מבצע חומת מגן

קנבל

New member
מבצע חומת מגן

מבצע חומת מגן יועד לכישלון, אף אחד לא ציפה שיביא תוצאות ובטח שלא יפסיק את הטרור. עשרת אלפים הנשקים שנמצאו לא יפחיתו את פעולות הטרוו כי נשארו עוד 90 אלף, 1000 המחבלים שנהרגו ונעצרו לא ישנו את המצב משום שגם מהם נשארו יותר ממה שנעצרו. שלא נדבר על כך שהפעולה מוגבלת בזמן ולכן גם עם הרגיעה תימשך בשהותו של צה"ל בג´נין היא תיפסק ביציאתו ממנה. ואם נראה את התוצאות של הימים האחרונים - שלושה פיגועים + החיילים ההרוגים. אם המטרה מיועדת לכישלון גם התוצאה תושפע מכך, עם כל הצער ועם כל הכבוד לחיילים שנפלו על נשקם, הם מתו סתם!!! אותו מצב היה נשאר עם או בלי מבצע חומת מגן ההבדל היחיד הוא החיילים ההרוגים.

CANDY MAN

New member
מה שיפה זה שזאת רק ההתחלה.

דבר ראשון בו נבהיר משהו. הפיגוע בחיפה בוצע ע"י מחבל מטול-כרם. טול כרם נעזבה ע"י צה"ל יום לפני הפיגוע בגלל הלחץ של ארה"ב ולכן צה"ל אפילו לא היה קרוב לסיים את הפעילות שלו שם. הפיגוע של היום התבצע ע"י מחבלת מחברון. חברון היא עיר שצה"ל אפילו לא נגע בה במסגרת "חומת מגן" וחבל. דבר שני החיילים לא נפלו סתם כמו שאתה אומר בזלזול, אלא הם מתו כדי להגן עלייך ועל אזרחי המדינה מפני פיגועים. החיילים שנהרגו נלחמו למען ביטחון המדינה ונפלו במלחמה. דבר נוסף שהם עשו זה 10 ימים של שקט בכל המדינה. לסיכום, מבצע "חומת מגן": 1. הפחית את אמצעי הלחימה של הערבים. 2. פגע בתשתית הטרור בצורה חזקה. 3. לכד והרג מחבלים שהיו אחראים לרצח של אזרחים. 4. נתן שקט וביטחון לאזרחי המדינה. 5. גרם לאזרחי ישראל להבין את הצורך במבצע צבאי כדי לחסל את הטרור. יחי הגוואה הלאומית

תגובה

אני חושב שמבצע חומת מגן לא ישיג את המטרות שלו,עד שלא נראה את השייח יאסין ונאסרללה מתים.פשוט כך.להרוג כמה טרוריסטים לא יעזור. ברגע שתהרוג לטרור את המנהיג הרוחני והמוסרי תוכל להתחיל ב"חינוך מחדש" לעם הפלשתיני,כדי להגיע למצב של שקט ורגיעה. צריך לעזור להם להקים מנהיג חדש שחושב חיובי על עתיד הילדים של העם שלו,ויחד עם זאת שיהיה ריאלי ויבין שגם הצד השני צריך להתפשר בשביל שלום. אני מאמין בדרך הזאת,ולפחות כרגע,ששרון בשלטון אני לא רואה פיתרון אחר.

נורית ס

New member
אני מסכימה איתך חלקית

אני חושבת שצה´´ל אולי לא ישיג את המטרות שהוא פיתח במבצע חומת גדר אך צה´´ל השיג כמה מטרות טובות , מה שאני לא מסכימה איתך זה שאתה צריך להבין שאנחנו לא יכולים להרוג את שייח יאסין ונארסללה רק עם אין ברירה ,אבל יש לנו ברירה והיא שאם צה´´ל יסיים את מבצע חומת מגן וימשכו הפיגועים אז יהיה אפשרות אחרונה והיא הפרדה,עם ההפרדה גם לא תעזור,אז אולי ורק אולי אפשר לשקול זאת.

עוזאבי

New member
חומת מגן

חומת מגן נועד לכשלון משום שהוא לא מונע פיגועים אלא משהה אותם עד שצה"ל יצא מהשטחים, אני מבטיח לכם שכאשר צה"ל יצא מהשטחים יהיו 5000 שהידים כל יום שירצו "לפוצץ" אותנו והם לאו דווקא יהיו מחבלים אלא אנשים פשוטים מהרחוב. דבר שני החיילים שמתו לא מתו "להגנת מדינת ישראל" אלא מתו על הגנת ההתנחלויות וזה ההבדל הקטן גדול

YoYoYoNi

New member
איזה שטויות אתה מדבר?

