מבנים ניידים

מבנים ניידים

שלום לכולם. מקוה שאני בפורום הנכון ושתוכלו לייעץ לי. בן זוגי ואני החלטנו השנ הלקנות דירה אך מכיון שאין לנו אמצעים כרגע ואף לא הון עצמי, החלטנו לרדת מזה בינתיים. לפני כמה ימים בשיטוטי באינטרנט נתקלתי בחברה שבונה מבנים ניידים למגורים ואז עלה הרעיון לקנות קרקע ולהציב עליה את הבית הנייד. רציתי לדעת האם בכלל ניתן לעשות דבר כזה (לקנות קרקע בלבד באזור הצפון), האם זה כדאי לקנות מבנה כזה והאם מישהו מכיר חברות שעוסקות בזה. אשמח לקרוא את דעותיכם.

nirdagan

New member
לעניות דעתי בלי הון עצמי

זו הרפתקה גדולה להיכנס לעסקה של רכישת מגרש והצבת מבנה נייד עליו. מהרבה בחינות הצבת מבנה נייד היא בנייה לכל דבר, ובלי ניסיון בנושא, ההוצאות עלולות להיות גבוהות בהרבה ממה שחשבתם מלכתחילה.

ובכל זאת ד'ר דגן!

בלי להכנס לעניין חיבור התשתיות השונות למבנה הנייד,מדובר כאן ברעיון שעשוי בהחלט להיות רעיון מקורי ולא יקר כלל. היתרון הוא בכך,שאפשר להיזרק בסביבה שקטה,לפי בחירה,בלי שיהיו לשלטונות סיבות לנשל אדם מאדמתו,ולאנשים מסוימים,אני רואה את הרעיון כגאוני, לא פחות ולא יותר,בעיקר מכיון שיש קרקעות לא יקרות קרוב לפריפריה. ערב טוב.

קרקע לבניה עולה כסף ...

והעמדת מבנה נייד מחייבת הגשת תכנויות ובקשה להיתר בניה כמו כל בניה אחרת, שלא נדבר על אגרות והטלי פיתוח ... ואי אפשר להיזרק בסביבה שקטה, לפי בחירה
ברור שיש הפרשי עלות בין בניה קובנציונאלית למבנה נייד, אולם הם לא כל כך גדולים כמו שזה נדמה.

אבי שנער,אתה טועה בגדול!

דבר ראשון ישנם מגרשים של 200 -250 מטר למכירה במחירים של 20,000$,ואני שמעתי שגם בפחות,הכל כמובן מחוץ לפריפריה. דבר שני,מבנה נייד מיד שניה,על גלגלים,2 חדרים אני משיג לך בסכום של עד 12,000,עד 20,000 שקלים! תפתח עיתון,ותלמד מה מחיר של מבנה נייד. וההפרשים הם ע נ ק י י ם ,בין מבנה נייד לבנייה קונבנציונאלית! לטענתי אדם עם 28,000,עד 32,000 דולר יכול לגור בכיף,בקרקע משלו,ובמבנה משלו,וכל זאת על פי חוק. מה אתה אומר? תבדוק.

וחידוד עניין קטן

במגרש משלך,זכותך לחיות כרצונך,גם באוהל,ותקן אותי אם אתה טועה. לכן,על אחת כמה וכמה,אם תחפוץ להתגורר במבנה נייד על גלגלים! כל הקטע של עמידות לאורך שנים,אין לו שום תוקף רציני,כי במחיר של מבנה נייד,אתה יכול להחליף ים של מיבנים,ולא יגמר לך הכסף.... בקיצור,אם אתה חושב שאתה יודע,היכן כתוב בחוק,שאני לא יכול להתגורר במגרש פרטי משלי,בתוך מבנה נייד על גלגלים,אשמח לראות היכן זה כתוב! תודה לך אבי שנער.

במקום לדבר ... אולי תעשה מעשה ...

אחר כך תחזור לספר לנו איך זה לחיות בבית קטן על גלגלים (אוטובוס ישן) ללא חיבור לחשמל, מים וביוב וכו' ... בחורף ובקיץ, בגשם ובחמסינים. אפשר להתווכח עד מחר עם מבנה נייד על גלגלים הוא מבנה או רכב - אבל אם הוא ממוקם במקום קבוע אחד ומשמש למגורי קבע, די ברור מה יפסוק כל שופט סביר. לכל קרקע יש יעוד ושימוש מותר ... שימוש בה שלא בהתאם ליעוד וללא היתר הינו עבירה על חוק התכנון והבניה: ----------------------------------------------------------------------145. עבודות טעונות היתר (א) לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין, היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר: (3) כל עבודה אחרת בקרקע ובבנין וכל שימוש בהם שנקבעו בתקנות כעבודה או כשימוש הטעונים היתר כדי להבטיח ביצוע כל תכנית. (א1) הרוצה להגיש בקשה להיתר לעבודה או לשימוש, ימציא למהנדס הועדה בקשה לקבלת מידע שפרטיו דרושים לענין ההיתר; הבקשה תוגש בטופס שפרטיו ונספחיו נקבעו בתקנות; (ב) בקשה להיתר כאמור בסעיף קטן (א) תוגש לרשות הרישוי המקומית וזו לא תיתן את ההיתר, אלא אם כן העבודה או השימוש שבעדם מבוקש ההיתר מתאימים לתכנית ולתקנות אחרות לפי חוק זה החלות על הקרקע או הבנין הנדונים; רשות הרישוי המקומית רשאית להעביר את הבקשה להחלטת הועדה המקומית.

