מבקשת טיפים לגיהוץ

YULI9

New member
מבקשת טיפים לגיהוץ

אני שונאת לגהץ. אני מגהצת כשאני חייבת ורק את הפריטים שחייבים. אשמח לשמוע איך אתם מארגנים את הגיהוץ וכל טיפ נוסף שיכול להקל יתקבל בברכה. אחד הדברים השנואים עלי ביותר הוא גיהוץ מפות, אשמח לעצות גם בכיוון הזה.

אני קונה מפות שלא צריך לגהץ

הדבר היחיד שמגהצים אצלינו זה החולצות של הבעל. כל שאר הדברים נבדקים טרם קנייתם אם דורשים גיהוץ או לא. יש לי 2-3 חולצות שדורשות גיהוץ ואותן אני ממעטת ללבוש.

חלילית1

New member
הטיפים שלי-

*משתדלת לגהץ אחת לשבוע - בדר"כ ביום שלישי בערב ואם לא אז זה נדחה למוצ"ש. בינתיים כל הכביסה שמיועדת לגיהוץ נאספת בסלסלה מיוחדת. * מחלקת את כל הכביסה לפי סדר עדיפות-מדים של האיש במקופ האחרון, כי יש הרבה זוגות מדים, כך גם מפות, חולצות בי"ס של הילדים וג'ינסים שלהם ושלי-ראשונים כי הם כל הזמן בשימוש. * אם יש לך מקום בבית להשאיר קרש גיהוץ פתוח-זה מצוין, כי אז אפשר לנצל אפילו 20 דקות פנויות לגהץ כמה פריטים. * אני מגהצת עם מגהץ קיטור-תענוג, הכל הולך בקלות וכבר שנים שאין לי מגהץ פשוט בבית-זה משנה לחלוטין את רמת הגיהוץ ובטח ובטח שקל הרבה יותר.

yafit7

New member
נסי לארגן פינת גיהוץ מזמינה

שתהיה תמיד מוכנה.שימי שם: *שולחן גיהוץ פתוח תמיד *רדיו/ טלוויזיה/ מכשיר טלפון בזק *סלסלות למיון, קולבים, ווים על הקיר לתליית הקולבים *מדף עם מקום למגהץ+ תרסיס לגיהוץ קל *מים מזוקקים (אם יש לך מגהץ אדים) ולמצוא יום קבוע מאוד עוזר.

נירה63

New member
לא מגהצת כלום!!!אלא

קונה מפות ללא צורך לגהץ ו/או לאחר הכביסה מנחה אותן ואז אין צורך לגהץ.

קודם כל, לעשות את זה בסבבה

כשמגהצים בלחץ ועצבים קורים אסונות. * תליה נכונה של הבדגים אחרי כביסה חוסכת חצי מעבודת הגיהוץ. פתאם חלק גדול לא זקוק בכלל לגיהוץ וגם מה שכן נעשה בקלות. חשוב לתת ניעור טוב לבגדים לפני התליה ולתלות כמו שצריך. * אני אוגרת את כל הבגדים לגיהוץ מקופלים יפה בסל כביסה מיוחד לגיהוץ. * לגהץ במצב נעים עם מוזיקה או טלויזיה. אני הכי נהנת מול הטלויזיה בצפיה חוזרת של פרקים של חברים שיש לי. * שווה להשקיע במגהץ טוב.מעולם לא גיהצתי במגהץ קיטור למרות שיש לי אחד בקרטון במחסן, אבל כל מגהץ אדים טוב עושה עבודה די טובה. להתרחק ממגהצים פרימיטיבים! * לא צריך לגהץ תחתונים וגרביים! אני מגהצת רק חולצות של הבעל, מפות וציפיות (טוב זו שריטה אישית שלי). אני לא מדהץ טריקו, גינסים וכו', פשוט לא שווה את ההשקעה. מפות גדולות הן די בעיתיות. שווה לחזיק שולחן גיהוץ גדול (קיימים שני גדלים בשוק) השולחן הגדול הוא רחב יותר וקצת יותר ארוך. גם אני לא מצאתי עדיין דרך נוחה לגהץ מפות ענקיות...

אני מגהצת המון

ו 2 הדברים שהפחו את חיי לאיכותיים הם מגהץ קיטור וקרש גיהוץ של כתר.....קרש נוח רחב ומאוד יציב חוץ מיזה....מגהצצת תמיד מול הטלויזיה

YULI9

New member
תודה רבה על העצות

אני לא מכירה מפות שלא צריך לגהץ, חוץ ממפות מפלסטיק, תוכלו לאמר לי מה המפות האלו?

מה שנקרא מפות שבת

כל המפות המעט מבריקות (ולעיתים מבריקות מאוד) לרוב הן בצבע אחיד עם דוגמא על הבד אבל לאחרונה התחלתי לראות כאלה גם עם הדפסים. בד"כ אלו מפות די זולות. אם תולים אותן נכון ולא מתעללים בהן אז ממש לאצריך לגהץ אותן. אני אישית לא מתה על המפות הללו, יש לי כמה שקיבלתי מתנה ואני 'משלימה הופעה' עם רנרים יפים. יש גם מפות שלמות מאורגנזה שלא זקוקות לגיהוץ. יש לי אחת כזו אך היא מייבחת לשים מפה נוספת מלמטה כי זה יחסית שקוף והכל מחלחל. מה שכיף זה שכתמים אל נתפסים בה אלא מחלחלים למפה מתחת וגם אם הם לא יורדים בכביסה מהמפה התחתית לא רואים את זה אח"כ בגלל שהיא מכוסה.

נועם@בת

New member
אם תולים נכון את המפה על החבל לא

צריך לגהץ. זה כמובן בהנחה שאת לא מתחרפנת ממפה שלא חלקה כמו נייר חדש. אמנם מזמן לא פרשתי מפה, אבל בימי השולחן הקודם היו לי כמה מפות כותנה. חשוב לתלות על החבל מיד בגצר הכביסה, כדי שלא תתקמט. לנער היטב את המפה ולתלות. ניתן לתלות אותה פרושה, או מקופלת לשנים כשהקיפול הוא על החבל עצמו. אפשר לקבפל לארבע ולתלות מהקצוות עם הרבה אטבים. יש המון וריאציות שהמשותף לכולן הוא שהמפה תלויה מתוחה ומתייבת כזאת. נועם

למעלה