מבצע הצלה לגנאש...

בן מארי

New member
מבצע הצלה לגנאש...

שלום לכל נכבדי הפורום... לכבוד הוא לי לפנות אליכם בשאלה אחרי שהרבה זמן אני 'משתתפת סמויה' בפורום.עשיתי קורס של יעל מילשטיין (היה כיף!) ועכשיו אני מנסה לישם. עשיתי גנאש של שוקולד תפוז, על פי מתכון מ"שוקולד" של על השולחן. כבר עשיתי אותו בעבר ויצא מעולה, הפעם הוא יצא נוזלי מדי. הגנאש מורכב מ550 גרם שוקולד חלב, 120 מל' שמנת מתוקה, מיץ וגרידה משני תפוזים, 50 גרם חמאה, ו45 מל' ליקר תפוזים. הטעם נפלא,אבל המרקם הוא כמו של שוקולטה... השאלה:האם למשהו יש רעיון מה לעשות? או פשוט לותר ולהגדיר זאת כמשקה חורפי...

שלום בן מארי

עשי השוואה של כמויות אם את אומרת שבעבר יצא טוב, נסי להבין איפה היה הבדל במתכון, כפי הנראה כפי שכתבה נטע - יותר מדי מיץ מהתפוז, מתכון שכתוב בו מיץ משני תפוזים הוא חובבני ובעייתי, כי לכל שני תפוזים כמות מיץ אחרת.. בכדי לתקן נסי להגדיל את כמות השוקולד עד לסמיכות הרצויה.

N i r T

New member
אם עוד נשאר לך משהו...

כי נשמע שבא לך לחסל את מה שיצא... תנסי להמים 200 גרם שוקולד מריר בבן מארי (אחלה כינוי אגב). תורידי מהאש ותוסיפי 20 גרם חמאה ואח"כ את הגנאש הנוזלי לאט לאט. תעצרי בנקודה בה העסק עדיין סמיך למדי ותנצלי את מה שנשאר מהגנאש המקורי בתור שוקולטה. יש סיכוי טוב שתנצלי את כל הגנאש.

למעלה