גם אם מדובר בשטח שלך?

אתה בטוח ששופט בבית משפט יקבע שמבנה נייד הוא לא חוקי? ע'פ הנימוקים שבסעיפים שצרפת,זה לא נהיר לי כל כך. הסעיפים מדברים על היתר לבניה,ולא להנחת מבנה קיים ונייד,אבל לא נטריח אותך על הבוקר בדקויות האלה,בכדי שלא תתעצבן חלילה.... לילה טוב לך. דרך אגב,מה מותר ,ומה הייעוד של מגרש? מותר להתגורר בו,או שאסור להתגורר בו במבנה נייד,ואגב,שאלותי נוגעות לשאלה ששאל אותי,לקוח במשרדי,ממש היום בצהריים......

ועוד דבר אבי!

השיחה בינינו,היא לא על העניין של האם זה נוח,או לא נוח. אני מכיר בן אדם,שמעוניין לברוח למציאות הזאת בכל תנאי מזג אויר,ולכן עצתי לך,שלא תשפוט לעולם מזוית סובייקטיבית,אלא ההיפך,ואז תגיע לתוצאות נכונות,ומדויקות הרבה יותר.... מכל מלמדי השכלתי.... ואני מקווה ללמוד גם ממך....

liad arc

New member
בניית מבנה נייד

שלום רב, ראשית עליך לדעת כי הפרש המחירים בין מבנה נייד לרגיל הוא לא כ"כ הרבה כפי שאתה עשוי לחשוב. מבנים ניידים זולים באמת אינם מתאימים למגורים באופן קבוע וגם עמידותם מוטלת בספק. שנית בכל מקרה אתה כנראה מתכוון למבנה יביל או מתועש ולא נייד. כל מבנה שיבנה בשטח יצטרך לקבל רשיון כחוק וזה כולל גם בניית ממ"ד והגשת כל האישורים. בהיבט הכלכלי כדאי לך לבחון לאורך זמן מהי ההשקעה הטובה ביותר והאם הכסף הלא מועט שתצטרך להשקיע עכשיו לא ירד לטמיון. כדאי לך לבדוק כמה בתים אפ' לבנות על הקרקע אותה אתה רוצה לבנות ולשקול הפיכה עתידית של המבנה המתועש למבנה להשכרה מסוג כלשהו וכך גם לתכנן את מיקומו במגרש, כל זאת בהנחה שניתן ואפשר לבנות יותר מיחידה אחת על המגרש. (למעשה ישנו גם פיתרון במידה וא"א אך זה תלוי מאוד במגרש הספציפי שלך ובבתים המסויימים אותם אתה רוצה.) בהצלחה אדריכל יצחק שפירא [email protected]

קיימות 2 אפשרויות

כמו שאני מבינה, קיימות 2 אפשרויות: 1. קראוון נגרר שמתחבר למכונית, כמו שרואים בסרטים אמריקאיים. למיטב הבנתי אין צורך ברשיונות והיתרי בניה למינהם. 2. אפשרות שניה - מבנה יביל, ז"א מבנה שמובילים אותו למגרש הלקוח, ושם הוא מתחבר למים, ביוב, חשמל, והוא עומד על גבי יסודות. זה מבנה שדורש היתרי בניה, ואת צריכה לקנות קרקע בשבילו. מבנה כזה ניתן תיאורטית להפריד מהיסודות ולהעביר למקום אחר, אבל בד"כ הוא לא נבנה בשביל זה. קיימים מבנים כאלו ברמות שונות, החל מהקראוונים של העולים
, עד למגורונים ממש יפים וברמה גבוהה. בכל מקרה אני יודעת שבמקומות שונים בפריפריה ניתן לרכוש אדמה במחירים די נמוכים. בהצלחה

מבנה נייד שהתכוונתי אליו הוא...

לא מבנה על גלגלים ולא קראוון אלא מבנה רגיל למגורים שנראה כמו בית רגיל ושפשוט בונים אותו יותר בכמה ימים ומביאים אותו לשטח (מבנה יביל - כמו שציינה אמא של בנות). אני יודעת שניתן לקנות מבנה כזה קטן (אנחנו מחפשים משהו קטן ובסיסי) ב100,000 ש"ח. ולפי דעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) לקנות קרקע בלבד ללא בית זה יותר זול (השאלה גם בכמה יותר זול). השאלה האם רשיונות והיתרי בנייה וכל שאר הפרוצדרות באמת מייקר את העניין עד כדי כך שלא שווה להשקיע בזה? אני רוצה גם לציין שאני מחפשת מקום באזור הגליל המערבי ומבחינתי זה יכול להיות מקום מרוחק מאוד מהעיר, כך שזה יוזיל את עלות הקרקע.

למעלה