מבקשת ייעוץ די דחוף...

TNFAN

New member
מבקשת ייעוץ די דחוף...

הכלבה שלי לא אוכלת כבר כמה ימים, לקחנו אותה לוטרינר היום והוא קבע שהיא חיוורת מאוד ושלח לבדיקות דם הבדיקה הראתה שהיא אנמית מאוד, הבדיקה הכימית יצאה בסדר, ובדיקה נוספת שהוא עשה כדי לראות אם האנמיה הינה כתוצאה מפרזיט לא העלתה שום תוצאות (כלומר קבעה שלא מדובר באותו פרזיט) עכשיו הוא לקח משטח דם כדי לבדוק אם זה משהו שקשור במח העצם ובנוסף אמר להגיע מחר לבצע אולטרסאונד ורנטגן, הוא אמר שהוא די מודאג... אנחנו לחוצים מאוד, מדובר בכלבת פודל בת 6 בערך, מה זה יכול להיות???

TNFAN

New member
האופציה של

קדחת קרציות ירדה מהפרק... הוטרינר אמר שזה לא זה אחרי בדיקה....

TNFAN

New member
פרט נוסף

שנזכרנו בו עכשיו וטרם יידענו בו את הוטרינר קשור לכך שלפני מספר ימים היא גירדה מאוד באזור הבטן כנראה בעקבות פרעושים, הגירוד יצר פצעים ואפילו דם

אכן מדאיג

לאנמיה יש גורמים רבים. נכון שבארץ קדחת קרצית עומד גבוה ברשימה, אך ודאי שאין זה הגורם היחיד. משטח דם הינו הכרחי כחלק בלתי נפרד מבדיקת הדם. הספירה במכונה נותנת לנו מידע כמותי - כמה תאים יש מכל סוג, וההסתכלות במשטח משלימה את הספירה הממוכנת, גם כבקרה על הנתונים של המכונה אך בעיקר מתקבל כך מידע איכותי. חשוב לדעת לא רק כמה תאים יש מכל סוג, אלא גם איך הם נראים. לא תמיד זה פשוט, ונדרש קצת נסיון כאן. אצלי בראש הרשימה נמצאת אנמיה המוליטית, מצב שבו תאי מערכת החיסון תוקפים את תאי הדם, במקום לזהות אותם כחלק נורמלי של הגוף. פשוט ראיתי כמה פודלים עם הבעיה. במשטח הדם יש תמונה אופיינית למחלה זו, כל שמחר אמורה להיות לכם תשובה בעניין. אם זו המחלה, אז יש מקום אמיתי לדאגה, אך יש סיכוי לשליטה במחלה. כמובן שאם האנמיה מחמירה, ולא מצליחים להגיע לאבחנה מדוייקת כדאי לפנות גם לבית החולים הוטרינרי, ובמקביל אפשר לתת לה תרומת דם, כדי למשוך זמן, עד להגעה לאבחנה מדוייקת. הייתי מנסה להגיע לאבחנה קודם לתרומה, כי היא משנה את תמונת הדם, אבל לא תמיד יש לנו הזמן הדרוש (תלוי בחומרת האנמיה ובקצב ההדרדרות). בהצלחה, ואנא עדכני אותנו בהמשך.

TNFAN

New member
עדכון....

המשטח דם חזר עם תוצאות של אימום או משהו כזה, תאי דם שנתקפים, בנוסף הוטרינר ביצע לה אולטרסאונד, בו ראה שיש נוזל באזור חלל הרחם... ועל כן אמר שיש לכרות את הרחם..... לפני הכריתה היא תקבל מנת דם בגלל האנמיה.... כך או כך מומחה לאולטרסאונד יבוא לראות אותה שוב הערב.... אם יש למומחים משהו להוסיף, אני אשמח לשמוע

TNFAN

New member
עדכון נוסף

המומחית אולטראסאונד קבעה שאין לה שום דבר ברחם והכל בסדר אז עכשיו הקביעה היא שיש לה אנמיה אוטואימונית, הוא הזריק לה הורמון ואמר שהוא ממשיך להזריק לה בימים הקרובים ואז זה יעבור לכדורים ואז לזריקות ארוכות טווח.... אשמח לשמוע עוד פרטים על המחלה...........

