מבקשת ייעוץ

מבקשת ייעוץ ../images/Emo53.gif

בתור אמא חדשה ל-2, עכשיו יסורי המצפון מתחלקים בין שתי הבנות: אני מניקה את ביתי הקטנה- בת כמעט חודשיים, בעיקר היא יונקת אם כי פה ושם , כשחייבים, בחוץ או כשבעלי איתה - סימילאק מבקבוק. בשבוע הבא יש טיול בגן לביתי בת ה-5 , חצי יום וצריך ללכת עם הורה מלווה. מכיוון שבעלי עובד לילות, הוא הציע שישאר בבוקר עם הקטנה , כך יוכל גם לישון כשהיא תישן ואני אלך עם הילדה הגדולה לטיול. אבל יש לי פתאום יסורי מצפון להשאיר אותה לבד, חצי יום ללא הנקה, ולא יהיה מזה נזק להנקה?? (אני לא שואבת, ונראה לי גם שהיא מעדיפה הנקה מבקבוק..)

מה לגבי גודש?

האם לא יווצר לך גודש בלי להניק חצי יום? האם את מתכוונת לשאוב חלב בטיול? אני חושבת שתתקשי להנות כך מהטיול. אם הקטנה רגילה לקבל בקבוק פה ושם מבחינתה זו ממש לא בעיה להשאר עם אבא. חוץ מנושא הגודש, הכאבים והטיפטופים, אני חושבת שחצי יום לא יכול לפגוע בהנקה עד כדי כך... אני אישית לא הייתי יוצאת לטיול.

אז ככה...

בטח כבר ידוע לך שמשק החלב מבוסס על עיקרון של ביקוש והיצע וככל שתניקי יותר (או תשאבי) כך גם גופך ייצר יותר חלב. אם רוב הזמן היא יונקת ולא מסרבת לציצי, וסימילאק הוא רק מוצר חירום אזי לא נראה לי שהיא מעדיפה הזנה מבקבוק, היא מעדיפה אותך! קשה לשמור על משק חלב ועל חיים בריחוק מהיונקת מבלי לשאוב. קני לך משאבה, אפילו ידנית (וקיימות משאבות יחסית זולות בשוק, אם תרצי אשלח אלייך מצגת משאבות) כך שתוכלי לרוקן את עצמך (אפילו בשירותים תוך כדי הטיול עם הקטנה) ובמקביל להשאיר ארוחת חלב אם לקטנה בבית. מבלי לשאוב את עלולה להסתכן בגודש, סתימת צינוריות חלב או חלילה דלקת בשד.. ובכלל כאבים מיותרים... חבל!! תוכלי גם להמעיט קצת מתחושת הגודש על ידי עיסוי של השד מבסיסו קדימה לכיוון הפטמה.

panicmom

New member
דעתי

תמצאי דרך להתרוקן במהלך הטיול (אפילו שאיבה ידנית), ותצאי עם ביתך לטיול!!! היא בת חמש. לפני חודשיים קיבלה במתנה אחות קטנה (וזה בטח קשה). ההנקה לא תינזק וגם לא התינוקת - אבל מצד שני: תוכלי להקדיש לבתך הגדולה חצי יום: רק את והיא... מתי לאחרונה זה קרה? לפני חודשיים?

שלום דובדבנית ../images/Emo13.gif

קודם כל והכי חשוב - מחצי יום של טיול לא יקרה כל נזק להנקה
במיוחד אם הקטנה כבר בת חודשיים ויונקת היטב, וקיבלה בקבוקים בעבר ולא נוצרו בעיות עקב כך. אז אם את מחליטה לצאת לטיול ולהשאיר את התינוקת עם אבא שלה בבית, זה לא צריך להיות השיקול שלך. עוד אופציה שיש לך היא לקחת אותה איתך במנשא. אבל אם את רוצה לתת לבת החמש שלך צ'אנס להיות איתך לבד - אני מאחורייך
. נסי אולי לשאול אותה קודם לכן מה היא מעדיפה, שתבואי לבד או שתבואי עם התינוקת... גם לי יש בת חמש ואני לקראת לידה, וממה שנראה לי עכשיו היא לא תעזוב את התינוק החדש במנוחה לרגע ותעדיף שיבוא איתנו כדי "להשוויץ" לחברות בגן ולהראות בעלות... אז אולי הבת שלך תפתור לך את הבעיה הזו בעצמה
מה שכתבו לך לגבי גודש נכון מאוד - את תצטרכי לפתור את הבעיה הזו במהלך הטיול ולכן כדאי לברר אם תהיה גישה לחדר שירותים שבו תוכלי להכנס ופשוט לסחוט מעט את השדיים מעל כיור אם יתמלאו מידי. אבל השאלה היא כמה שעות תיעדרי? אם מדובר בשלוש או ארבע שעות - זה כנראה לא יצור בעיה של גודש ואת יכולה פשוט להיניק אותה מיד לפני היציאה ומיד כשאת חוזרת. אם מדובר בשבע שעות זה כבר משהו אחר...

למעלה