרדר למצב הזה- לא באמת לוקח אחריות למצב.
בדיוק כמו שיש נשים שאומרות- אני כל כך חזקה וסקסית ומדהימה- עד שגברים מפחדים ממני.
או במקבילה הגברית-
אני כל כך נחמד ועדין טוב לב וחכם- ונשים מחפשות רק את ה"ילדים הרעים"
&nbsp
כל המקרים האלו יכולים להיות נכונים לחלק קטן מאוד מהמקרים, ביתר המקרים זה פשוט קבירת הראש בחול והאשמת הסביבה/סובבים בבעיות שלך.
&nbsp
במילים אחרות- היא לא צדיקה גמורה, הוא לא רשע גמור, היא אולי מאפשרת מדי (למרות שלא ממש נראה לי) - אבל זה בטח לא ה"חטא" היחיד שלה במערכת, ואפילו לא הכי רציני- ואם היא לא תכיר בכך, חבל על הזמן שלך שניהם.

בת האש

New member
אולי הניסיון שלי שונה משלך, והמדגם שלי רחוק מלהיות מייצג

אבל החטא של לאפשר לבן הזוג משהו זה אחד החטאים הכבדים בעיניי. לא כי אלו מעשים מרושעים, איומים ונוראיים שאין עליהם מחילה. אלא כי ההשלכות של האיפשור הזה הן עמוקות וחזקות מאוד.
&nbsp
בכל משבר יש הרבה גורמים. ולעיתים קרובות מספיק לשנות אחד מהגורמים הלו כדי ליצור שינוי. ראיתי כבר כמה וכמה מקרים בהם זה שאחד מבני הזוג הפסיק לאפשר התנהגות מסויימת, הביא לשינוי עמוק.
&nbsp
אני לא יודעת אם זה היה הגורם למשבר (כמו שאמרתי, לדעתי תמיד יש כמה, והבחירה במה לראות את הגורם היא תלויית נקודת מבט), אבל ראיתי את השינוי.
&nbsp
ואגב, לדעתי זה נכון גם לגבי ילדים. אפילו יותר מאשר בזוגיות.
&nbsp
ובנוגע להכרה - אני מייחסת יותר משמעות לנכונות לנסות לשנות את ההתנהגות, מאשר לנכונות להכיר בחטא. הכרה באחריות היא דבר חשוב, אבל מעשים חשובים עוד יותר. לכן הנכונות של אדם לנסות משהו חדש חשובה יותר מהנכונות לקחת אחריות.
&nbsp
גם כאן, זה נובע מהניסיון האישי שלי. שבו הנכונות להגיד בקול "אני אחראית" לא באמת שינתה דברים, ואילו שינוי התנהגות פרקטי שינה והרבה (ולרוב גם גרר הבנה אחרת של המציאות).
&nbsp
תודה על שהסברת לי את המשל שלך, אני לא חושבת שאי פעם הייתי עולה על זה לבד (כנראה בגלל השוני במשקל שאנ מעניקה לחטא של שיתוף פעולה. אבל זה נושא לפוסט בפני עצמו, בעתיד הרחוק וכנראה לא פה).

A לוןA

New member
בלי ספק

כמאמר גששינו- בכל מערכת קורבנית יש קורבן ויש מקרבן

בלי ספק אם נניח יש בעל שמתנהג כמו ילד נוסף במשפחה (למרות שבחוץ הוא איש מוכשר ורב פעלים)- יש כאן אישה שמאפשרת לו להיות כזה (או במקרים חמורים יותר- לא מאפשרת לו שום דבר אחר). ברגע שיסתיים האיפשור של האישה- סביר להניח שהתנהגות הבעל תשתנה פלאים.
לדעתי, זה לא המקרה כאן.
בקשר להכרה- את צודקת ב100%, ומכיוון שאצלי העניין ברור - אני מניח שגם אצל אחרים זה כך.
רק בפוליטיקה יכול אדם לומר "האחריות כולה עלי" ולא לעשות כלום.
ההכרה מחייבת פעולה, אחרת אין בה ערך והיא בבחינת ברכה לבטלה.
בכל מקרה שינוי מעשי עדיף על שינוי הכרתי ריק, אבל להבנתי את הכותבת- בלי לעשות את האחד לא יגיע השני.