אנמיה אוטואימונית

מדובר במחלה בה מערכת החיסון של הגוף "משתגעת", ומפסיקה לזהות את תאי הדם האדומים כ"עצמי", ולכן מתייחסת אליהם כאל גוף זר - פולש שיש להשמידו. יש כמה סוגים של אנמיות כאלו, ואצלך אינ מעריך שהמצב הוא שבוא התקיפה נעשית מחוץ לכלי הדם - בתוך הטחול לרוב. בכחמישית מהמקרים יש גם תקיפה של טסיות הדם, ולא רק של התאים האדומים (סינדום אוונס). בחלק מהמקרים המחלה משנית לגורם אחר. דוגמא קלאסית היא תרופות או טפילים (למשל הטפיל של קדחת קרצית) משנים את "המראה החיצוני" של התא האדום - ואז הגוף לא מזהה אותו יותר ותוקף אותו. הסוג השני, שאני מעריך שזה מה שיש לך, הוא מחלה ראשונית, כלומר, אין גורם חיצוני שניתן לזהותו, אלא משהו פנימי של הכלבה. כמו שכבר אמרתי למעלה, פודלים חשודים בעיני לנושא. המשמעות היא שלא תמיד ניתן לרפא את המחלה, אלא רק לשלוט בה - ע"H מתן תרופות לכל החיים. הטיפול בגדול מתבסס על תרופות שמחלישות את מערכת החיסון, היינו סטרואידים, שזה מה שהיא מקבלת עכשיו, ולעיתים משלבים תרופות כימותראפיות, כדי להוריד את מינון הסטרואידים, כי יש להם פוטנציאל נזק לא קטן. בעניין זה הערתי החשובה ביותר. אני מתנגד באופן נחרץ ביותר למתן זריקות סטרואידים ארוכות טווח בכלבים. הטיפול גם כך דורש עדינות, התאמת מינון ומעקב אחר תופעות לוואי. הזריקות הללו הן הכל חוץ מזה. יש לאזן את התרופות כל הזמן, ומדובר על תקופה ארוכה ביותר של מאמץ (חודשים אחדים לכל הפחות, לעיתים טיפול לכל החיים). השאיפה היא להגיע בסופו של דבר למינון הנמוך ביותר האפקטיבי. מתן זריקות ארוכות טווח של סטרואידים (דפו מדרול לרוב) יגרום נזק ויקצר את חיי הכלבה. במחלה כזו מורכבת אני ממליץ ללא קשר לפנות לייעוץ של רופא מומחה ברפואה פנימית, יש בבית החולים הוטרינרי, ובכמה מרכזים רפואיים נוספים באזור המרכז. בהצלחה, אסף

TNFAN

New member
איזה פיתרון יש

חוץ מלהזריק לה את התרופה ארוכת הטווח במשך כל החיים? לא הבנתי פשוט מתשובתך

כמה פתרונות

סטרואידים ניתנים במגוון אפשרויות, אבל הפתרון הנכון, כאשר משתמשים רק בסטרואידים הוא ע"י כדורים. כדור נותנים כל יום. בהתחלה נותנים יותר ואח"כ יורדים במינון. במקרים מסויימים מוסיפים תרופות נוספות, כדוגמת אימורן, בכדי להפחית את מינון הסטרואידים או כאשר לא מצליחים לשלוט במחלה. בדיוק בגלל הקשיים הללו, המלצתי לפנות למומחה/ית ברפואה פנימית.

TNFAN

New member
האם אתה יודע היכן

אנחנו יכולים למצוא מומחה כזה, אנחנו גרים באזור השרון?

כמו שד"ר אסף כתב למעלה

אפשר למצוא מומחים כאלה בבית החולים בבית דגן. יש עוד מספר מקומות בארץ (למשל במרכז הרפואי בכפר הירוק) אבל בית דגן זה הכי מסודר. לגבי המחלה - אכן מחלה לא נעימה. פרט לסיבוך האפשרי של פגיעה בטסיות, קיימים סיבוכים אפשריים נוספים. למעשה, הסיבוך הנפוץ ביותר הוא הווצרות קרישי דם הפוגעים בעיקר בריאות. זה נגרם בגלל הפעילות הלא תקינה של מערכת החיסון, ומאד קשה לטפל בזה. למניעה אפשר לתת נוגדי קרישה, וזה מה שעושים בבית דגן בזמן אשפוז כלבים במצב זה. בנוסף רצוי מעקב צמוד אחרי המצב, שזה למעשה אשפוז. לצערי, הסטטיסטיקה היא ש 50% עוברים את המשבר הראשון של מחלה זו, וזה לא מאד משמח. אני בהחלט מצטרף להמלצה לקחת את העניין בכובד ראש. בהצלחה

למעלה