מבקשת טיפים

HAT7

New member
מבקשת טיפים

אני בהריון, שבוע 21. עד עכשיו עליתי 10 קילו ואני מרגישה ממש רע עם זה. בגלל הנטיה להשמנה שיש לי וחוסר הרצן להתמודד עם המשקל אחרי הלידה ביקשתי הפניה לדיאטנית שתעזור לי להגיע למצב שבו לא אעלה במשקל ואשמור על מה שיש כרגע או שאעלה רק את מה שצריך עד ללידה (בכל זאת... הריון).דרך אגב, גם האחות ליווי הריון וגם הרופאה שלי הסכימו שכדאי לפנות לדיאטנית. חייבת להגיד שממש אבל ממש התאכזבתי מהתגובה שלה. גלגולי עיניים ומבטים עקומים כאילו מה אני עושה אצלה בכלל. בהריון משמינים. הרגשתי ממש מטומטמת אצלה. היא לא שקלה אותי, לא התייחסה אלי ברצינות. פשוט רשמה בכמה משפטים מה לאכול וזהו. אמרתי לה מה עוד עובר על הגוף שלי ואם אפשר לעזור בקטע תזונתי... תשובה לא קיבלתי. סליחה באמת שאני לא רוצה לעלות עוד ובסוף להתמודד עם ירידה קשה וארוכה למה שהייתי לפני, אם בכלל זה יקרה. אז יצאתי מה"דיאטנית" בלי יותר מידי תשובות למה שביקשתי והנה אני כאן. מבקשת טיפים למי שעברה הריונות והצליחה לא לעלות הרבה במשקל או טיפ מכל מי שיכול לתת לי קצת יותר מידע. אני יודעת שיש דבר כזה לא לעלות הרבה במשקל ואני חייבת לעצור את זה. אני לא עושה את זה מטעמי יופי. לרדת אחרי הלידה אני כבר אצטרך, כרגע זה בהחלט מטעמי בריאות, אחרת לא היו ממליצים לי לפנות לדיאטנית בקופת חולים. מקווה שהגעתי לפורום המתאים. אודה לתשובות

להחליף דיאטנית דחוף!!!

מה זה "לא שקלה אותי"? זה הבסיס! יש בקופת חולים דיאטניות נפלאות, ויש גם כאלה שלא. פשוט צריך ליפול על אחת טובה. תחליפי דיאטנית ויש סיכוי שתקבלי תשובות. חוץ מזה, אני יודעת מחברות שכאלו שעשו הליכות והיו פעילות בזמן ההריון עלו פחות במשקל.

HAT7

New member
קצת קשה לי עם התעמלות

כי יש לי דופק מאוד מהיר במנוחה. הוא יכול להגיע ל- 110 בישיבה. אז אני קצת מפחדת להתאמץ (עליה של כמה מדרגות הורגת אותי). איפה עכשיו אני אמצא דיאטנית אחרת שתקבל אותי כ"כ מהר... זה היה ממש מהיום למחר. אני אנסה לדבר עם הרופאה שלי שוב. גם אני הופתעתי מזה שלא שקלה אותי. מה אני אגיד לך, לפעמים יש אנשים שלא מצדיקים את השכר שהם מקבלים וגם לא את התואר או המקצוע שלהם וחבל. אם הייתי מחכה לתור הזה שבועות בשביל תשובה כמו שלה הייתי ממש רותחת מעצבים

אני ממש מבינה אותך,

למרות שאני לא בהריון ולא הייתי עדיין- ביקרתי לפחות אצל 3 דיאטניות שונות בקופת חולים. אחת מהן הייתה מעולה ממש וירדתי אצלה יפה, ואחרת הייתה ממש מעצבנת ועזבתי אותה אחרי חודשיים. אולי שווה לחשוב על מישהי פרטית, לפחות עד שתמצאי דיאטנית בקופ"ח.

dietcafe

New member
עליה במשקל בהריון

אני חושבת שאת בן האדם השפוי פה. אין הרבה כמוך וחבל! רוב הנשים בוכות אחרי ההריון ואת צודקת בהחלט בכך שאת מחפשת מי שיעזור לך לא לעלות יותר מידי במשקל. מחזקת את ידך!!! את יכולה לטפוח לעצמך על השכם ולומר לעצמך כל הכבוד! ועכשיו לעניין עצמו. בהריון עולים במשקל וזה נכון! השאלה תמיד היא - כמה! עליה יפה במשקלהיא בים 9 ל12 או 13 ק"ג. ריך לשנות את התזונה. להשתדל עד כמה שאפשר, לוותר על ממתקים ולאכול אוכל. ירקות מכל הסוגים, גבינות ותוצרת חלב עד 5% שומן, פחמימות וברור שמומלץ מורכבות, צריך להוסיף, בחודשים הגבוהים יותר קצת יותר סידן בתפריט ואני הייתי ממליצה על משולשי גבינה צהוה מותכת של מונטבלאן ( 7 % שומן וזה בסדר ) או עמק ביס עד 5% שומן.אוכל רגיל, לדעתי כל שלוש שעות ארוחה קטנה יאפשרו לך לעלות מבוקר במשקל ולהרגיש טוב אחרי הלידה. את יכולה להיעזר גם בקבוצת תמיכה לירטדה במשקל רק בחרי בקפדנות קבוצה שפויה.

תשובה

שלום רב, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית אחרת שתוכל להבין את המצב ותסייע לך בעליה מותאמת במשקל במהלך ההריון. אכן מבחינה בריאותית רצוי לא לעלות יותר מדי במשקל ובמיוחד אם התחלת את ההריון במשקל גבוה (לא ציינת כאן). דיאטנית קלינית תוכל לסייע לך בהתאמת תפריט מתאים ומספק, טיפול בתוספי תזונה המתאימים להריון ועוד. שיהיה בהצלחה נטלי

למעלה