מבקשת המלצות ועזרה

מבקשת המלצות ועזרה

אני מעוניינת לשלב לימודי טאי צ'י עם אומנות הלחימה קונג פו. אני אמנם מעט מלאה אבל יש לי כושר גופני יחסית טוב ומתאמנת בחדר כושר באופן קבוע (כל יומיים למשך 2-4 שעות) כבר מספר חודשים. אין לי רקע בתחום. 1. עם מה כדאי לי להתחיל קודם - טאי צ'י, קונג פו או שזה לא משנה? 2. אני מעוניינת בההמלצות למורים/מכונים באזור השרון שמעבירים את השיעורים בשעות הבוקר בעיקר (מניסיון קשה לי להאמין שיש הרבה חיות לילה בתחום) ובמחיר סביר.

saragon

New member
אזור השרון? פ"ת זה טוב מספיק?

בקשר לשאלה הראשונה זה תלוי מה את רוצה, וגם תלוי בגילך. הצעירים בדרך כלל שמחפשים אומנות לחימה, מחפשים משהו קצת יותר פרקטי, ולא "משעמם" כמו טאי צ'י. לעומת זאת אם יש לך סבלנות, ולחימה היא לאו דווקא מה שאת מחפשת, אז טאי צ'י יכול להיות בחירה נאה בשבילך. בכל מצב שילוב של שניהם לפי דעתי זאת הבחירה הטובה ביותר. יש המון סוגים של טאי צ'י, השניים שאני מכיר הם יאנג וצ'אן (ותקנו אותי אם אני טועה). הצ'אן הוא יותר לחימתי , ועוסק בשיברות, בריחים ובכלל זו אומנות לחימה. היאנג מנגד, הוא בריאותי , וילמד אותך להיות רגוע יותר, לשלוט בתנועות שלך (אם אתה תעסקי גם בקונג פו זה יכול לעזור) וכו'. בשעות הבוקר אצלנו בפ"ת, יש אימוני טאי צ'י.. קונג פו זה יותר בערב... אם תרצי עוד פרטים, פני אליי ואתן לך. בכבוד רב : יואב.

Wing Chan

New member
בית הספר לקונג-פו עגור לבן -

בראשות סיפו צחי שוחט. בשיטה יש גם כמובן קונג פו ויש גם Min Lui Jum שזה הצד הרך יותר של השיטה (איפה ארתור שיסביר עוד?
). הקונג פו של עגור לבן מתאפיין בעבודת ידיים רחבות ומהירות ועם זאת גם עבודה מטווח קצר, בריחים והטלות, וכמובן אינספור בעיטות משתנות, אימונים מתקדמים של כלי נשק מסורתיים, ועוד. בקיצור - תתקשרי, תבררי, ובואי לראות שיעור לראות אם מתאים לך. יש גם אתר- www.pakhokpai.co.il ממוקם בסוקולוב 11 הוד השרון. בהצלחה.

crane

New member
רק לתקן טעות קטנה ונפוצה

קונג פו הוא לא אומנות לחימה אחת, זהו שם (מוטעה) לכלל אומנויות הלחימה הסיניות, שמונות, לפי הערכות שונות, בין כמה מאות לכמה אלפי סגנונות, חלקם שונים זה מזה כמו מזרח ומערב. סגנונות הטאי הצ'י השונים (נהוג להתייחס לחמישה עיקריים, אך יש יותר) הם סגנונות קונג פו. לבקשתך, מומלץ ללכת לראות את כל המורים שימליצו לך עליהם, ואני גם ממליץ לאל להתבע על איזור מסוים- אם את ניידת ויכולה להגיע לאיזור ת"א, כדי להשקיע מכיוון שיש שם מורים רבים לאומנויות לחימה. אגב, אולי אומנות לחימה סינית פנימית אחרת, כגון שינג אי או בה גואה, יענינו אותך- יש בהן את אותה התיאוריה והעקרונות כמו בטאי צ'י (פחות או יותר) והן נלמדות בדגש לחימתי יותר. בת"א יש מורים לסגנונות אלה- אבי מוריה מלמד שינג אי, זאב פוקס מלמד בה גואה ואולי גם חנן שכותב תחת השם fa jing פתח קבוצת בה גואה. אני, כמו יואב שכבר ענה לך, לומד בביה"ס של ירון בנימיני בפ"ת וכמובן שאני ממליץ עליו. בימי שישי בבוקר ישנה קבוצת מתחילים של טאי צ'י בסגנון יאנג וקבוצת הצ'ן מתאמנת בימי רביעי בערב. כמו כן ישנן קבוצות של קארטה גוג'ו ריו וקונג פו, סגנונות שנלמדים יחד תחת "עקרונות הגג" שנוסחו ע"י ירון בנימיני. צרפתי את כתובת האתר. בהצלחה בחיפושים!

