מבקשת המלצה

ניקוצים

New member
מבקשת המלצה

מחפשת משהו ג'אזי/פרוגרסיב שיש בו כלייזמרים או לפחות שיישמע בו הצליל של הקלרינט, עדיף שיהיה הרכב ישן... אבל חוץ מ"בולגרי".. כי שמעתי שלושה קטעים שלהם שדי חוזרים על עצמם ...

ניקוצים

New member
או..

משהו דומה אבל שהכינור שולט שם.. אבל לא מלנכולי, אלא משהו סוחף

הנה משהו שיענה לצרכים שלך.

זה הרכב ג'אז-רוק , פרוגרסיב מעולה. FORGAS BAND PHENOMENA-SOLEIL 12 הנגנים הם: patric forgas-drums sylvain ducloux-guitar igor brover-keyboards kengo mochizuki-bass fredric norel-violin stanislas-tenor and soprano sax denis-alto sax sylvain-trumpet and flugelhorn ועוד הרכב מצוין שהוציא 3 אלבומים שכולם טובים הם: frogg cafe

epitaph

New member
אממממ...

יש את קרוזנשטרן ופרחוד אבל הם לא ממש ישנים, יותר בכיוון הג'אזי עם עוד המון השפעות מאשר פרוגרסיב אבל בהחלט מומלץ לבדוק...

amit7349369

New member
Soft Machine!!

סוחף זה בטוח ,כי זה גרם לי לרוץ 15 ק"מ עכשיו ,אני עד עכשיו התחברתי יותר ל-six,seven,THIRD אבל כל האלבומים שלהם מדהימים. ואם את מחפשת משהו עם כינור דומיננטי תלכי על Bubu-Anabelas אלבום חובה! והמלצה אחרונה After Crying , ההונגרים כנר מדהים קלידן וירטרוז ויש לא מעט מקצבי ג'ז, לאלבום קוראים Overground Music

ronicohenroni

New member
אני לא יודע אם ישנים

אבל יש את naftule's dream שהם נהדרים וגם alamaailman vasarat אבל הם לא בדיוק פרוג. שתי הלהקות נוטות לכיוון הפולק ג'אז אוונגארד או משהו אחר בסגנון. גם קרוזנשטרן ופרחוד מומלצים. מקווה שעזרתי.

lilithu

New member
Hasidic New Wave

מבחינתי זה בדיוק מה שאת מחפשת. אני ממליצה את האלבום Hasidic New Wave "Kabology" 1999 וגם את האלבום
Psycho-Semitic 1998

vogre

New member
John Zorn's Massada

Massada Massada String Trio Bar Kokhba Sextet Electric Masada ואני מאמין שיש יותר בסדרה של Radical Jewish Culture בלייבל שלו Tzadik. New Klezmer trio(רק שמעתי את השם) ובגירסה פאנקית יותר Kletka Red

lilithu

New member
לזה התכןןנתי

יש הרבה פרואקטים (אם כתבתי נכון) מJohn Zorn label "Tzadik" גם Hasidic New Wave משם.

אדם זאב

New member
נדמה לי שלאות קוראים "צדי"...

"צדיק" זאת משום שברצץ האותיות מגיע "ק" מיד אחרי "צ" וזה נשמע : צדי קוף.. --> צדיק :) אגב, אין לי מושג למה אני כותב את זה יום טוב לכולם

alissre

New member
יש לי משהו

Robert Wyatt - Cuckooland זה גם טיפה פרוגרסי וגם הרבה ג'ז מלודי וכלי נשיפה, אחד הנגנים שם הוא נגן קלרינט ישראלי (או לפחות היה כזה) שמנגן מעולה, שפה ושם אפילו גולש קצת לכיוון הקלייזמרי-מתי כספיי, טום-ג'ובים מנגן רוק מתקדם. זה דיסק ממש טוב

מורנא007

New member
אומנם לא ג'אזי

Gryphon - Red Queen to Gryphon Three פרוגרסיב רוק סימפוני בריטי ופולקי. האלבום הנ"ל יצא בדיסק אחד יחד עם Raindance ועליו אני ממליץ. בנוסף גם שני האלבומים הראשונים הם בעלי אופי דומה (פרוגרסיב פולק/רוק) Gryphon, Midnight Mushrumps, גם הם יצאו בהדפסה על דיסק אחד.

למעלה