מבקשת חוות דעת

sunrize1

New member
מבקשת חוות דעת../images/Emo4.gif

יש לי פינצ'רית ננסית בת 10,אשר פרקה את הכתף מסיבות שאינן ידועות לי. הוט' שמטפל בה מחזיר לה בכל פעם את הכתף למקומה והפעולה מלווה בבכי וצעקות,שקורעות לי את הלב ופשוט קשה לי נורא לראות ולשמוע את סבלה. הוא טוען שאין פתרון אחר ובכל פעם שזה קורה,זאת הפעולה הנדרשת. חשבתי שאולי חבישה,גבס או קיבוע,יכולים לסייע לה,אבל הוא אמר שלא ושעלי להשגיח עליה שהיא לא תקפץ וכך לא תפרוק את הכתף,אבל זה כמעט בלתי אפשרי,משום שלמרות גילה,היא קופצנית ועליזה ואוהבת לקפץ על מיטות וספות והיות שאני לא נמצאת בבית בבקרים,אין מי שימנע זאת בעדה. כאשר היא פורקת את הכתף,היא צולעת ברגל קדמית ואני משערת שיש לה גם כאבים,אע'פ שהיא לא בוכה,לכן אני נותנת לה מדי פעם סירופ נאורופן לילדים. שאלתי היא ,מה עוד כדאי לעשות בכדי למנוע את פריקת הכתף ובכך ומנוע ממנה סבל נוסף? האם באמת לא ניתן לקבע לה את המקום או לבצע פעולה אחרת,אשר תשאיר את הכתף במקומה? תודה מראש.

מקרה מעניין

פריקות של הכתף אינן מאוד נפוצות. לרוב יש רקע של טראומה, אבל בגזעים קטנים יש גם פריקות על רקע בעיות מבניות במפרק או חולשה של קופסית המפרק והרצועות המחזיקות אותה. ככל הנראה זה המקרה אצלך. חשוב גם לדעת אם הפריקה היא החוצה או פנימה (האם עצם הזרוע נמצאת חיצונית או פנימים לעצם השכם). שוב, בגזעים הקטנים מדובר לרוב על פריקה פנימה. בכל מקרה, אם הפריקה חוזרת, צריך לחשוב על אפשרות של פיתרון ניתוחי. שוקלים את הדברים בהתאם למידת הסבל שהמצב גורם לכלבה, הגיל שלה ומצבה הבריאותי הכללי. יש כמה ניתוחים אפשריים, אך את שיקול הדעת הייתי ממליץ להעביר לאורטופד. את יכולה לפנות לבית החולים הוטרינרי בבית דגן, או לבקש מהרופא שלך להתייעץ עם אורטופד/כירורג וטרינרי (יש כמה בארץ). אולי הוא ינחה אותו גם לגבי זוויות צילום מיוחדות שיעזרו לקבלת ההחלטה. בכל מקרה, ניתוח כזה אני ממליץ שיעשה אורטופד/כירורג מומחה. בהצלחה

תוספת חשובה לדבריו של אסף

פרט לכך שאני מסכים עם המלצתו בנוגע לפניה למומחה - חשוב שתביני שנורופן הוא רעל לכלבים. יש תרופות אחרות לכאבים שמותרות, כמובן לפי מינונים מותאמים מוטרינר לפי משקל הגוף של הכלבה, אבל את עלולה להגעיל אותה וזה יכול אפילו לגרום למוות!!

פזיזות שלי

אפילו לא שמתי לב למתן הנורופן. אהבתי את הטעות הפרוידנית - "להגעיל" במקום להכעיל. ומקרה שהיה באמת: כלב של לקוחות שלי הרגיש לא טוב, זה היה באמצע הלילה והם לא רצו להטריד אותי. מאחר שהיה לו חום, להערכתם, הם נתנו לו כדור מוסקול. אחרי שעתיים, כאשר לא היה שיפור, הכלב קיבל כדור נורופן והרגיש טוב מאוד. אחרי יומיים הם התקשרו אלי שהכלב משתין מעבר לרגיל. אני לא יודע מה היה לו בהתחלה, אבל הנורופן גרם לכשל כליות. מהמחלה הראשונית הכלב החלים לבד, אבל את מחלת הכליות הוא סוחב מאז כל החיים.

C H 4

New member
../images/Emo6.gif להרעיל

(תלמדו הקלדה עיוורת, זה עוזר..)

sunrize1

New member
אוי וואוי!!!!!!

