מבקשת חוות דעתכם

רותם39

New member
מבקשת חוות דעתכם

שלום רב,
קבלתי את האימייל הבא מברזיל:

Hello, I'm from Brazil and would like to know something about Rabbi Yvan Reznik born May 7, 1924 and died on April 16, 2011 in Belarus, because some evil people are misusing his name here in Brazil, I wonder if he had a yeshiva and resided in the UK London thank you.
ערכתי חיפוש בגוגל לפי: Rabbi Yvan Reznik וקיבלתי כמה תוצאות, וביניהן שתי התוצאות הבאות:
1. תוצאה שהתקבלה באתר find a grave:
http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=108642376
כנראה שהכותב מברזיל הגיע אלי כי באתר find a grave יש קישור אל העיירה לונה, שליד גרודנה. אלה מכם שמכירים אותי, יודעים שעבורי לונה וגרודנה הן "מרכז העולם"...
2. Rabbi Yvan Reznik's Yeshiva:
http://rabbireznik.blog.ca/2011/02/24/rabbi-reznik-s-progressive-yeshiva-10677631 
זאת ועוד, נאמר לי שהשם Yvan הוא שם פרטי רוסי, ובדרך כלל אינו בשימוש אצל יהודים.
שאלותיי: האם האתר find a grave הוא אמין? מה דעתכם על האימייל שקבלתי מברזיל ועל שתי התוצאות?
אני מודה מראש לכל מי שהקדיש מזמנו לקריאת ההודעה שלי ועל כל תגובה שאקבל.
שנה טובה,

כמה הערות על אמינות אתר FindAGrave

קודם כל, חשוב להבין שהאתר מבוסס על תכנים שמעלים המשתמשים. אנשים רבים מעלים לאתר, בהתנדבות, תמונות מצבות מבתי עלמין ברחבי העולם (ולפעמים גם רישומי קבורה אחרים). יחידות המידע הבסיסיות באתר הן צילומי המצבות, המידע המופיע עליהן ומידע נוסף אודות הנפטר.
&nbsp
לכן, אני לא לגמרי מבין למה כוונתך כאשת שואלת על אמינות האתר. האם, למשל, להאמין שתמונת המצבה לא עברה עיבוד בפוטושופ? האם להאמין לכך שפרטי המצבה תועתקו כפי שהם מן המצבה? האם להאמין למידע הנוסף? לגבי כל פריט מידע באתר מופיע בגלוי שם המשתמש שהעלה אותו (במקרה הזה: Lunna Jewish Community - Belarus, משתמש מס' 48103047). במקרה הזה, המשתמש חסם אפשרות לשלוח לו מסרים דרך האתר, אבל ייתכן ואפשר יהיה לשלוח לו מסרים אם מצרפים אותו כ"חבר" באתר.
&nbsp
עד כה, לא נתקלתי בבעיות כלשהן עם אמינות מידע שהופיע באתר, אבל כאמור זה לא אומר כלום, כיוון שכל פריט מידע צריך להיבחן באופן פרטני. אני לא יודע לקרוא רוסית, כך שאיני מבין מה מופיע בתמונה שנמצאת שם...
&nbsp
לגבי הקישור השני - אם אני מבין נכון, מדובר על רבי חי ונושם בשם איוון רזניק שמפעיל קבוצת לימוד (ובלוג), ולכן אני לא לגמרי מבין מה הקשר שלו לסיפור... (אם כי הפוסט האחרון שם הוא משנת 2011, כך שיכול להיות שזהו אותו אדם אליו מתייחס הברזילאי.)
&nbsp
ולגבי המייל מברזיל - אני לא לגמרי מבין מה רוצה הכותב...
&nbsp
ארנון

רותם39

New member
לארנון, תודה עבור תגובתך.

באתר findagrave מופיעה תמונה של טבלת זיכרון לזכר 1,549 תושבי לונה שהיו בגטו ונרצחו במלחמה בין 1941 לבין 1945 (1,549 הוא המספר הרשמי של יהודי העיירה לונה שנספו בשואה). הטבלה הוצבה בעיירה לפני כמה שנים ביוזמתם של תושבי העיירה. לפי אותו אתר, הרב Yvan Reznik נולד במינסק ביום 7.5.1924 ונפטר (בלונה?) ביום 16.4.2011 (אין תמונה של קברו). לפי האתר השני (לינק בהודעה הקודמת), הרב Yvan Reznik היה בחיים ביום 24.2.2011. אין סתירה בין התאריכים. ייתכן שהיה בחיים בפברואר 2011 ונפטר באפריל 2011. מה שמעורר בי תמיהה, הוא המידע שמופיע באתר findagrave, אשר לפיו הרב Yvan Reznik נפטר בלונה והנאום האחרון שלו היה בעיירה לונה, וזאת מאחר שאחרי המלחמה לא היו בכלל יהודים בלונה. לפיכך, שאלתי על אמינות המידע באותו אתר. אני אנסה לברר ולמצוא מידע נוסף על הרב Yvan Reznik .

תודה על ההבהרות

הייתי מתחיל בנסיון ליצירת קשר עם המשתמש באתר "מצא קבר" שהעלה הפריט. כאמור, אולי אם תירשמי לאתר תוכלי לשלוח לו הודעה (ללא הרשמה לא הצלחתי).
&nbsp
אגב, אין סתירה בין היעדר היהודים בלונה לבין נאומו שם - ייתכן ונאם בפני לא-יהודים

למעלה