אתה מדבר שטויות!!!! איך זה הפחית את אמצעי הלחימה של הערבים? הם עדיין עושים פיגועים! פגע בתשתית הטרור? הטרור עדיין פה, עדיין יש פיגועים! טוב, צהל לכד והרג מחבלים, אבל יש עוד הרבה מחבלים שמתכננים את פעולתם ברגעים אלו!! נתן שקט לאזרחי המדינה? נתן ביטחון לאזרחי המדינה? עם כל המכוניות תופת והפיגועים זה בשבילך ביטחון ושקט, אז תהיה בריא! המבצע הזה גרם לאזרחי ישראל רק להאמין שמבצעים כמו מבצע "חומת מגן" לא יעזור לחיסול הטרור!!!

Vendetta

New member
גם אתה החלטת להמציא ולסלף עובדות?

כבר יותר מ4,000 מחבלים נעצרו, ומתוכם 120 הם טרוריסטים בכירים שהשב"כ מנסה כבר שנים לחסל\לתפוס. כמעט כל מאגרי הנשק של אירגוני הטרור נתפסו והוחרמו. אם זה לא תוצאות, אז אני ממש לא יודע מה כן. והדבר החשוב מכל - הדי-מורליזציה של העם הפלשתיני. הציבור הפלשתיני היה בטוח שישראל עומדת להתמוטט, הוא שמע על הסרבנים, הוא שמע על פעולות הטרור המוצלחות - והיה בטוח שישראל נופלת. במבצע "חומת מגן" כל האשליות הללו התנפצו. ההשפלה שחטפו אירגוני הטרור בלחימתם מול צה"ל, מאסר 4,000 הטרוריסטים, ניקוי הרחובות מנשק, כולם הראו לפלשתינים שאנחנו רחוקים מליפול. הדבר החשוב מכל - הוא המוטיבציה הגדולה של חיילי המילואים שגויסו, שהוכיחה לפלשתינים שהסרבנים הם רק מיעוט קטנטן - והרוב האמיתי בישראל הוא בעל מוטיבציה גבוהה. עוד עובדה קטנה שהחלטת לסלף - היא העובדה שכל המחבלים שביצעו את הפיגועים, יצאו מערים שלא בשליטת צה"ל ו"חומת מגן" לא חל עליהן. אז מה חוכמה להביא את הפיגועים הללו כדוגמא? באותה נימה אני יכול להגיד שהיה פיגוע בצרפת, ואתה תאשים את "חומת מגן" בכך. כשהמבצע יסתיים, ונעבור לטפל בעזה - אז אתה תראה שגם שם יפסיקו לצאת מחבלים. ושוב אני מפנה אותך לנקודה החשובה מכל - שבירת רוחם של הפלשתינים. רק בשביל זה המבצע היה שווה - לשבור את רוחם של הפלשתינים. ועוד הוכחה שהמבצע הצליח ברמה מסחררת - גיוס נערות בנות 16. לאירגוני הטרור נגמרים הגברים, אז הם מתחילים בגיוס בנות 16 למטרותיהם. זה מצביע על אישהי תפנית, לא?

לא ממש

4000 מחבלים?לא מאמין.שמעת פעם על זה שהתקשורת כפופה להוראות הממשלה?כלב השמירה של הדמוקרטיה כבר פחות רלוונטי.אני בטוח שתפסו כמות נכבדת של מחבלים אבל זה לא מספיק. להרוס את הטרור,מדינת ישראל לא מסוגלת לבד.צריכים עזרה מירדן ואם אפשר גם מצרים,שיש להם כוח השפעה על העולם הערבי. לגבי זה שאי אפשר להרוג אותם(את יאסין ונאסראללה) אז מבחינתי לא עשינו כלום.מקסימום לכלוא אותם.אם רוצים לחסל את הטרור לעצור מחבלים לא יעזור,כי הם מקבלים הוראות מ"למעלה".אם נהרוג את ה"למעלה" נוכל לעשות להם חינוך מחדש... נ.ב:לגבי הנשים,זה לא משנה מי מתאבד,וזה לא אומר כלום.רק על זה שהמוטיבציה של המחבלים גבוהה מאוד.

