מבנה הבגרות

ברק87

New member
מבנה הבגרות

מישהו יודע מה המבנה של הבגרות של כיתות י?

איסקרה

New member
יודע אבל...

אם אתה בבי"ס עיוני כבר עניתי על זה אתמול חפש בפורום הודעות עם חתימתי אם אתה טכנולוגי (ידע עם ומדינה) תגיד ואכתוב לך

p i n g o

New member
מה עם בגרות טכנולוגית?

אני בכיתה י"ב, ואני עושה את הבגרות ב"ידע העם והמדינה" (זאת הבגרות שזאת השנה האחרונה שלה). רציתי לשאול מהו מבנה הבגרות, ואיזה נושאים אפשר "להמר" עליהם שלא יופיעו לפי המיקוד. כלומר, אם ישנם חלקים בבחינה שמספיק שאני אלמד פרק אחד בשביל לענות על מספר השאלות שצריך לענות עליו בחלק ההוא (הרי יש בחירה בבגרות).

איסקרה

New member
באשר לשאלון שלך

סמל השאלון שלך הוא 913611 זו הבחינה בידע עם ומדינה מתכונת ישנה (השנה פעם אחרונה) מצ"ב קישור למיקוד שלך. (בדוק לפי סמל שאלון) על מנת לקרוא את המיקוד צריך אקרובט רידר שאפשר להוריד בקישור האחר שצירפתי.

p i n g o

New member
את המיקוד אני מכיר, אבל

לא מפורט מבנה הבחינה, כלומר כל שאלה מאיזה נושא היא לקוחה...

בבחינת ידע-עם לי"ב יש מיקוד מיוחד

כל שאלה מתייחסת לנושאים מוגדרים מאד: פרק ראשון: 33 נק', שאלה 1 מתוך 3 (שלושה סעיפים מתוך 4 בשאלה שבחרת) שאלה 1 - הישוב הישן, חובבי ציון, העלייה הראשונה הרצל, הגדודים העבריים, הצהרת בלפור שאלה 2 - מדיניות בריטניה בשנות העשרים (שני הנציבים הראשונים), מוסדות היישוב, העלייה ה-3 וה-4. שאלה 3 - 1936-1939 בא"י: המרד, ועדת פיל, התגובה היהודית, הספר הלבן של 1939 פרק שני: שאלה 1 מתוך 4, 17 נקודות כל הנושאים (שבמיקוד!) בשנים 1945-1948 (מדיניות בריטניה, המאבק למדינה, א"י באו"מ, מל' העצמאות עד הקמת המדינה) פרק שלישי: שאלה אחת מתוך שלוש 20 נקודות שאלה 8 (הראושנה בפרק זה) - המדיניות נגד יהודי גרמניה 1933-1938 ותגובת יהודי גרמניה בשנים הללו. שאלה 9 - מדיניות הנאצים בשנים 1939-1941 שאלה 10 - הפתרון הסופי. פרק רביעי: אזרחות. שתי שאלות מתוך ארבע (15 נקודות לכל שאלה) אין מיקוד מיוחד. שתי עצות: לא להמר יותר מדי, למרות הפיתוי לא להזניח את האזרחות. מעט בחירה (יחסית) ורבים מאבדים כאן נקודות.

אני יודעת!!

אממממ...יש לך שלושה חלקים!! בכל חלק שלוש שאלות ושני מושגים... יש לך בחריה בכל חלק יעני אתה בוחר אחת מ2 השאלות!! ויש לך איזה שלושה מושגים או ארבעה ואתה בוחר 2 מהם... אז סך הכל....שלוש שאלות ושישה מושגים!!

Dark666Angel

New member
לנו יש מבנה אחר לגמרי....

יש לנו שאלות מאג שצריך לבחור 3 מתוך 5 (נתנו בחומר 10) שזה 33 נק' ארחר- כך יש המון פרקים שקשורים להתישבויות ולהיטלר בוחרים 3 מתוך 4 (22 נק' לבל שאלה) ובאזרחות שאלה אחת מתוך 2

זאת הבחינה בי' (חלק א') ואתה טועה..

בבחינה בידע עם א' חלוקת הפרקים והנקודות היא: פרק ראשון: 3 שאלות מתוך 5 (ממאגר של 10 נקודות) 10 נקודות לכל שאלה=30 פרק שני: 2 שאלות מתוך 4. 22 נקודות לכל שאלה=44 פרק שלישי: שאלה אחת מתוך שלוש. 26 נקודות לשאלה זו. שימו לב: לכל תלמידי היסטוריה א': זו אינה הבחינה שלכם.

למעלה