למה הוט' שלנו לא עדכן אותי לגביי הסכנה שכרוכה במתן נאורופן??? הוא אמר רק שאקמול עלול להיות קטלני לכלבים,אספירין עלול להמית חתולים,אבל נאורופן ואופטלגין- בטוחות. לפני שקניתי את הנאורופן,הייתי נותנת לה חצי כדור אופטלגין,כשהיה לה חום,לפי המלצתו. האם גם אופטלגין מסוכן? ואם כן,מה מותר לי לתת לה כמשכך כאבים או מוריד חום? אני פשוט בשוק,לא היה לי שמץ לגביי הנאורופן! חשוב לציין שזה סירופ נאורופן לילדים ,לא למבוגרים. אבל אם הוא מסוכן,לא אתן לה יותר,זה בטוח.

for no one

New member
אקמול מסוכן לחתולים

תמיד עדיף להשתמש בתרופות וטרינריות ולא הומניות. אני אמנם לא וטרינרית אבל גם חצי כדור אופטלגין נראה לי מינון גבוה מדי - כדור שלם נותנים לבן אדם מבוגר (ששוקל 70 ק"ג בבמוצע), אז לתת חצי כדור לכלבה במשקל זבוב? ולמה בעצם הוט' שלך לא נתן לכלבה רימדיל? זה שיכוך כאב מצויין לכלבים

sunrize1

New member
אז זהו שאין לי מושג

למה הוא לא נתן לה תרופה אחרת במקום הנאורופן והאופטלגין... זאת פעם ראשונה שאני שומעת על רימדיל,את יכולה להרחיב ולפרט מעט על התרופה הזאת,בבקשה? ניתן לקנות אותה ללא מרשם מהוט'? זה סירופ או כדור? גם לי נראה שחצי כדור אופטלגין זה מינון גבוה מדי עבורה,כי היא בסה'כ פינצ'רית קטנה, אבל אם הוט' נתן לה, מי אני שאסתור את דבריו? חשבתי שאני יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות,כי הוא מכיר אותה וטיפל בה מאז הייתה גורה בת חודש....

רימדיל מגיע בכדורים או בזריקות

ונמכר רק אצל וטרינרים. זה באמת שיכוך כאבים יותר מתאים, למרות שאופטלגין גם מתאים בסה"כ. עם זאת - המינון של אופטלגין של חצי כדור מתאים לכלב במשקל כ 10 ק"ג, ואם היא פינצ'רית קטנה - אז היא בטח שוקלת פחות.

sunrize1

New member
אז אולי היא קיבלה זריקה כזאת

כאשר הוט' שלה טיפל בה, כי ראיתי שהוא עשה לה שתי זריקות, שאלתי מהם והוא ענה שאחת היא אנטי דלקתית לטיפול בכתף והשנייה נגד כאבים,אך לא אמר לי את שמם. לגביי אופטלגין,היא אמנם מהגזע הקטן,אבל די שמנמונת (אין לי מושג מה משקלה..), אז לדעתך רבע כדור אופטלגין יספיק לה? מדבריך אני מבינה שנאורופן לא מומלץ לתת לה ,גם לא סירופ לילדים. ועוד דבר שאודה לך אם תייעץ לי לגביו- טפיל שנמצא מתחת לעורה וגורם לה לקרחות וגירודים,פעילותו נראית בימי הקיץ ובחורף בד'כ הפרווה חוזרת להיות מלאה. הוט' שלה מזריק לה חומר שלדבריו מטפל בבעיה זמנית,אך אין לכך טיפול שיחסל אותה ,כמו כן,היא מקבלת כדורים נגד אלרגיה,שאמנם מועילים לה אבל גורמים לה להתנפח.לשאלתי,ענה הוט' שאכן הכדורים הנ'ל מנפחים,משום שהם מחזיקים את הנוזלים בגוף. שאלתי היא,האם זה לא מסוכן עבורה ואולי קיים טיפול אחר ,יעיל יותר שבעזרתו היא תבריא לגמרי מהטפיל העקשן הזה? (זה כבר קיץ שני שהוא מתפרץ אצלה). תודה רבה על התשובות והעזרה בהערכה

דרוישם פרטים נוספים

לגבי האופטלגין - ארז ענה שחצי כדור מתאים לכלב במשקל 10 ק"ג. שקלי את כלבתך ותוכלי לדעת כמה מתאים לה. לגבי שאר הדברים - רצוי מאוד לברר פרטים, כי הם לא לחלוטין ברורים. 1. מה הטפיל ? איך הוא אובחן ? (על סמך השערה, או במגרד עור ?) איך הוא טופל (איזו זריקה, באיזו תדירות ?) 2. איזה זריקות אחרות היא מקבלת ? איזה חומר ומינון אנטי דלקתי, ואיזה חומר ומינון נגד כאבים ? 3. האם היא מעוקרת ? 4. האם עשו לה לאחרונה בדיקות דם ? 5. אילו כדורים נגד אלרגיה היא מקבלת ? באיזה מינון ? אני לא אוהב שיש לי סלט כזה, וכדאי להפריד אותו למרכיביו. על חלק מהשאלות את יכולה לענות, את האחרות תצטרכי לשאול את הוטרינר, ואז ננסה להמשיך לעזור

