מבקשת את דעתכן/ם !

Sarika

New member
סוזי,לי היה ברור ש-em מסלוניקי ../images/Emo8.gif

ומדוע? כי בתשובתו לרותי בקשר לתישפישתיל הוא כתב :"מוסטמוס פאזיינדו.....", ל-em ולכל מי שתוהה במה מדובר - בדיאלקט של יוצאי סלוניקי נשתמרה ה-פ' f בתחילת המילה, ואילו אצל דוברי הדיאלקט הטורקי היא הושמטה. לדוגמא - בסלוניקי אומרים - פ'אזר ואילו בטורקיה - אזר בסלוניקי אומרים - פ'יזו ואילו בטורקיה אומרים - איז'ו בסלוניקי אומרים פ'ורנו ואילו בטורקיה אומרים - אורנו ועוד.....

SuzieRS

New member
האם רוצים את פרוש המילים?

ותודה לכל אחת שהתיחסה מצפה גם ליתר החברים. בבקשה...

SuzieRS

New member
פרוש המילים שרציתי לדעת איפה

משתמשים בהן:
KINDI - קיצור של המילה IKINDI בטורקית.= תפילת הNAMAZ של אחרי צהרים -מינחה- (התפילה של המוסלימים, 5 פעמים ביום על שטיחון קטן) = אחרי צהרים. ( פור איל גוטה)
ESTUVIMOS ENVITADOS POR EL KINDI לאדינו מודרנית ???? אף פעם לא שמעתי קינדי כזה !!!!
Sarika MERENDA כתבה פרוסת לחם. ב- LK הסבירו כמו שסניוריקה כתבה: מפגש חברים שכל אחד מביא כיבוד.
AKUDIR - (אנחנו אומרים SALVAR = (AKUDYAR (במילון שח נחמה)
ABEDIGUAR / ABIDUGUAR - = סאלב'אר. כתוב בהגדה של פסח: "טודו איז'ו איל נאסידו, אל ריו לו אצ'ארן, אי טודה איז'ה אבידיגואריש". בדקתי בסידור של אבי,כתוב כל פסוק בעברית ובלאדינו, בכתב ראשי. לא האמנתי שאהייה מסוגלת לעשות זאת... העברתי את כתב הראשי לכתב הלועזי. זה נכון כך כתוב. ************************** מילים אחרות: איפה אומרים מה.........
AFIJUGAR :- באיסטאנבול = ללטף ולחבק- כמו למשל כשילד נופל ובוכה, האם מרגיעה אותו בחיבוק ו/או בליטוף. אבל בסלוניקי פרוש המילה לגמרי אחרת. Sarikaaaa שכחתי מה זה !!!!!!
באיסטאנבול ב- צאנאקה שמים מרק, ובאיזמיר עושים את הצרכים
---------- להוסיף לטבלת המילים " איפה אומרים ....."

רותי ב.

New member
תודה סוזי על הפירושים שהבאת.

לגבי המילה AFIJUGAR (אצלנו בבית זה יותר נכון - AFISHUGAR) - אז זה היה במובן של "לנדנד" להציק. רק מאוחר יותר התוודעתי למילה עם צליל דומה - שהפירוש שלה הוא בעצם ללטף, לעשות "נעים".

SuzieRS

New member
רותייי תודה רבה רבה, זה הפרוש שגם

Sarika אמרה. אז AFIJUGAR /AFISHUGAR = לנדנד, לנג'ז לא רק בייוון גם בבולגריה. נכון ?? אפשר להכניס לרשימה ??

SARAH B

New member
אפישורר מהמילה פישורו = נודניק כך

אומרים הסלוניקאים

Sarika

New member
סוזי, אין כמוך ../images/Emo45.gif

AFIJUGAR = לנדנד, "להתקרצץ" בשפת החבר'ה.

טוני20

New member
שיר יפה בלדינו

dame lamano paloma mesuvere altunido maldicha ke durmes sola vengo adormir kontigo si la mar era delece los barkitos de canella yo memancharia entera por de livrar tu bandiera סבתא שלי ג'מילה סידס לבית ישראל ז''ל , ילידת רודוס, היתה נוהגת לשיר לי את השיר הזה, אני לא זוכר את ההמשך, אתם מוזמנים להזכר!

רותי ב.

New member
למה החבאת פה את תגובתך?

וברוך בואך לפה. השיר מוכר, ותוכל לראות פה מאמר אודות השיר .. נדמה לי שבאיזה שהוא שלב גם הביאו לפה בית נוסף..

סוזי יקרה!

ABEDIGAR= לנחם, לעודד, לתמוך הכל ביחד AKUDIR= להציל, לעזור MERENDA= מזון שנאסף מכל מיני אנשים , לדוגמא:אני הבאתי עגבניות סוזי הביאה מלפפונים , אחרת הביאה בצלים, אחרת הביאה לחם, אחרת הביאה קציצות כל זה= MERENDA

SuzieRS

New member
סניוריקההה../images/Emo24.gif

מה קורה קירידה? הרבה זמן לא היית כאן. מה שלומך ?? את הפרושים של המילים אני יודעת. שאלתי היא: האם השתמשתם בבית במילים אלה באופן שוטף ??

למעלה