עשיתי שיעור דוגמא בעגור

הבעיה היא שהשיעורים נערכים בעיקר בשעות הערב וזה לא מתאים ללוז שלי. שמעתי על ירון בניימיני רבות לכאן ולכאן גם מאנשים בעגור הלבן וגם ממקורות אחרים רק שאני לא יודעת איפה הוא מאמן בפתח תקווה - באיזה מכון, איך ליצור קשר? בנוסף, הבנתי שיש הבדל בסגנונות הלימוד - בעגור הלבן מאמנים לפי הקצב האישי של כל מתאמן ולדבריהם של מתאמנים ותיקים, שיטת לימוד תחרותית/דרגתית שבה משתמשים מורים כמו בנימיני אכזבה אנשים מה דעתכם? מבחינת לו"ז - אני מעדיפה להתאמן בימי חול בבקרים או בשבת בבוקר (כל אחד צריך להתפרנס איכשהו וכמו שאמרתי - לא מאמינה שיש חיות לילה שיהיו מוכנים להשכים ב-4-5 בבוקר כדי ללמד) אלא אם כן זה יותר מאוחר בערב (בין 9 ל-3 בלילה) המטרה שלי בלימוד האומנות היא גם לשפר את הכושר הגופני שלי ומכיוון שאני עושה את זה גם בדרכים אחרות אני מעדיפה יותר לזרום לכיוון הלחימתי (הגנה עצמית והתקפה במקרה הצורך) ובעזרת הטאי צ'י לשפר את התנועתיות, המימיקה של הגוף שלי בכדי להסתגל לאומנות הלחימה בצורה טובה יותר. צורת החשיבה שלי נכונה?

crane

New member
יש לי חבר שחי בסין, והוא אמר לי

שעל כל מורה סיני, תמצא מורה אחר שיגיד עליו משהו רע (אני לא מתכוון לצחי שוחט, אלא למי מתלמידיו שדואג עד כדי כך לפרנסתו שהוא משמיץ מורים אחרים). למיטב ידיעתי, גם אצלנו, ולמען האמת, בכל מקום שאני מכיר, מלמדים לפי הקצב האישי של כל מתאמן, במסגרת המגבלות של אימון בקבוצה. שיטת לימוד תחרותית/ דרגתית? יש אצלנו דרגות, אין תחרות. מקום האימון- כמו שכתוב באתר- קפלן 15, פ"ת. יש גם טלפון ושעות אימון באתר. את זכאית לכל דעה שהיא עלינו, אבל עדיף שהיא תתבסס על מראה עיניים.

crane

New member
אני לא יודע אם את טועה

אני יכול להגיד רק את דעתי. האמת היא שזה ידרוש הרבה כתיבה, אז נראה לי שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת כרגע (שיש לי כוח לתת כרגע) היא- תעשי מה שמהנה אותך. אם יצא לך להגיע לדוג'ו, נוכל לשוחח. בהצלחה בכל מקום שתבחרי, איתי

Wing Chan

New member
טעות קטנה שברצוני לתקן..

בעגור לבן אין תחרויות, ואין דרגות רשמיות. אין חגורות או כול סמל אחר שמרמז על הרמה של התלמיד. אפשר פחות או יותר לדעת כמה זמן התלמיד נמצא ומתעסק ע"י כך שרואים עד לאיזה "סידרה" הוא הגיע, אבל זה גם לא מדד. ולא מלמדים הרבה בשיטה של "מי שנוח לו שייתקדם מתי שהוא רוצה". צריך להתקדם כול הזמן. בסדרות המתקדמות ההמשך תלוי כבר 80 אחוז בתלמיד עצמו וללמוד מאחרים - המורה מלמד את ההתחלה, והוא משלים את שאר הסידרה. אני לא אתייחס להשמצה על מורים אחרים מכיוון שזה לא רלוונטי וזה לטחון מים.

orii

New member
"המימיקה של הגוף"

כתבת: שאת רוצה "...בעזרת הטאי צ'י לשפר את התנועתיות, המימיקה של הגוף שלי בכדי להסתגל לאומנות הלחימה בצורה טובה יותר." על פי תפיסתי ללמוד טאי צ'י זה ללמוד אותנות לחימה - להטביע בגוף אופן מסוים של תנועה-תגובה. זו לא מימיקה במובן של חיכוי, אלה הפנמה של דרך מסוימת - עד שתהפוך לטבעית. במובן זה, טאי צ'י הוא לא מבוא לאומנות לחימה אחרת. לכל אומנות לחימה יש את המבוא שלה. לדעתי ללמוד טאי צ'י כדי להכין את הגוף לקונג פו אחר זו בעיה. מצד שני, יש לא מעט אנשים שלומדים מספר שיטות במקביל.

למעלה