הכי זול זה בטרמפים ../images/Emo6.gif
שמעתי הערכות על 600-800 קוואי. זה כמובן לא חוקי, וצריך פרמיט כדי להיכנס - שאותו אתה יכול להשיג רק מסוכניות נסיעות מורשות - ביחד עם תיור מאורגן. זאת מעין עיסקת חבילה כזאת, שכוללת גם טיסה או אוטובוס. אני זוכר שכשאני הייתי אוטובוס מצ'נגדו עלה 1400 קוואי. אני לא יודע איך זה יהיה עכשיו עם הרכבת, אבל לא בטוח שכבר על ההתחלה יהיו חבילות לתיירים זרים עם כרטיס רכבת. בכל מקרה, קח בחשבון שזה עניין מאוד גבולי. לפי מה שקראתי הרכבת נפתחת ביולי ומי יודע עם חודש אחר כך יהיה כבר הכל מסודר. סתם משהו שמצאתי באינטרנט:
Starting July 1, the Shanghai-Lhasa train trips will initially only be open to Chinese citizens, Ding said. Foreigners have the option of boarding in the western city of Xining, which is the terminus of the high-altitude line -- the first-ever rail link to Tibet's capital. Foreign tourists usually require special permission to visit Tibet and can only travel there officially as members of tour groups.
לפי זה, כנראה שתוכל לקחת את הרכבת בשינינג, כחלק מחבילת תיירות. אני לא חושב שצריכה להיות גם בעיה למצוא רכבת מבייג'ינג לשינינג. אבל כדאי לך לשלוח דואר אלקטרוני לחברת הרכבות הסינית בכל מקרה או משהו כזה כדי לוודא. קח גם בחשבון שצפוי עומס על הרכבת בהתחלה, אז כדאי להזמין כרטיסים מראש.