מבקשים עזרה

tapuzo

New member
מבקשים עזרה

אתמול שוב פתחתי את המקרר והיה ריק. אמא אמרה שאין לה כסף לאוכל. מזל שאז צלצל הסלולרי שלה ומשה אמר שנשאר לו ירקות מהשוק והוא מביא לה. היא היתה כזו עצבנית שהיא שלחה אותי לקנות קופסת סיגריות כי נגמר לה. אחרי שמשה בא וברוך השם מילא לנו את הבית אמא הלכה למספרה לעשות צבע ולשאול אולי רותי או דינה יכולות לתת לי להתרחץ אצלן בבית כי אמא אמרה שניתקו את המים כי לי היה לה כסף לשלם חשבונות...

יהיה בסדר

הלוואי והייתי יכול לעזור לכולם אך אין ביכולותי מי יתן ומשמים יעזרו לכם וגם לי לפתוח כבר את העמותה שלי בחסדי שמיים

מ ש כ י ת

New member
../images/Emo10.gifלא צוחקים בנושא כזה...

תגידי לאמא שקודם אוכל ורק אח"כ צבע וסיגריות...

שי ז.

New member
זה לא נושא לצחוק

אתה מוזמן לבוא איתי ביום חמישי ולראות על מה אתה צוחק. אני בטוח שאחר כך במקום לצחוק תצטרף למעגל העוזרים.

tamirzak1

New member
הנושא לא מצחיק בכלל אבל..

שיתביישו כל אלה שלא נותנים מזון לילדיהם בגלל שסיגריות (17 וחצי ש"ח) וצבע וציפורניים וכו' יותר חשובים. אצלינו באשדוד מוכרים עוף טרי מוכשר ב-6.85 ש"ח לק"ג .עוף של 1.5 ק"ג עולה כ-11 ש"ח. במחיר של חפיסת סיגריות אחת בלבד ניתן להאכיל משפחה בעוף+חלב+לחם. ומה אם גם האבא וגם האמא מעשנים? חפיסת סיגריות אחת ביום שווה כמעט 6,400 ש"ח נטו בשנה. אז כל מי שאין לו אוכל שיחסוך ברעל שנקרא סיגריות,שיחסוך בלוטו וטוטו ובמותרות אישיות אחרות לפני שיבקש תרומה מכאלה שחוסכים כדי לתת לאחרים מכספם האישי. נכון שרוב העניים באמת עניים ולא עושים שטויות,אבל אלה שקונים סיגריות ולוטו במקום אוכל לילדים ,הם אלה שנותנים לכולם שם של נצלנים. אנא עיזרו,כמוני,רק לכאלה שבאמת זקוקים לעזרה. ואני ממשיך ואמשיך לעזור ולסייע לאלה שלא מבזבזים 6400 ש"ח בשנה על סיגריות ליחיד. בכסף הזה ניתן לצאת ל-3 סופי שבוע זוגיים באנטליה.

שי ז.

New member
תמיר, זה שההורים מעשנים את האוכל

של הילדים זה לא בסדר אבל את המלחמה שאתה מנהל אתה מנהל על גב הילדים. הרי האבא לא יפסיק לעשן והאימא לא תפסיק לצבוע את שיערה אבל הילדים ימשיכו להיות רעבים. הבעייה עם העזרה במזון היא הרבה יותר עמוקה. מצד אחד אנחנו פותרים את הבעיה המיידית אבל מצד שני אנחנו לא מעודדים את הנזקקים לעזור לעצמם לצאת ממעגל העוני. לדעתי הפיתרון צריך להיות ע"י שיקום תעסוקתי (הכשרות וליווי בקליטה במקומות עבודה). היום עם כל העוני והקשיים יש קושי למצוא עובדים לא מקצועיים לעבודות פשוטות. נכון שמתחילים בשכר נמוך אבל עם הזמן לומדים מקצוע תוך כדי העבודה ומתחילים גם להרוויח יותר ולהתקדם.

תפוזו ברוך הבא, אנחנו נשמח לשמוע

קצת יותר עליך באיזה גיל, מה עושה, ואייך אנחנו יכולים לעזור לך (אגב זה את או אתה?) ונשמח אם תספר לנו מאיזה אזור בארץ את/ה. דבר נוסף אפשר לשלוח אלי במסר מספר טלפון ואתקשר איתכם. פנינה

תמיר אני לא חושבת "שעובדים" עלי

יש כאן ילד במצוקה ואנחנו כאן בשביל לעשות את השינוי, ואנחנו כאן גם בשביל אותו אחד או אחת שההורים שלהם לא מנתבים את הכסף כראוי זה עושה את אותו ילד/ה פחות במצוקה? פנינה

tamirzak1

New member
הבקשה האישית הזו נראית "עבודה"

בשבת האמא שלחה לקנות סיגריות (לרוב רושמים בחנות) בשבת אמא הלכה למספרה לעשות צבע (לרוב עושים לפני השבת) הילדים להורים שסדר העדיפות שלהם שונה סובלים. אחד הפתרונות הוא להביא אותם הביתה לצהריים או ערב עם הילדים שלי, ואפשר לשלוח סנדביץ' נוסף עם הילדים לבי"ס כדי לתת לאחרים. ובנוסף כמו ששי כתב חינוך והסברה להורים על עזרה בשיעורי כלכלה, על עזרה במציאת מקום עבודה וכו'. זו תהיה העזרה האמיתית ולא רק העזרה הראשונה של מילוי המקרר. תודה תודה תודה לכל העוסקים בעזרה.מי ייתן וירבו כמוכם. הלואי שלא יהיו הרבה "לקוחות"- שיהיה טוב. אני עדיין כאן באשדוד העיר כדי לעזור לכם בריכוז העזרה באשדוד. שלכם תמיד תמיר.

למעלה