מבקשי המקלט לארה"ב

alonmiz5

New member
מבקשי המקלט לארה"ב

שלום לכולם,
לא מזמן התפרסמה כתבה ב"ידיעות אחרונות" אודות מסמכים של מבקשי מקלט יהודיים מאירופה ומפלשתינה.
יהודים שביקשו להגר לארה"ב נתנו כסף ואת פרטיהם ל"סוכן" שהבטיח להם אשרות כניסה וברח עם הכסף...
מסמכיהם התגלו במרתף בברוקלין, וכעת שמותיהם מתפרסמים במטרה לגלות מה עלה בגורלם...
אפרסם כאן תמונות על שמותיהם וכל היודע דבר עליהם מוזמן לפנות אליי בפרטי ואני אתן לו את הפרטים להתקשרות עם האנשים שאחראים על הפרויקט החשוב הזה!
(לכתבה המלאה- http://article.yedioth.co.il/default.aspx?articleid=6064)
בהצלחה,
אלון.

alonmiz5

New member
חס וחלילה סוד!

רק לא ידעתי האם לפרסם את פרטי ההתקשרות בפורום...

את זה מנהל הפורום יחליט... ארנון?

Ayana KimRon

New member
פרטי ההתקשרות מופצים בכל מקום ברשת

מכל מקום, הרמה של התיעתוק לא משהו. למשל, השם MAJER נרשם בעברית - מאג'ר במקום מאייר. וזו רק דוגמה אחת מתוך כמה. לא נעים לראות בטבלה טעויות ושמות חסרים, ולחשוב שאולי היו גם טעויות בהעתקה מהמסמכים שנמצאו לתוך הטבלה הזו.
אז תעביר בבקשה לאחראים את דברי אלה: כה אמרה עיינה = גם תיעתוק פשוט נזקק לעין בוחנת ויד אוהבת.

רק שמחות.

בהחלט ראוי להביא הסיפור המלא מאחורי

הרשימה הזו, כמו גם כיצד התבצע התעתוק לרשימה הממוחשבת.

alonmiz5

New member
בהחלט מסקרן

אך לצערי אני רק השליח...

רציתי לעזור ולפרסם את הרשימה מחוץ לגבולות הפייסבוק...
מצטער שאין לי עוד מידע...

Ayana KimRon

New member
שליח של מי אתה?.

לפני שבוע וחצי פניתי לאחראי אחד שהבטיח לשוב אלי. או שהדרך אלי ארוכה מאד מאד או שהוא לא הכתובת הנכונה.
אתה מוזמן לשלוח לי במסר אישי את שמות האחראיים הידועים לך.
תודה

alonmiz5

New member
אני שליח מטעם עצמי

ראיתי את הפרסום בפייסבוק, וחשבתי שחשוב שגם באי בפורום שאינם קוראים של "ידיעות" יצפו במקור המידע החשוב הזה...
אין לי כל פרט שונה לגבי המפרסמים, מאשר פרטי ההתקשרות שמופיעים בכתבה הראשית בפייסבוק של "ידיעות"...

אלון

ariehprh

New member
אולי מצאתי רחוק משפחה ברשימות הללו

גדליה בובליק שנחשב כנספה שואה, התגלה על-ידי לפני שנים אחדות שכלל הנראה נותר בחיים, התחתנן מחדש בפולין ונולדה לו בת. בשנים 1948-50 היגר לארה"ב, גר בניו-יורק והיית לו מאפיה - הפרטים האחרונים מהבת החיה בארה"ב. לצערנו לא הצלחנו לבסס את הקשר המשפחתי בינינו במאת האחוזים, אך שנינו סבורים שהוא אכן קיים. אןךי המסמעכים החדשים יוכלו לבסס את השק הזה.

ברשימה עוד מספר "חשודים".

שלחתי מסר ל-alonmiz5, כאשר אקבל את פרטי ההתקשרות, אנסהליצור קשר עם הפרוייקט ואעדכן כאן על התוצאות.

אריה

במידה ומדובר ברישום של דרכון, הרי שאפשר

להשיג ישירות את מסמכי ההתאזרחות של אותו אדם (אם קיבל דרכון - הרי שהתאזרח) מהארכיון הלאומי האמריקאי, ומהם ללמוד רבות אודותיו.

למעלה