עוגת שוקולד של בן עמי היא לטעמי הכי שווה, הבעיה שלא הכי זולה
אז לא יודעת מה הגדול שאת צריכה, אכתוב לך פה כמות רגילה ואת יכולה להכפיל.
 
עוגת שוקלד של בן עמי
 
20 כר חמאה
200 גר שוקולד מריר איכותי ( ממליצה על 56% קקאו, זה עוזר לייצוב של העוגה, ככל שה% של השוקודל יותר גבוה- העוגה, או עוגיות או מה שתאפי, יהיה יותר יציב , ומן הסתם גם יותר טעים )
3/4 כוס סוכר
5 ביצים L
6 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפיה
 
ממיסים יחד את החמאה והשוקולד ( במיקרו או בסיר )
מקציפים יחד ( לא חייבים במיקסר, אפשר גם סתם עם מזלג לטרוף יחד ) ביצים וסוכר
מערבבים את השוקולד והחנאה עם הביצים והסוכר.
מוסיפים קורנפלוא ואבקת אפיה
 
הכמות הזו מתאימה לתבנית 18 או 20 ( ב 18 תצא יותר גבוהה )
אם רוצים עוגה יותר גדולה מכפילים הכל ואופים בתבנית 24 או 26 ( שובף ב 24 תהיה יור גבוהה )
חום תנור- 160-170
עד שקיסם יותר נקי מפירורים ( זמן אפיה משתנה מתנור לתנור )
 
זו עוגה עשירה, ולא תריך לחתוך חתיכות גדולות, עוגה בכמות אחת בתבנית 20 תספיק ל 14-16 ילדים