מבקשת ייעוץ - דחוף!

S h a l e v

New member
מבקשת ייעוץ - דחוף!

לפני כיומיים קבלנו מכתב שב 7 שנים האחרונות בעלי לא שילם ביטוח לאומי ולכן עלינו לשלם עכשין את כל החוב בסך 10000 ש"ח. וקצת רקע: בשנת 95 נפצע בעלי בתאונת עבודה ומשנת 97 (השנה בה התחתנו )אני המפרנסת היחידה. הייתי בטוחה שאני מכסה אותו עם המשכורת שלי בעניין הביטוח ומסתבר שלא. כשדברנו עם נציגת ביטוח לאומי היא טענה שזו הייתה טעות שלהם שלא שלחו שום הודעה ושהתיקון נעשה רק עכשיו.האם אנחנו צריכים לשלם על טעות שלהם! אנחנו לא התחמקנו מתשלום, פשוט לא ידענו!! אנחנו אזרחים תמימים, די צעירים שלא היו מודעים לחובה הזו (..וסליחה על הבורות) נציגת הביטוח טענה שאי הידיעה לא פוטרת אותנו, אולי היא צודקת ואולי לא... רק אחרי שיחת הטלפון איתה נכנסתי לאתר של ביטוח לאומי וקראתי מהי חובתו של כל אזרח. האם יש בידינו לבטל את רוע הגזרה או שעלינו להשלים איתה ולשלם סכום זה (אע"פ שמצבנו הכלכלי לא טוב)?

osnatyD

New member
אני לא יודעת את החוק אבל...

אם יתברר שאתם צריכים לשלם לפחות שיפרסו לכם את התשלומים. אסנת

תשובה טובה. ...

לביטוח לאומי יש סמכות להפחית את סכומי הקנסות והריבית וכן להגיע להסדר תשלומים על חוב הקרן. כדאי לכם להידבר איתם ולראות עד כמה הם מוכנים ללכת לקראתכם. ביטוח לאומי אמור להביא בחשבון את שאלת הטעות שלו, את שאלת המצב הכלכלי שלכם ולהתחשב בזה כשהם שוקלים לאיזה הסדר תשלומים ניתן להגיע איתכם. אם לא תגיעו להסדר שיניח את דעתכם - אתם יכולים לפנות לבית הדין לעבודה ולבקש שיתערב בהפעלת שיקול הדעת של פקידי הגביה של הביטוח הלאומי. אם תגישו תביעה כזו - תוכלו לבקש גם סעד ביניים - לעכב את הליכי הגביה עד למתן פסק דין.

למעלה