מבקשת את עצתכם

מבקשת את עצתכם

שלום.
אני מבקשת את עצתכם.
אני מצאתי ב ילקוט הפרסומים ש ב שנות החמישים היה טננבאום אברהם, כורך ספרים. בתל-אביב
אני לא זוכרת סיפרתי כאן שלא, שכל החיים אבא של חמותי משה טננבאום היה כורך ספרים, גם לפני ובמהלך המלחמה.
אחות של חמותי ,אמרה לי בזמנו ,שהוא עבד בבית דפוס בפולין. לא מצאתי רמז שהיה בית דפוס בורשה שקשור לטננבאום .
האם את חושבים שאברהם טננבאוים מתל אביב יכול להיות קשור למשפחה שלנו? מה הייתם עושים במקומי עם מידע כזאת ???

תודה לכם על הכל .
לובה

friend9

New member
חברה קדישא תל אביב

באתר "חברה קדישא" תל אביב - רשומים 4 נקברים ששמם אברהם טננבאום.
בן אליעזר. נולד 1910. נפטר 1995. נקבר לצד חוה טננבאום.
בן שלמה. נולד 1924. נפטר 2001. נקבר לצד פסיה טננבאום.
בן משה. נולד 1901. נפטר 1943. נקבר לצד סלה טננבאום.
בן ישראל. נולד 1940 בארגנטינה. נפטר 2008.

אם לא שאלת את חברה קדישא בטלפון, כדאי לך לשאול. בעיקר בגלל שרשומים אצלם בפנקס הנקברים - עוד פרטים אישיים על המת ועל קרוביו שטיפלו בקבורה. גם על המצבות רשומים לפעמים פרטים נוספים.

amnon1938

New member
טננבאום

לובה תני יותר פרטים - גיל,הורים וכד'
הבעיה היא שיש טננבאם וטננבוים וכו'

תודה אמנון

אברהם טננבאום שאני מחפשת פרטים אלו .

טננבאום אברהם, בן חיים , נולד ב- 1888, Chełm

תודה מראש,
לובה.

לובה, בשיטת האלמינציה.

אמשיך את מה שהתחיל "חבר 9":

1. אם ההוא מילקוט הפרסומים היה כורך בשנות החמישים, אז זה לא אברהם טננבאום "בן ישראל" מארגנטינה, כי הוא נולד ב1940 והסיכוי קלוש שיגיע כבר לעסק ולשותפות בגיל העשרה.

2. זה גם לא "בן משה" שנולד ב1901 כי הוא נפטר ב1943, עוד לפני שנות החמישים... ובנוסף בקובץ שאת צירפת - השם המלא הוא "אברהם משה טננבאום" - בד"כ אצל אשכנזים לא ייתכן שם הבן כשם האב (אלא רק במקרים קיצוניים כגון שואה וכו') כך שלא ייתכן אברהם משה בן משה.

3. היכן גר אברהם משה טננבאום הכורך ? בקובץ שצירפת כתוב דרך יפו - תל אביב.
ראי את השם האחרון בקובץ הבא. כבר ב 1932 היה כורך טננבאום בדרך ת"א 13, שמו הפרט התחיל באות ש'. אפשר להניח שזה שלמה האבא, הבן אברהם משה פשוט "נכרך" אחריו...

לסיכום, לא מן הנמנע לשים קצת יותר מכמה ז'יטונים על 'אברהם משה טננבאום בן שלמה', להתקשר לאמת פרטים מול החברה קדישא.

למרות שאני לא יודע אם זה בכלל קשור לטננבאום שלך מורשא,
במידה וכל התיאוריה הנ"ל נכונה אז הם היו כורכים כאן בישראל כבר מ1932 ואולי לפני כן. אז....

למעלה