בת האש

New member
הכרתי לא מעט אנשים שאמרו "האחריות היא אצלי" ולא עשו כלום

והכרתי מה אנשים שיש להם בעיה ענקית להודות בקול שהם טעו במשהו, שלא לדבר על להתנצל. אבל הם משנים את המעשים שלהם, ובעיניי זו לקחית אחריות (גם אם ממש מעצבנת לפעמים. אבל אחריות).
&nbsp
לדעתי זה דווקא המקרה כאן - היא בעצמה הסכימה לוותר על הכל בערך, ועכשיו היא מתעצבנת שהוא לא מעריך את זה. אבל תכלס? יש לשנינו מעט מידי מידע למשהו שהוא מעבר לניחוש. הדרך הנכונה לבדוק דברים כאלו היא שפותחת השרשור תפעלת ותשנה את ההתנהגות שלה בהתאם לאחת התיאוריות, ואז אם שינוי התנהגות בן הזוג יהיה בהתאם, אפשר להגיד שהתיאוריה נכונה. רק שלא נראה לי שזה יקרה, לכן נשאר רק לנחש...
&nbsp
כך שבסך הכל, בעמדה שלי אני איפשהו באמצע בינך לבין מפלצת.

אוי נו

האגדה שלך מסתמכת על זוגיות יעני שיווינית אשכנזית נאורה.
יש כאן תסריט קיצוני מדי וגם מאוד טיפוסי לצערי. הבחור 'יצא עם גויות גמורות', יעני פינק את עצמו בקשרים עם בחורות ממוצא סובייטי <שזה כידוע כמו לנסוע במרצדס בשכונה>. ראה כי טוב. מצא אחת קצת יותר 'כשרה' להביא לאמא <כלומר יהודיה וחילונית>, והכל היה דבש דבש דבש, הציע שייבה, ואחרי שסיפר למשפחה שאחותה לא מפרידה בין בשר וחלב <אוי גיוועלד>, זכה לשלל פרצופים ועיוותי פנים, וקיבל רגליים קרות. פתאום 'המסורת' זה מה שחשוב, הניקיון, וכל התחרווד הפרימיטיבי הסטנדרטי של 'לך תאלף אותה שלא תתפוס עליך תחת, שתעשה בדיוק מה שאתה אומר לה'. ויש לחץ מהשבט, לצד הקינאה ושנאת הזר, והוא בתוך הקלחת. פתאום במעבר חד ממרסדס הבחורה ירדה ליגה למה דבר אחד להשתובב עם רוסייה, ודבר אחר לצרף אותה למשפחה
.
והיא לא מבינה מאיפה כל המיום ללילה הזה של השינוי ביחס נפל עליה, והיא עדיין במוד של נסיכה שהיא הייתה רגע לפני ההורדת הגרדום. מן קטע כזה של נסיכות צעירות ולא מודעות שראו משהו חמוד שמתרפק עליהן עם מלן צומי והרימו, לא להתעדכן בזמן אמת ולהבין מייד שעולמן התהפך ללא שוב
...
היא עוד מנסה להיעלב, ולעשות עליו קצת שרירים ולדבר אל הבן אדם שבו.
אבל זה עניין תרבותי, לא זוגי. הבחור עמוק בתוך החרא של הסטיגמות...

A לוןA

New member
נכון ולא קשור

הוא מפעיל את השרירים שלו (בעקבות לחץ, חשבון נפש פנימי, או כל שריטה אחרת, לא רלוונטי)
והיא מפעילה את כל התותחים שלה, כולל טיפולי שתיקה, דרישה מפורשת לכניעה מוחלטת, הודאה באשמת היותו מנוול וסתימת הפה
&nbsp
אין בסיפור הזה רשעים גמורים ואין צדיקים גמורים- שניהם שם יחד, בוחשים בקלחת יופי-יופי

