מבלי להביע דעה

• פותח הנושא mr-j
  • פורסם בתאריך

begone

New member
לא ראיתי את הסרט

אבל אני בטוח שמדובר באוסף של כזבים. שמעתי הרצאות של יצחק, והבחור מצליח לעבוד על בורים ועמי ארצות, אבל לא עלי.

preacher

New member
אני מחכה שיצא ה-DVD

גם לשמוע טמפון יצחק וגם להתקין מדיה פלייר 7 של $M בשביל זה? לא תודה.

mr-j

New member
מה שמטריד אותי

זה שלשם שינוי הוא מביא את המקורות(ואגב בדקתי את חלקם והם קיימים)

begone

New member
תראה, תבין

אין דבר כזה "ציונות". יש המון בני-אדם שחלקם ציונים מסוג א´ וחלקם ציונים מסוג ב´ וחלקם מסוג ג´ וכו´ וכו´. ייתכן שהיו ציונים מניאקים. סביר להניח שזה נכון. אפשר להגיד על הרצל הרבה מאוד דברים מעליבים כי הוא בסך הכל בן-אדם. ברור שיש ציונים חולריות, ויש ציונים מסוכנים ויש ציונים גזענים. אבל זה בגלל שאין כזה דבר "ציונות". המושג המופשט הזה לא קיים בשום מקום. אין דת ´ציונית´, ואין אף אחד שהוא מעריץ מושבע של ´הציונות´ כמושג מופשט. ה"ציונות" עשתה הרבה דברים טובים והרבה דברים רעים. אבל את הדבר החשוב ביותר רק היא עשתה: הצליחה להקים מדינה נורמלית לעם היהודי. כמו כל פעולה אנושית, גם היא עשתה צרות ופגעה בעצמה. אבל זה מה יש, העולם לא מושלם ומעולם לא היה מושלם.

מדבריך אפשר לחשוב שמדובר על ..

תקופה רחוקה מאד בהיסטוריה, אלפי שנים? על פי קטע ממערכון הגשש על התימני שבא להתלונן על התשתיות הגרועות בשכונתו שעדיין מהלכים בחולות ולא במדרכות וכבישי אספלט... אז אותו ´כתב´ (במערכון כמובן) פונה למאזיניו ומסכם.. כך חיו העולים הראשונים... והתימני קופץ.. מה ראשונים??!! זה קרה היום בבוקר (עדיין קיים). אדון begone, בסך הכל חלפו להם חמישים שנה (אולי עוד כמה שנים) מאז!!! אתה לא יכול להתעלם מההשפעות הקיימות גם היום!! בורג: "אנחנו חשבנו שהם (החרדים) יעלמו תוך דור" (ממש לא מזמן) רוני מילוא:אוופססס.. שכחתי מה הוא אמר בדיוק ולא בא לי להפעיל עכשיו את הסרט - בכל אופן הוא דיבר על כך שיש צורך (צו השעה) "להחזיר עטרה ליושנה" ליישם את תורתם של מנהיגי הציונות, הרצל, זבוטינסקי, בן גוריון.. את דעתי בנושא עוד אציג כאן, אני פשוט עדיין נסער ממה שראיתי...

preacher

New member
מה אתה כזה נסער

אותי לימדו את זה - על הטוב ועל הרע - בשיעורי אזרחות. ואם ראשי הציונות לא אהבו את הדת אז מה? זה מקובל לחלוטין בעיני שמישהו לא יאהב את הדת וירצה שכל היהודים יהיו חילוניים פחות או יותר.

גוססי

New member
תירגע

הציונות אינה מקדשת את דברי הוגיה. הרצל אינו קדוש, ז´בוטינסקי אינו אדמו"ר ובן גוריון לא היה ר"מ. אמרו ככה וככה? אז אמרו. דבריהם אינם קדושים, מותר להסתייג מהם, מותר להתנגד להם ומותר לפסול אותם על הסף.

begone

New member
אתה רוצה שאני אהיה נביא?

אני לא יכול לחזות את העתיד, אני רק יכול לדבר על העבר. אם אתה חושב שזה נשמע כמו תקופה רחוקה בהיסטוריה - אז תחשוב מה שאתה רוצה. לא לזה התכוונתי. אבל בכל מקרה לא היה לך ממש מה להגיד, חבל.

יש לי מה להגיד, סבלנות..

כפי שאתה רואה (או לא, אתה חדש -יחסית - כאן) אני בקושי נמצא כאן לאחרונה מפני שאין לי זמן וגם החשק ירד, הרמה בפורום ירדה... המשך יבוא... ** אגב, ראית את הסרט? אם כן, קרא שורה אחת מעל. אם לא, אז קודם תראה ורק אחר כך תדבר/נדבר. בינתיים, לאחר שהורדתי את כל הסרט במלואו (באיכות הגבוהה - הורדה ב-100K 63 מגה, אורך הסרט שעה וחצי) החלטתי באופן יזום לצרוב אותו על דיסקים ולהפיץ אותו באופן עצמאי. לצורך כך רכשתי חבילה (מגדל) של 128 מדיות צריבה. יש ה-ר-ב-ה מה לראות!!!

preacher

New member
אולי תסכם לנו מה הוא אמר?

