מבקשת את עזרתכן...

• פותח הנושא zut
  • פורסם בתאריך

zut

New member
מבקשת את עזרתכן...

אני כרגע בתהליך גישור עם אב ילדתי, והגענו לענייני הכספים... בסופו של דבר קיבלתי "שיעורי בית" , לברר כמה עולה לגדל ילד מגיל אפס עד שש. בשל העובדה שאין לי נסיון בזה, אני יולדת עוד כחודשיים, אשמח אם תכתבו לי מה ההוצאות הגדולות בטווח הגילאים הזה, וכמה בערך זה עולה. טיטולים, מטפלת חלקית, גן, צהרון,אם יש עוד דברים מאד אודה לכן על העזרה. על הארת עיניי בנושאים הללו.

m i c h a l i

New member
מאוחר יותר

אעבור על המסמכים המשפטיים שנמצאים בבית ואוכל לתת לך פרטים. טוב לראות אותך ומקווה שההיריון עובר בקלות

zut

New member
הבהרה...

תודה מיכלי, מה שיותר חשוב לי לדעת זה בתכלס, בחיים ולאו דווקא בחוזים, כמה עולים הדברים העיקריים, ומהם הדברים העיקריים בגידול ילד עד גיל שש. למה לצפות בשנה שנתיים שלוש הראשונות מבחינת הוצאות שוטפות. חוץ מזה, אני פה תמיד, לא ממש פעילה אבל קוראת ומה שנקרא משתתפת סמויה. מאד אשמח לקבל כמה שיותר תגובות כדי להבין את הטווח. תודה מראש.

zut

New member
איזה באסה שאף אחת

לא עונה לי... זה מאד חשוב לי, אם זה נושא רגיש אשמח לתגובות גם במסר האישי. תודה

זאת...

תשמעי יש הוצאות רגילות של אוכל ביגוד גן או מעון אבל כל ילד שונה יש הוצאות שלא צפויות בקיצור יש המון מרכיבים

ליאור30

New member
אני אנסה לעזור לך

בראש ובראשונה מה עם ההוצאות הראשוניות הגדולות-חדר תינוק, עגלה,סלקל, ביגוד ראשוני, חיתולים, בקבוקים, מוצצים וכד'. ההוצאה הזאת מאוד גדולה. סדר גודל של אלפי ש"ח. 1. טיטולים-חבילה של בין 50-60 עולה בסביבות ה-50 ש"ח. כמובן שיש חברות יותר יקרות שחוצות את קו ה-60 ש"ח. קחי בחשבון בשנה הראשונה לפחות 2 חבילות בשבוע. 2. מגבונים-מארז של 5 חבילות עולה בסביבות ה-30 ש"ח. גם כאן צריך הרבה. 3. אם לא תניקי, תחליפי המזון מאוד יקרים. חבילה של תחליף מזון נעה סביב ה-30 ש"ח. אין לי מושג כמה הולך בשבוע כי אני אישית הנקתי. 4. משחה לטוסיק-אני השתמשתי ב-בייבי פסטה אז שפורפרת עולה בסביבות ה-17 ש"ח וזה גם מתכלה הרבה. 5.שמפו,סבון וקרם גוף לתינוק - של ג'ונסון מומלץ ביותר אבל יקר. 6.ביגוד-בשנה הראשונה כול 3 חודשים בערך צריך חדש כי הם גדלים מהר.הרבה כסף...בכלל הנעלה וביגוד וצעצועים וספרים-הייתי לוקחת משהו כמו 1,000 שקל בחודש בשקט, לפחות בשנה שנתיים הראשונים. האמת שדי התעייפתי לכתוב אם את רוצה עוד אינפורמציה שלחי לי מסר עם הטלפון שלך ואני אצור איתך קשר. שיהיה בהצלחה בכול מקרה.

