מבמ - מי מכיר, מי יודע?

santaisr

New member
מבמ - מי מכיר, מי יודע?

גלעד133

New member
מפ"מ

אתה מחזיר אותי לשנות ה 50 וה 60 כשהורי שהיו יוצאי קיבוץ השומר הצעיר ומצביאי מפ"מ היו מנויים על עיתון בשם "על המשמר" שהיה מגיע לתיבת הדואר שלנו [יומון נדמה לי, אולי שבועון - לא בטוח] ושאלתי למה אנחנו מקבלים אותו ולא את עיתון "דבר" כמו רוב השכנים והתשובה שניתנה בגאווה הייתה כי אנחנו חברי מפ"מ וזה עיתון המפלגה. נעלם כמובן כמו הרבה דברים טובים ונאיביים שהיו בזמנו.

יומון, כמובן. ואם אתה מתגעגע להציץ בו תוכל למצוא אותו

באתר עיתונות יהודית היסטורית.

arye9

New member
על המשמר לילדים

היה לי גליון אחד,
איך התגלגל לבית של רויזיוניסטים קיצונים אני לא יודע

בכל מקרה אני הייתי חתום על הבוקר לילדים עד
שהפסיקו להוציא אותו במלחמת השחרור.
זה היה באמצע סיפור בהמשכים ואני עדיין מחכה לסוף הסיפור.

powo

New member
אני היה לי את הארץ שלנו.ואחרי זה מעריב לנוער

וגם בארץ שלנו היה סיפור מצוייר בהמשכים לילדים.וזכור לי סיפור שכזה על כלב שנעלם והשם שלו היה גיבור או אביר .וזה בעיקר משך אותי לקרוא את העיתון

גלעד133

New member
משמר לילדים...

לא על המשמר לילדים אלא "משמר לילדים". בשכונה היו מעטים אבל הילדים המעטים היו מנויים על "הארץ שלנו" ו "דבר לילדים". רק אני הייתי מנוי [מבחירת הורי כמובן] על "משמר לילדים" ואגדו בסוף השנה את כל החוברות לכרך גדול בכריכה כתומה. הרבה ברירות לא היו לי עד שנהייתי קשיש בן 12 בערך והחלטתי שאני מורד ולא מוכן להיות היחיד בשכונה עם עיתון בכריכה כתומה מה גם שהתוכן היה משעמם יותר מזה של ה"מתחרים" ולא היו פרסים וכך נסתיימה התקופה הקומוניסטית בחיי בגיל המופלג של 12 בערך. לצערי במלחמת השחרור עדיין לא הייתי [וכנראה גם לא בתכנון עדיין] כך שהסיפור בהמשכים שלי היה קצר יותר.

arye9

New member
הארץ שלנו

גם אני היית מנוי על הארץ שלנו ויש לי את הכרכים הראשונים, כשהתבגרתי
אחיותי קראו את העתון והכרכים אצלהן.
אחרי הארץ שלנו קראתי מעריב לנוער ולפני כמה שנים כאשר
ישבתי בתור אצל רופא קראתי חוברת אחת, לפי דעתי זה הכנת הקוראים
קריאת לאישה.

למעלה