מבקשת המלצה!

מבקשת המלצה!

שלום לכולם,
אני מבקשת המלצה למקום לטייל בו חודשיים - אוגוסט ספטמבר בערך, אולי כולל חלק מיולי.
אני מתעניינת גם בדרום אמריקה וגם במזרח, כאשר הדגשים הם בטיחות הטיול (אני טסה לבד), וכמובן העונה הרלוונטית.
מבחינת אופי הטיול - מחפשת להטרק ולהזרק, להנות מכל העולמות.

מעבר לזה, שאלת חיסונים - כמה זמן לוקח כל התהליך? אני מניחה שאני לא יכולה להזמין כרטיסים ולטוס היום או משהו...

תודה רבה!

מזרח ואירופה או מזרח אירופה?

sailor

New member
בשנה הבאה 5 מדינות במזרח ארופה

עוברות לאירו והמחירים יקפצו.

BigBadWolf

Member
בוליביה-פרו

טיול בוליביה-פרו של חודשיים בתקופה הזו זה מעולה, עשיתי את זה לפני שנתיים (אמצע אוגוסט עד אמצע אוקטובר). את הטיול סיימתי בגלפגוס, אי אפשר שלא.
אני עשיתי טיול טרקים נטו, וגם בקצב די מהיר אבל ניתן להזרק שם בקלות אם זה מה שאת רוצה.

BigBadWolf

Member
אני נסעתי לבד, ראיתי גם אחרים

נסעתי לבד והרגשתי בטוח מאוד כל הזמן.
כמובן שצריך להזהר אבל בעיקרון האנשים מאוד אדיבים ונחמדים. המקומיים גם מנסים מאוד להפוך את המקום לבטוח לתיירים, היו מקומות שראיתי הרבה משטרה מסתובבת ברחובות בדיוק בשביל זה. תקראי בפורומים על מקומות ספציפיים שצריך להזהר מהם, אבל מהנסיון שלי בכל מקרה לא תרצי ללכת למקומות האלו. בנוסף, את תפגשי שם גם המון ישראלים.

natyh

New member
חוץמ הזמנים ..

הכל טוב העונה היא אפריל עד יולי ,אפשר לחתוך קצת קצוות אך ספטמבר כבר עמוק מחוץ לעונה .
אקודור כבר ניתן לטייל כמעט כל השנה .

BigBadWolf

Member
מניסיון אני יכול לומר שזו עונה מעולה

מזג אוויר מעולה והמון ישראלים בתקופה הזו. מה עוד שבסלאר זו היתה רק תחילת העונה בגלל הפשרת השלגים.

natyh

New member
כפי שכתבתי ....

פעם ב יש שנת אל ניניו ,פעם ב יש שנת לה ניניה תופעות מזג אויר גלובליות ,
ובענין הפשרת השלגים זה בדיוק הסימן לסוףעונה בפר בוליביה מטיילים בתקופות הקרות והיבשות הפשרה מעידה על התחממות,בדיוק מה שכתבתי .

BigBadWolf

Member
כן, רק שבתקופת השלג לא ניתן לבקר בחלק גדול

החלק הכי יפה בטיול הסלאר לא ניתן לגישה כשהכל מכוסה שלג.
לגבי גשם, היה מדי פעם אבל ממש לא יותר מידי ולא הפריע לטיול בכלל, יותר מזה כשהייתי בקוסקו היו כמה ימים של גשם והמקומיים אמרו שזה מאוד נדיר לעונה. לא נאלצתי לבטל שום טרק בגלל גשם וכמעט אף פעם לא ירד בזמן ההליכה, מה עוד שאם כבר יורד בטרק, וכאמור בדרך כלל לא, זה יהיה שלג ולא גשם כי הטרקים בדרך כלל במקומות הגבוהים.

jeshu

New member
ומעבר לכך, בכל טיול יש סיכון בטיחותי מסויים - ולא רק עקב פשיעה אלא גם עקב תאונות.

למעלה