אני לא מתכוון לראות את הסרט (בגלל הפורמט שלו, לא התוכן)

mr-j

New member
כמה דוגמאות שהציקו לי:

מפי הרצל – "רעיון מצויין עולה בליבי למשוך אנטישמים ישרים ולעשותם מחסלי הרכוש היהודי" מפי זאב ז´בוטינסקי - "בבית הלאומי נכריז על אותם יהודים שלא יסירו מעליהם את חלד הגלות ויסרבו לגלח את הזקן ואת הפאות כעל אזרחים ממדרגה שניה. לא ניתן להם זכות בחירה..." מפי יוסף חיים ברנר- "אופינו הלאומי פסול מימות עולם ועד הנה...מעולם לא היינו אומה יוצרת, תמיד חיינו חיי צוענים וכלבים. מה אתם רוצים מהאנטישמים? מדוע לא תאבו להבין את המובן יש עוד מלא אבל לא ממש בא לי לעבור על זה שוב

preacher

New member
בקשר להרצל,

נשמע כמו ציניות. צריך לבדוק את ההקשר. היתר נשמע מטריד כיום. אבל בציונות תמיד היו המון זרמים, כבר מההתחלה. גם הרצל שהיה המנהיג לכאורה לא תמיד הסכים עם כולם והדעות האריסטוקרטיות שלו היו הפוכות לציונים הסוציאליסטים. בכל אופן האנשים האלה לא רבנים של אף אחד ודבריהם אינם מחייבים איש. חפש את דבריו של בובר בקשר לציונות, הוא המיצג לדעתי של הציונות היותר שפויה.

מי זה הרצל תזכירו לי??

אתם מדברים על אנשים שדי אבד עלהים הכלח הדור הצעיר בכלל לא מכיר אותם לא ידוע מה אמרו ומה רצו ואם הם אמרו את מה שצוטט פה אני מחשיב אותם עוד פחות ממה שהחשבתי קודם (וזה באמת קשה). אני חושב על העכשיו והמיידי ולא ממש איכפת לי מה טענו זרמים מסוימים כאלו לפני 100+++ שנים, אלא אם כן יחליטו כל מני "ציונים טובים" או אחרים לשנות את המדינה לפי דעות חשוכות שהיו קיימות פעם.

begone

New member
הנה הבומרנג, מר גאון

אתה זרקת פה בומרנג שעכשיו ייתן לך מכה חזקה בראש. הנה מה שכתבת: "אתם מדברים על אנשים שדי אבד עלהים הכלח הדור הצעיר בכלל לא מכיר אותם לא ידוע מה אמרו ומה רצו ואם הם אמרו את מה שצוטט פה אני מחשיב אותם עוד פחות ממה שהחשבתי קודם (וזה באמת קשה). אני חושב על העכשיו והמיידי ולא ממש איכפת לי מה טענו זרמים מסוימים כאלו לפני 100+++ שנים" אז אם כך - היהדות לא מענינת אותי, התנך לא מענין אותי, הרמבם לא מעניין אותי וכל ההלכה שלך לא מעניינת אותי. אני חי כאן ועכשיו, חושב על העכשיו והמיידי ולא ממש איכפת לי מה טענו זרמים מסוימים כאלו לפני מאה שנים ויותר. אתה בעצמך פסלת את כל התרבות היהודית, כולל התנך וההלכה! מר גאון, אני מתפלא שאלי הורוביץ קיבל את פרס ישראל, ולא אתה.

preacher

New member
אידיוט, אנדר חילוני!

תגיד אתה בודק לפעמים למי אתה עונה או שאתה סתם נהנה לקלל? אז אתה יודע מה? אתה אולי מבוגר (קשה לי להאמין לזה, רגשית אתה בן 6). אתה אולי יודע פיזיקה (נאמר). אבל אתה א י ד י ו ט.

begone

New member
חילוני או לא - התבטאות אומללה

אם אנדר חילוני - אז אני לא מבין את החילוניות שלו. כל פעם שאמרתי משהו שהיה חילוני, הוא תקף אותי. ובדרך כלל תקף אותי על דברים שלא היה לו מושג קלוש בהם - ביגמיה, סטטוס קוו ועוד. לגבי הברכה שבירכת אותי - היא לא מזיזה לי. סע לשלום.

begone

New member
אין כזה דבר

העולם משתנה בכל רגע, ולכן כל אדם שרוצה לשמור על המצב הקיים, הוא אדם שהולך נגד המציאות. מי שהולך נגד המציאות, סופו שייכשל. אין דבר כזה סטטוס קוו בעולם המודרני - מה שהיה נכון אתמול, לא נכון היום. כל הלך הרוח מאחורי ה´סטטוס קוו´ הוא מנוגד לאבולוציה, לקידמה, למודרנה, למאה העשרים ואחת, למין האנושי.

taro

New member
ציניות או לא

אין צורך להזכיר כי תמונתו (והיו לו עוד כמה משפטים לא מחמיאים) מתנוססת בגאון באולם הכנסת. התנועה הציונית רואה באותם אישים את אבותיה והוגיה, ושני המחנות הישראלים - צאצאיהם של הסוציאליסטים ושל הרביזיוניסטים - נוהגים לתלות במי מהם את יהבם. כל עוד אישים כאלו מאומצים ע"י מדינת ישראל והתנועה הציונית ונחשבים לאבותיהן, קצת קשה להגיד שאין לדבריהם שום חשיבות. מעבר לכך, יש לזכור שדבריהם אולם מנוסחים בצורה לא נעימה, אבל הרעיון שלהם נובע ישירות מהגישה הציונית (לפחות זו השלטת, כלומר, לא דוגמת אחד העם) - שכן כשרוצים להפוך עם חלש, מכוער, נודד, חסר טריטוריה, שמתבסס על דת, לעם נורמאלי - סביר להניח שתקבל דברים כאלו, הגם לא מתובלים ברשעות הגרמנית-פרוטסטנטית. בובר? הוא לא היה דתי? ;)

למעלה