Vendetta

New member
זה לא משנה אם אתה מאמין או לא

זו עובדה, אתה יכול להאמין לה, ואתה יכול שלא - אבל היא תישאר עובדה. הנתונים שלקחתי הם לא מהתקשורת, אלא מהמקור הראשון - דובר צה"ל. אלה הנתונים הרשמיים מ-28.3 עד ל-11.4, ובגלל שעבר קצת זמן מאז - כנראה שהנתונים אפילו גדלו. אפילו צירפתי את התמונה עם הנתונים, אתה מוזמן להחליף בה מבט ולהיווכח בעצמך.

EverMan

New member
כל הכבוד על ההשקעה ../images/Emo45.gif

ולא אני לא אומר את זה בציניות. הכנת את זה יפה ומנומק בצורה מכובדת.

yariv~2

New member
אולי אולי רבע מחסן נשק קטן...

מידת ההצלחה של הבצע לא נמדדת לפי מספר נשקים שנתפסו אלא במבחן התוצאה - כמה נהרגו. כרגע מבחן התוצאה לרעת המבצע, נקווה שישתפר...

CANDY MAN

New member
משהו ענק שקשור לגיוס מילואים!!!!!!!

היה כתוב בעיתון של יום שישי (ידיעות אחרונות - במוסף של הכותרת) שישנה קבוצה של 400 מילאמיניקים שהיו קצינים בצבא הרוסי ועכשיו שהם חיים פה הם רוצים להתנדב למילואים ולתרום את חלקם (הם גם מזכירים שהם נלחמו במלחמות רוסיה השונות שהיו מלחמות רציניות לעומת המשחק ילדים שיש פה בשטחים) בקיצור, אני חשבתי על זה וכנראה דווקא עכשיו אפשר לדעת מי הם באמת האזרחים של המדינה? הסרבנים הדוחים אוכלי החינם בני ה-18 שקיבלו הכל מהמדינה ורוצים לתרום לה אפס או עולים מרוסיה שהדבר היחיד שהם קיבלו פה זה דירה קטנה ויחס לא אדיב מן הממשלה. ושלא יעבדו אליכם
יחי הגאווה הלאומית

ברגע שראיתי...

איך יותר ממאה אחוז מתנדבים למילואים, כבר הפסקתי להתרגש מ"אוכלי חינם" שוראים את המדינה, הבית שלהם כדבר מובן מאליו, ומה איכפת להם שהם יישבו בבית מול הטלוויזיה וידברו או אה כמה שהם ידברו על המצב במדינה.. הם מסוג אותם אנשים שיילכו לחגוג ביום העצמאות, והדבר הכי משמעותי עבורם יהיה הזיקוקים, וביום הזכרון הם יהיו עוד אלה שיכתבו את הנאומים הכי יפים. ואני כבר עכשיו אומר את דעתי: מי שלא מוכן לקיים את חובותיו למדינה, לא מגיע לו להינות מזכויות המדינה- ולפי דעתי צריך לפעול בעניין הזה. . אבל אתה יודע מה הנחמה?. הנחמה היא שנטינו לחשוב שהם קבוצה גדולה מאוד מתגלים עכשיו כקבוצה חסרת משמעות שיודעת לעורר מהומות בתקשורת שאני מודה די הפחידו אותי, אבל עכשיו מסתבר לנוכח המוטביציה של מתנדבי המילואים, ובהם הימנים הכי גדולים והשמאלנים הכי גדולים שיודעים שהמטרה מקדשת את האמצעים. רק להזכיר לך שגם חבה"כ איתן כבל מהעבודה (אינו מזדהה בכלל עם עמדת הממשלה) , ממלא עכשיו שירות מילואים בצנחנים. לגבי המתנדבים הרוסיים, אני מזמין אותם בשמחה לקריאת : יחי הגאווה הלאומית

