מבקשת את עזרתכן....

מבקשת את עזרתכן....

אתמול קיבלתי מכתב מהערייה בו נמסר לי כי בקשתי להשאיר את בני שנה נוספת בגן חובה נדחתה ועלי לרשום אותו לבית ספר. כמורה מחנכת לכתה א' וכאימו אני יודעת כי הוא עדיין לא מתאים, ראשית בגלל גילו הצעיר 2.12 ושנית כי הוא לא בעניין בכלל, ואני כבר רואה בדימיוני שיהיה לו קשה מאוד ואני בטוחה שעוד שנה בגן תוסיף לו המון !!!! כבר שוחחתי עם המון הורים שהשאירו ילד בגן שנה נוספת ואמרו לי שהם לא מתחרטים על כך ושהילד רק הרויח! שאלתי היא מה עוד עלי לעשות ובאיזה דרכים להיאבק על מנת שבני ישאר עוד שנה הבגן. תודה על כל תשובה והתיחסות

הוא עבר אבחון פסיכולוגי?

היום אי אפשר להשאיר ילד בגן ללא אישור פסיכולוג/ית. ואם לא ביקשת איבחון עד עכשיו - יכול להיות שכבר מאוחר מדי, למרות שאפשר להפעיל לחצים. מה חושבת הגננת?

הוא לא עבר אבחון פסיכולוגי...

תודה על התיחסותך, הוא לא עבר אבחון כי חשבתי שהשנה בגן תבגר אותו וכו' והנה חלף הזמן ואני רואה שזה לא זה. הגננת חושבת שהוא לא צריך להישאר בגן אך הגישה בקשה בעקבות בקשתי - העניין העיקרי הוא שהילד עדיין קטן בגיל - אם הוא היה נולד שבועיים יותר מאוחר אז הוא היה נשאר בגן... ואני יודעת שלהכניס אותו במצבו לכתה א' זה בלתי אפשרי, לא מעניין אותו אותיות ומספרים ולכתוב שמות וכו' הוא רוצה לשחק לצייר ולהכין מגזרות נייר.... האם עלי לפנות לאבחון פסיכולוגי מטעם העיריה או באופן פרטי? והאם האבחון, במידה ויוכיח שהילד לא בשל, הוא בעל השפעה ברורה ובטוחה שהוא ישאר בגן? או שגם לאחר קריאת האיבחון הועדה תוכל לחשוב אחרת?

הללויה11

New member
שוחחי עם הגננת ובקשי ממנה המלצה

בדרך כלל יש להמלצת הגננת משקל משמעותי

אני לא חושבת שיש משקל להמלצה

מהגננת. אצלנו בעירייה - דורשים את אישור הפסיכולוגית, גם לילידי דצמבר. הגננת יכולה ללחוץ על הפסיכולוגית... אני לא ממש מתמצאת בבירוקרטיה, אבל אם הילד יאובחן כלא בשל - לא נראה לי שיכריחו אותך לרשום אותו לכיתה א'. הבעיה היא שצריך להגיש את הבקשות לאבחונים עד ה-10.02.03.. [כן. עבר מזמן...]

אלהלה

New member
אבחון פסיכולוגי

ולדעתי אף פסיכולוג לא ישלול שנה נוספת בגן, במיוחד אם ההורים מעוניינים בכך והילד עדיין לא בשל. המגמה היום היא כן להשאיר בגן שנה נוספת, וגם אצלי בגן כל ילד שנשאר יצא מחוזק ומוכן - מה שלא היה קורה אם היה עולה לבית הספר. בדרך כלל ההתנגדות היא דווקא מצד ההורים שלא רוצים להשאיר שנה נוספת בגן משום מה. בהצלחה

בראשון לציון המגמה היא לא להשאיר

ילד בגן חובה שנתיים, ואם הגיל מתאים יש להעלות אותו לכתה א'. אי"ה לאחר השביתה אעשה את כל המאמצים על מנת שישאר שנה נוספת - מבטיחה לעדכן אתכם בתהליכים. תודה על עזרתכן! ערב טוב.

אירית י

New member
אפרת שלום

את ביתי לא רצו להשאיר עוד שנה בגן. היא ילידת אוק'. הגננת התנדנדה ולא ידעה מה להמליץ ומכיוון שהתעקשתי שתישאר עוד שנה בגן שלחו אותה לאיבחון בשירות הפסיכולוגי. הפסיכולוגית לאחר בדיקה בחברה ושיחה עם הילדה החליטה שהיא כשרה לעלות לכתה א' (זכרו שגן חובה עולה לעיריה עוד כסף). הפסיכולוגית לא הסכימה בשום פנים ואופן להמליץ על עוד שנה גן ולכן אני הייתי צריכה להפסיק להיות נחמדה ואמרתי לה: "את ראית את הילדה חצי שעה ועל סמך זה את מתיימרת להחליט על עתידה תוך התעלמות ממה שאני מדווחת לך כאם. אם היית מאשרת להעלותה לכתה א' והיית טועה, שום נזק לא היה נגרם לילדה, אך כשאת לא מאשרת להעלותה, אם את טועה, הנזק יהיה על פני 12 שנים לפחות. גם אז הפסיכולוגית עשתה שריר ולא הסכימה ואז אמרנו לה אני ובעלי שאנחנו מבקשים שתחתום לנו על כך שאנחנו ביקשנו להשאיר את הילדה עוד שנה בגן והיא לא מאשרת לנו, ואם יהיו השלכות על החלטתה המוטעית לעניות דעתנו נדאג שהיא תישא בתוצאות. מה את חושבת שקרה? מיד היא הוציאה המלצה להשאיר את ביתי עוד שנה בגן. היום ממרומי כתה' ז' (הילדה גדלה) אני יודעת שעשיתי את המעשה הנכון ביותר עבורה. מאחלת לך בהצלחה וכח להלחם אם צריך.

../images/Emo45.gif ,תודה על ששיתפת אותי

גם אני לא הולכת לוותר, המחשבה שבני לא יגיע בשיא בשלותו לכתה א' והעובדה שבעקבות כך יווצרו כל-כך הרבה קשיים היא זו שמניע אותי להלחם בשבילו - והטיעון הכלכלי (ילד בגן יקר יותר לערייה מילד בכתה א') מכעיס שכן מדובר בנפש של ילד ובכניסה למסלול חשוב מאוד בחיים! מקווה שנשנע בשורות טובות לילה טוב

אירית י

New member
בשורות טובות יהיו בסוף../images/Emo127.gif

רק שלא יעלו לכם יותר מידי עצבים

אירית י

New member
היי הדס

לא יודעת אם התכוונת אלי כשכתבת ששלחת מסר (השתרשרת אלי) בכל אופן אני לא קיבלתי. סליחה על האיחור בתשובה, לא נכנסתי עד היום לפורום. יום טוב, אירית

למעלה