מבקשת את עצתכם

מבקשת את עצתכם../images/Emo178.gif

תלמידי מסיימים השנה את לימודיהם בבית הספר. אני מנסה לבנות תוכנית שתקל עליהם את המעבר מבית הספר היסודי (כיתה ח' אין חטיבות אצלנו) - לתיכון. חשבתי על קבלת החלטות. אני מנסה לבנות מודל לקבלת החלטות, הצבת יעדים. אשמח לשמוע רעיונות שלכם.

יערה

לדעתי חשוב ביותר ,כי אכן המעבר קשה הן לימודית, הן חברתית והן רגשית. אצלנו בבית הספר יש שתו"פ בין היסודיים לחטיבות בנושא המעבר. חשוב שהילדים גם יגיעו לחטיבות הביניים לביקור מתוכנן בקפידה ע"י שני בתי הספר.. איני חושבת ששיעור בודד ,או נושא בודד יצליחו להקל על המעבר. אולי תזמי מפגש שכזה עם מורי החטיבות ? ביקור ? ולפחות מנהל אחד מאצלכם ביסודי הוא חבר טוב שלי שמגיע מאצלנו מהתיכון ,ובוודאי יש לו את הכלים להקל על המעבר.

אני רוצה לבנות תוכנית לימודית של שיעור שבועי

ואולי שני שיעורים בנושא של מעברים כשהתוכנית תרוץ עד סוף השנה. הילדים הולכים לביקורים בבתי הספר התיכוניים - ביקורים שהם מוזמנים אליהם על ידי בתי הספר התיכוניים כדי שיתרשמו מבית הספר. בנוסף מגיעים אלינו לבית הספר למפגש חד פעמי מנהלי בתי הספר התיכוניים. ההיצע הוא גדול - וההחלטה קשה. מעבר לכך שהם עומדים בפני החלטה לא קלה אולי אפילו ראשונה בחייהם - בחירת בית הספר התיכון. וכמו כן הם עומדים בפני פרידה מחברים, ממורים, מבית הספר עצמו אחרי שמונה שנים. לכן רציתי לבנות תוכנית לחצי השנה הקרובה.

התכוונתי בשאלתי

האם אין תכנית עירונית לכך, או האם אין תכנית בית ספרית שלכם ? האם את מורה יחידה בח' ? לעיתים אין צורך להמציא את הגלגל. יש הרבה תכניות, וחבל על האנרגיות. לא מתוך עצלנו חלילה ,אלא פשוט כי יש. אצלכם הילדים בוחרים את בית הספר ? כי אצלנו יש הגרלה היות וכל התיכוניים זהים. וד"ש לחברתי.

אצלנו אין תוכנית עירונית, וגם לא תוכנית בית

ספרית. כי אנחנו מתאימות כל מחזור ומחזור את התוכנית לילדים עצמם. כי לכל מחזור הקשיים שלו והבעיות שבפניו הוא ניצב. אני לא מורה יחידה במחזור - המקבילה שלי היא מורה חדשה בכיתות הגבוהות... כל ילד וילד בוחר לעצמו את בית הספר אליו הוא ירשם - כמובן שאני נותנת הכוון על פי מה שאני חושבת, אבל הם לא חייבים לקבל את ההכוון שלי. הם יכולים לבחור לעצמם את התיכון כל עוד הם עומדים בדרישות התיכון מבחינת ממוצע הציונים שלהם - לצערי בתי הספר התיכוניים הורידו את המומצע - והיום המומצע הנדרש להתקבל לתיכון טוב הוא _ 72. בתי הספר התיכוניים אצלנו שונים מאוד אחד מהשני. ולכן זו בעיה.

דנה5555

New member
יערה-בתוכנית כשורי חיים יש...

נושא שלם של: פתרון בעיות וקבלת החלטות, שמתאים בדיוק לגיל הזה... כמו כן ישנו ספר העוסק בנושא ובו ניתן למצא את כל הכשורים הנכללים במסגרת "כשורי חיים"...

גלבועא

New member
הדבר היחיד שאני יכול להמליץ עליו

זה ללמד אותם את המיומנויות הבאות: 1. סיכום של טקסטים ארוכים 2. ללמוד לסכם את דברי המורה בזמן שהוא מדבר 3. לענות על בחינות גדולות ומורכבות מחומר רב בהצלחה

אלה הדברים הפשוטים ללימוד - ההכנה לקראת

היציאה מהחממה של בית הספר היסודי וכניסה לתיכון היא הבעיה האמיתית.

גלבועא

New member
כאן אני חולק עלייך מאוד

המחשבה שביה"ס יסודי הוא חממה היא מסוג המיתוסים שהגיע הזמן להוקיע אותם. אני פוגש תלמידים מהיסודי, לא חממה ולא כלום. אני חושב שהדאגה הזו משקפת אולי את חרדות ההורים ולא המצב האמיתי. לא זכורה לי אף טראומה של תלמיד בטי"ת בעקבות שיעור אתי או עם אחד מחבריי. כן אני יודע שהדברים השפוטים ללימוד, משום מה מתבררים כקשים ביותר לילדים לבצע.

הייתכן והילדים שאתה פוגש בכיתה ט' מגיעים כמו

שאתה מציין ללא טראומות כי נעשתה עבודת הכנה טובה בסיום בית הספר היסודי? כמו כן ייתכן מאוד שבאופייך ובאופן התנהגותך אתה משדר רוגע ושלווה - והילדים נרגעים כשהם נתקלים בך בשיעורים הראשונים, גם זו אפשרות. לי חשוב לדעת ולו למען המצפון שלי ששלחתי כ- 30 ילד עם כישורי חיים נאותים לקראת לימודיהם בתיכון!

גלבועא

New member
לא נעשתה שום עבודת הכנה

וגם הדגשתי, חבריי ואני, ביניהם יש לחצנים גדולים ביותר. בקיצ, אני ממש ממליץ לתרגל את הילדים במיומנויות ה"פשוטות" הללו, שהן אבן נגף רצינית בלימודיהם התיכוניים.

למעלה