שמאלני

New member
מה חשבת? שהמבצע יוכל למנוע טרור

אם חשבת ככה,אז הצלחת לגרום לימנים להשפיע עליך. הרי זה היה ברור שבעזרת כוח אי אפשר למנוע טרור. כוח רק יביא את הצד השני להחזיר לנו ביותר כוח כדון שני פיגוע בכל יום,ואז צה"ל נכנס לאיזה עיר פלסטינית ואז כעבור כמה זמן יוצא. אבל בנתיים הטרור לא נגמר,ואז הפלסטינים מבצעים שני פיגועים ביום + פיגוע ירי קשה. ואז צה"ל מחסל להם איזה מחבל בכיר תגובה לפיגועים שהפלסטינים מבצעים. וככה זה הולך כל הזמן מאז תחילת האינטפאדה. עכשיו הימנים חשבו שאם הם הורגים לנו בכל יום יהודים אז אנחנו יכולים בעזרת כוח לפרק את תשתית הטרור הפלסטינית. אבל מהר מאוד הם ראו שבעזרת כוח אי אפשר לנצח טרור. אתם תראו שעכשיו צה"ל יצא מהשטחים,הפיגועים יהיו בעוצמה פי 2 ממה שהיה לנו עד עכשיו,בנקמה לפעולה של צה"ל. ואז צה"ל שוב יעשה איזה פעולה,ובקיצור זה לא נגמר. אנחנו עכשיו במלחמת התשה שאני לא רואה לה סוף עד שהאמריקאים לא יכנסו ברצינות לסכסוך הזה. שארה"ב תרצה שהמלחמה הזאת תגמר המלחמה הזאת תגמר. אבל בנתיים הם לא עושים כלום,הם עדין ממשיכים להאמין לערפאת,לא כי הם באמת מאמינים אלא פשוט אין להם בריריה. ואנחנו בנתיים אוכלים את החרא,לארה"ב יש אינטרסים והם רוצים לשמור על האינטרסים שלהם. אבל מצד שני הם רואים מי זה ערפאת ועם מי יש להם עסק. בקיצור הדבר היחידה שאפשר לעשות בכדי למנוע את חדירת המחבלים זה להרים גדר הפרדה,כך צה"ל לא יצטרך לפעולה נגד הפלסטינים. אף מדינה לא תהיה נגדנו,וגם הנשק של הפלסטינים המחבלים מתאבדים לא יפעל,משום שיש גדר הפרדה.

שמאלני אתה תמים.....

גדר הפרדה היא דבר בלתי אפשרי ולפרוס אותה על גבי קרוב לעשר ערים פלשתיניות גדולות ושלא נדבר גם על הכפרים הפלשתינים הקטנים-לא הגיוני. שכן אי אפשר לקחת אוכלוסייה של שלושה מיליון פלשתינים ולכלוא אותם למשך שנים בתוך גדר בגלל שיש כמה אלפי טרוריסטים בפוטנציה, וסייענים בדרגות שונות לטרור. ולא חשבת בכלל על איך הפלשתינים יעברו מעיר לעיר בתוך שטח הרשות, כי אם תסתכל על המפה תבין על מה אני מדבר. וחוץ מזה מאיפה תשיג את כל מקורות המימון לגדר-שגם תגרור אל תשכח שוב תגובות "אוהדות" מצד האירופים.... ואל תשכח שבתוך הגדר תשתית הטרור תתפתח למימדים אדירים, שכן הקמת גדר כמוה להגיד: "קחו גבולות במתנה"- בתוך הגבולות האלה הם יפתחו את השיהאב 3, השיהאב 4 וכו´, וכו´......(חייב לציין מקוריים מאוד בשמות)...והחדירה של השב"כ תצטמצם. כי למדינה הפלשתינית הזו כבר יהיו גבולות. אם לא נחסל את תשתית הטרור, הוא יפגע בנו בכל מצב ובכל תנאי. כמו שקנדי מן אמר גם אם יהיו לייזרים וכד´. תשתית טרור חזקה ואמיבציה רבה של העוסקים בטרור יחד עם כל האמצעים-הגדר לא תעצור אותם. אני לא יודע למה המסקנות שלך "מחומת מגן" הן כ"כ מהירות. אתה לא יודע איזה אמל"ח נלכד בתוך הרשות. (תזכיר לי בדיוק איך טרור נלחם בלי אמל"ח-כלי נשק?). האם אתה חושב שעכשיו יש לטרור אותם אמצעים כמו מקודם? התשובה היא לא!!!. הרשות הפלשתינית לא בנתה את התשתית הזאת בימויים היא בנתה אותה במשך שנים, ואנחנו באנו והרסנו להם את הכל במבצע של עשרה ימים. חכה עוד עשרה ימים וטרור המתאבדים יהפוך לאפיזודה מתמשכת... רוצה דוגמה והוכחה למה שאמרתי? אז הנה: זוכר את המאות מתבצרים בג´נין (שהם כביכול המשוגעים הכי גדולים). הם איימו כולם שם להתאבד. יומיים שלושה הם התבצרו אחרי זה יצאו אחד אחד עם הידיים למעלה. כך שזה אומר שבמלחמה הזו צריך סבלנות.לאט לאט הטרור יתחיל להרים ידייים...אם תשים לטרור גדר, אז הוא יטפס עליה עם אותם ידיים שמקודם הוא הרים על הראש. מקווה שהבנת את המשפט האחרון. יחי הגאווה הלאומית

למעלה