sunrize1

New member
תשובות

אענה לך על סמך מה שידוע לי כרגע- איני יודעת מהו הטפיל,הוט' אמר לי שזה טפיל שנמצא מתחת לעורה ומתפרץ בימי הקיץ, הוא אמר שזה כמו הרפס,שאין אפשרות להפטר ממנו לחלוטין. היא לא עברה בדיקות דם והאבחנה נעשתה על סמך בדיקה ידנית ומראה עיניים. הזריקות שהיא מקבלת,תדירותן לפי מצב העור, כאשר אני רואה שזה מתפרץ לה שוב, אני מבקשת מהוט' שלה לבדוק אותה ובד'כ כשיש לה גירודים בעור ,התקלפות וקשקשים, היא מקבלת זריקה (הזריקה הזאת מאוד כואבת לה והוא הסביר שהסיבה היא כי החומר שומני). הכדורים שהיא מקבלת הם אנטיהיסמינים, כדור אחד ליום במשך שבוע ואח'כ יורדת לחצי כדור ליום עד גמר הטיפול. מלבד הזריקות שמטפלות בעניין הטפיל,היא לא מקבלת זריקות אחרות,מלבד זריקות חיסון פעם בשנה. בעבר,היא קיבלה זריקה שמונעת ייחום,פעם בחצי שנה ,היא לא מעוקרת ולא המליטה אף פעם. תודה רבה שוב על הרצון לעזור,אני מעריכה זאת מאוד...

sunrize1

New member
תודה לך על ההתעניינות,ד'ר

אשאל את הוט' שלה מה שם הטפיל,אבל אני מסופקת אם יאמר לי,כי שאלתי כבר כמה פעמים והוא לא נקט בשמו,אלא רק אמר שזה טפיל דמוי הרפס שהתמקם מתחת לעורה,עקשן ומתפרץ בימי הקיץ. קשה לי מאוד לראותה סובלת,היא כלבה מקסימה,טובת לב ואוהבת את כולם ואין מי שמכיר אותה ולא נשבה בקסמיה.אני משתדלת לשמור עליה ולחסן אותה כנדרש,אבל למרבה הצער, אני נמצאת כרגע בתקופה די קשה והתקציב שלי ירוד ולכן, איני יכולה לגשת לוט' אחרים לקבלת חוות דעת נוספות. הוט' שלה מכיר את המצב ומתחשב מאוד וזה ייאמר לזכותו. דבר נוסף ששכחתי לציין ואולי הוא רלוונטי- היא סובלת מדי פעם מהתקפי אפילפסיה קצרים. עד לפני שנתיים בערך, היו לה התקפים של פעם בחודשיים פלוס -מינוס, עכשיו הם נעלמו (תודה לאל). היא לא קיבלה אף פעם טיפול מונע,הוט' שלה אמר שאין צורך כי ההתקפים קורים לעיתים רחוקות. בשעת ההתקף היא הייתה רועדת,אישונייה מורחבים ולא הייתה מסוגלת לעמוד על רגליה. הייתי מחבקת אותה ומרימה אותה על הידיים,מלטפת ומרגיעה ותוך כמה דק' ההתקף היה חולף והיא הייתה חוזרת לעצמה כאילו לא קרה כלום,משחקת,אוכלת ושמחה. ניסיתי לברר מהי סיבת ההתקפים,מזון,מזג אוויר,מצב מסויים,אבל לא הצלחתי לגלות. שוב תודות על הכל

זו חובתו

רופא חייב להגיד לבעלים מה האבחנה, או החשד לפיו הוא עובד. הוא חייב להגיד לבעלים מה הטיפול שהוא נותן. לא תמיד צריך להעיק על בעלים עם שמות מחלות ותרופות, אבל אם הם מבקשים זאת - זו חובתו. במידה והוא לא מוכן להגיד, הוא מועל בתפקידו, על כל המשמעויות הכרוכות בכך.

sunrize1

New member
אם כך,אשאל אותו ,בתקווה לקבל תשובה

אשתדל לשאול גם לגביי שם הכדורים והזריקות שהיא קיבלה, לא רק שם הטפיל. בעניין הצליעה והכתף, שמתי לב הערב שמצבה השתפר מאוד, היא רצה במדרגות ,משו שלא עשתה כבר כמה ימים. מוזר...אבל מאוד משמח אותי. שבוע קסום ד'ר חביב

למעלה