וודאי שיש

מי שהתהפך הוא שיוזם את כל המתח והלחץ על מערכת יחסים. בלי מנופי הלחץ האלה היא לא הייתה נכנסת למגננה ומנסה לאזן. זה לא שהיא עושה לו טיפולים בשתיקה על חיוך בומבסטי. הוא מתעמר ומבן זוג מפניק פיתום נכנס לעמדה של 'בוס בחברת קבלן'/אבא קשוח ומנוכר, היא בכלים שלה מנסה להחזיר את הגלגל לאחור. כמובן לשווא. הפור נפל. נשמע שיש שם עסק עם אישיות בגודל של תולעת

A לוןA

New member
שוב- נכון ולא קשור

זה נכון ש"הוא התחיל"
אבל היא המשיכה יופי-יופי.
היא רוצה שהוא יחזור להיות הכמעט חילוני שהיא הכירה
הוא רוצה שהיא תהפוך להיות אשת חיל מי ימצא
ושניהם מושכים בחבל הכל הכוח.
אז או שמגיעים להבנות והסכמות, שמים את העבר מאחור וממשיכים הלאה
או שמפוצצים הכל
או שממשיכים להילחם. אני מכיר זוג שנלחם אחד בשניה בעוז ועיזוז כבר 25 שנים, והיד נטויה.הם מאוד אומללים באושרם.
רק צריך לבחור- ולהמשיך בנתיב.

השאלות וההתחשבנות של מי התחיל תמיד מזכירות לי את הקטע של יהודה אטלס מ"הילד הזה הוא אני"
בכיתה שלנו בהפסקות
המון ילדים הולכים מכות.
ועוד אף פעם המורה
לא הצליחה לגלות מי התחיל, בגלל מי זה קרה.
כי אפילו אם היא תדע איזה ילד הרביץ ראשון
אולי השני לפני זה הוציא לו לשון,
או זרק עליו גיר, או הלשין למורה,
או קילל את אימו בשנה שעברה.
(מצוטט מהזיכרון)

לא רק

שהוא התחיל, הוא גם מתמיד בלהמשיך. אין לו כל כוונה 'להניח לעבר', יש לו כוונה למסד את הקונצפט של 'כלבה - ארצה' בהווה ובעתיד. היא מתחננת שייתן לה לפחות שלושה חודשי חסד!
, 'הודנה' קטנה לפחות להנות מכל הרעיון של המלמלה והקצפת וה'ירח דבש' שהבטיחו לה בכל הסרטים של וולט דיסני והפרומואים...
אבל הוא גם את זה לא מוכן לתת...

כשפוצחים נגדך במלחמה יש רק שלוש אפשרויות - לתת חזרה פייט בתקווה להביס ולהסיר איום, לברוח או להיהרג. המקום שלה במערך הזוגי הנוכחי הכרחי ואף היגיוני. וטוב שכך.

A לוןA

New member
כן, אבל

צריך גם לזכור שבכל מלחמה יש גם נפגעים, משני הצדדים.
הנפגעת העיקרית מכל הסיפור הזה תהיה הזוגיות שלהם.
יכול להיות שמבחינת הצדק הטהור צריך לצאת פה למלחמת חורמה, ויקוב הדין את ההר.
או כמו שאומרת פות"ש- גם תודה שהיית מנוול, גם תתנצל, גם סתום ת'פה 3 חודשים, גם תחזר אחרי וקח בחשבון שאני בכלל עוזבת, כן!!???!!??
&nbsp
האם זה חכם לצאת למלחמה כזו, או שעדיף, בשם המשך הזוגיות, להתייחס למצב הנוכחי כאל מצב נתון, להניח את התחשבנויות העבר בעבר ולראות מה עושים כדי להמשיך הלאה?
&nbsp
אני הייתי בוחר באפשרות הזו. מי שרוצה לנהל "זוגיות לוחמת"- שיבושם לו.

כן אבל

זה לא נשמע שיש שם זוגיות. יש חיזבאללה בבונקר שיורה פגזים על הבית היהודי
, וצרחות היסטריות <או בעצם שתיקה היסטרית
> של חלאס, או שאני אחזור לאמא.

למעלה