m i c h a l i

New member
הוצאות נוספות

תוספת למה שליאור כתבה לך: חדר לתינוק - בסביבות 4000 ש"ח לציוד לחדר ובגדים ראשונים (מיטה, סלקל, כיסא בטיחות לרכב, אמבטיה, שידה,מצעים למיטה, כיסא אוכל) מלבד חיתולים ומזון שזו הוצאה חודשית ( לא יודעת מחירים מעודכנים) הוצאות למטפלת - אני לקחתי מטפלת בחצי משרה כי חזרתי לעבוד 3 פעמים בשבוע אחרי הלידה - לפני חמש שנים מדובר ב כ 1500 ש"ח. גן פרטי מגיל שנה עד גיל 3 כולל צהרון - 2000 ש"ח. צהרון מגיל 3 עד גיל 7 - פרטי 1000 ש"ח. ( של נעמת או ויצו עולה כ 700 ש"ח אם אינני טועה) גן עירוני מגיל 4 עד גיל 6 - 300 ש"ח בשנה + 300 ש"ח הוצאות למסיבות/טיולים/ועד וכו'. הוצאות רפואיות ( חיסונים, תרופות, ביטוח קופ"ח) כ- 40 ש"ח בחודש. טיפולי שיניים - (בדיקות שיגרתיות מגיל 3) - כ - 250 ש"ח לשנה. אולי כדאי שתוסיפי סעיף שבמקרה ותזדקקו להוצאות רפואיות נוספות תתחלקו בהוצאות שווה בשווה ( משקפיים, טיפולי שיניים נוספים או הוצאות אחרות חלילה
) חוגים מגיל 4-5 עד 6 - כ- 200 ש"ח בחודש. צעצועים/משחקים/ספרים - 300 ש"ח לחצי שנה נראה לי סביר. בי"ס מגיל 6 - 300 ש"ח לשנה ( לא כולל מסיבות/טיולים וכו') בנוסף יש הוצאה של ספרי לימוד וציוד. ( כ 500 ש"ח). ריהוט מגיל 6- מיטת ילדים/נוער, שולחן כתיבה, כיסא - 2000 ש"ח בערך. אם אזכר בעוד משהו אוסיף אחר כך. שיהיה בשעה טובה ובמזל

מרגנית2

New member
תחליפי חלב וטיטולים

מטרנה גדול עולה 55 שח ומספיק לפחות משבוע. טיטולים יש גם זולים ב33 חבילה - תלוי איפה את קונה. מטפלת יום שלם בירושלים - 2500 שח לחודש. בהצלחה

נירה63

New member
הוצאות...

שמעי נא, כל גיל וההוצאות הנילוות אליו, בגדול בממוצע ההוצאות משתנות אבל נשארות פלוס מינו ...לפחות 5000 ש"ח בחודש וזה כולל , החל ממעון או מטפלת ועד להוצאות של תשלום שכר דירה ו/או חשבונות ומזון וצעצועים וטיפולי שיניים וחיתולים וכו'... האם האבא מבקש פירוט?

zut

New member
באמת תודה על כל התשובות

לצערי כל העניין עלה על שרטון, האב החליט שהוא לא מעוניין לסיים את ההסכם כרגע, שתהליך הגישור רק מזיק לנו, כנראה שהוא גם לחוץ מההתחייבות ארוכת הטווח הזו ורוצה לחכות לאחרי הלידה ורק אז לגבש הסכם. אותי זה תיסכל, מכיוון שחשוב לי הביטחון החתום אבל הבנתי שאם אני אלחץ עליו עכשיו יצא מזה הסכם רע. אולי עדיף לי לחכות שההסכם יהיה חשוב גם לו, למרות שאין לי כוונה לעשות מעשה שירחיק אותו מביתו ולכן אולי תמיד יהיה לו נוח להישאר לא מחוייב. זה מותיר אותי לסמוך על הדרך שבה ינהג גם מבחינה פיזית כאבא וגם מבחינה כלכלית, די מתסכל. אתן חושבות שהסכם זה דבר הכרחי בשלב הזה? לפחות אני יודעת למה לצפות ושוב מודה לכן על השיתוף.

m i c h a l i

New member
אני חושבת שכדאי לחכות

טוב עשית שלא הפעלת לחץ לחתום עכשיו. אני חושבת שכדאי לחכות עד שהקטנה תיוולד בשעה טובה
תוכלי לשתף אותו בהכנות לקראת הלידה ( ציוד ראשוני) ואפשרי לו גם לעשות סקר מחירים משל עצמו... תני לו להרגיש מעורב בתהליך ההתחלתי ואחר כך תוכלו לשבת ולסכם. ממליצה לך שאת הדברים ה"כבדים" ( במחיר) אל תכניסי להסכם אלא תכניסי סעיף שבו הוא מתחייב להתחלק בהוצאות המוכרות ( גן, צהרון, בי"ס - חינוך). אחרי שהקטנה תגיח לעולם אני בטוחה שהוא יראה הכל באור אחר... הרי אפילו אני כאימא לא עיכלתי את העיניין עד שהיא הגיעה
תני לו זמן...

ליאור30

New member
אהלן

התקשרתי אליך פעמיים ולא הצלחתי לתפוס אותך. לדעתי זה טוב מאוד לחכות עד שתלדי. גם עלי האקס הנחית את הפצצה שלו בחודש שמיני ורצה מהר מהר לעשות הסכם אבל אני גרמתי לו לחכות עד שהילד יוולד ולאט לאט עיכלתי בזמן שלי (עד היום אני עוד מעכלת) ואז עשיתי הסכם ועם כול הבלאגן והכעס עוד הייתי צריכה לתכנן ברית....לפחות את זה את לא צריכה לעבור. תזכרי-כול עכבה לטובה! בכול מקרה אני ממליצה לך לגלוש לפורום הריון ולידה שקיים בתפוז וביי נט. יש המון מאמרים בנושא והוא מרתק לדעתי. אני השתמשתי בהמון עצות טובות לקראת הלידה וגם לאחר הלידה.

למעלה