מביט מהצד ...

מביט מהצד ...

זוהי הבעת דעה, לא פרסומת ... כבר דשו ודנו רבות בסגנון המרקידים, אשר נהפככו ל- DJ התוקפים את אזנינו ברעש נוראי, מקפיצים אותנו כאילו אנו רועדים בעווית אפילפטית, שואגים בדיחות טפלות, מפריעים לנו בשירתם המזיפת, זועקים זעקות קרב סתומות או מקישים בתוף ובמצילתיים כדי לקלקל את קצב הריקוד. לא אערוך רשימה של אותם מרקידים אשר הרוקדים אצלם ישארו נכים, אבל אנסה להמליץ על הרקדות, למי שעדיין רוצה לרקוד ולא לקפוץ כאחוז תזזית. מכיוון שמצאתי עצמי בעמק, ובערב היו עיתותי בידי, התעמקתי ב"רוקדים" ומצאתי כי יש הרקדה בקרבת מקום. הגעתי הישר לעוד הדלקת נרות חנוכה בצרוף כמות אדירה של סופגניות. חיכיתי בחוץ, ומשהחלו ריקודי זוגות פניתי למספר גברות שישבו בצד ושאלתי אם מי מהן תיאות לרקוד עימי. קמה גברת נחמדה ואמרה כי תוכל להובילני בניבכי הריקודים. בתחילה, למרות הריקוד המוכר, הסתבכתי. עד שהבנתי שהריקוד מושמע לפי קצב השיר המקורי. שמתי לב גם לכך שלא הייתי צריך אטמי אזניים. מה אומר ומה אדבר, כבר זמן רב לא נהניתי כל כך. המרקיד רוקד באמצע וצעדיו ברורים. המוזיקה לא נשמעת כרעש טרקטור והקהל נינוח ומחויך. מובן שגם בת הזוג שהיתה רקדנית טובה הוסיפה להרגשתי הטובה. דרך אגב, האולם קטן ומלא מפה אל פה. כך שאי אפשר לחשוד בי שאני מנסה לעזור למרקיד למלא את השורות
המקום - אולם צוותא בקרית עמל (טבעון) המרקיד - יאיר הראל

פלורנס1

New member
בעיני המתבונן

אם תחפש את הטוב בכל מצב, תוכל תמיד למצוא אותו. יום נעים פלורנס

יש גבול להקרבה ../images/Emo61.gif

ריקודי עם, אמורים להיות בסך הכל בילוי מהנה ותו לא
יתכן ואני פוגע בציפור נפשם של כמה מחברי הפורום, אך כך אני רואה זאת. האם היית הולכת למקום בילוי בו עתידים לגדוע לך יד או לעוור לך עין אחת ? ... סביר שלא, אם כך מדוע את נוהרת למקום בו יפגעו ביכולת השמיעה שלך ? האם בגלל "שכולם" ... ? (כולם קופצים מהגג...) כאשר אני מחוייב ללכת לממקום מסויים, גם כאשר איני מרגיש בנוח, אני מנסה למצוא את הטוב... אך ברור שלא אלך למקום שאיני חייב להיות בו כדי לסבול. מצחיקים אותי אלו המגיעים לריקודי עם עם אטמי אזניים, ויש כבר רבים כאלו. אני פשוט לא מגיע למקום כזה, ואם בטעות נכנסתי, אעזוב במהרה. לכן גם הדגשתי שיש מספיק מקומות עבור כאלו שאינם מזוכסטים, כאלו שלא מוכנים שיתעללו בהם, ולאחר מכן עוד יאמרו תודה... שיהיה לך יום נעים

ברשותך...

כל מה שכתבת לגבי הרעש וכו´ מקובל עלי וגם אני סובל כמוך וחושב שזה בלתי נסבל במקומות רבים. אני חולק על משפט אחד (משפטך הראשון): "ריקודי עם, אמורים להיות בסך הכל בילוי מהנה ותו לא " אני מבין שכרוקד אתה חש כך וזה דווקא בסדר, אני רק חושב שאלה שגורמים לך ליהנות בריקודים (לא בת זוגך) צריכים לראות בהם (בריקודים) גם דברים אחרים.

אפילו לרגע

אי אפשר ליהנות פה מהאשליה שזה פורום של רוקדים ולא של מרקידים. כן, בשביל המרקידים זה לא בילוי, זה עבודה. אבל מה זה קשור? נראה לך שלמישהו היה ספק שההודעה של זקנמוךקרח נכתבה מנקודת מבט של רוקד?

בריזה יקירתי...

לא ירדת לסוף דעתי לחלוטין!!! לדעתי, ריקודי עם עבור המדריכים, צריך שיהיה גם יצירת תרבות ישראלית, יצירת לכידות חברתית, אהבת הזמר העברי, דרך להכרת ההיסטוריה של העם היהודי ומפת ארץ ישראל והנחלת לדור הצעיר ועוד מושגים השייכים ל"מילה המגונה" ציונות. מדריך הרואה בריקודי עם רק מקור פרנסה או מקום להנאה, הוא לכל היותר מרקיד. דעתי האישית בלבד!

ירון - כל מה שהזכרת - ציונות ישנה

היום המרקיד , המדריך, היוצר, המוכר וגם הקונה רוצים לבנות את הוילה הטובה ביותר , לקנות אוטו טוב לנסוע לחו"ל, לאכול במסעדה טובה , לבלות ולהנות מהחיים. יש גם כאלה - עם חובות, משכנתא, כל הציוד בבוידם, והם מחפשים מקורות פרנסה חדשים. כל נושאי הציונות שהזכרת - מענין אותם כמו את השלג כדאשמקד.

רצון להתפרנס בכבוד

אינו בהכרח מנוגד למטרות חברתיות. בהחלט אפשר לשלב ביניהם ואתה יודע מה? לא בטוח שמי שמתכחש לכל אלה גם ירוויח בסופו של דבר יותר כסף. מה שכן בטוח שהוא לכל היותר מרקיד, כי מדריך הוא לא! האם עבורך כל אלה הינם "השלג דאשתקד"?

לא לגמרי מסכים אתך, יענקל´ה.

יענקל´ה ידידי שלום רב. למה כל הזמן, רואים את חצי הכוס הריקה, אצל האנשים שמפעילים את התרבות שלנו? תתפלא יענקל´ה, אבל ישנם עוד רבים וטובים, שעדיין עובדים מתוך שליחות, מתוך הכרת ההוויה שלנו, מתוך הנשמה, ומתוך רצון להטמיע את המחול העממי שלנו, אלה שכתבת עליהם, מעטים המה וטוב שכך, להמון מדריכים, יש חוגים קטנים ובינוניים, שלהתפרנס מהם אי אפשר, ובוודאי שלא ליישם את שכתבת לעיל, ובכל זאת הם מקיימים את החוגים שלהם, הרבה מהם מתוך, לשמר, וללמד את המסורת הזו, כי את המנגינה הזאת, אי אפשר להפסיק. כי הם אוהבים את זה, כי זה בנשמה שלהם, כי הם מאמינים בזה, יום נעים לך. יום טוב.

אני מסכים - שכל צריך להיות

ואני מאמין שיש גם כאלה שמתיחסים למקצוע הזה , עם אידיאלים. אבל בתוך עמי אני יושב. שמעתי ויכוחים על שכר, על תפיסת מקומות עבודה, על מסכנות. על חוסר התחשבות בחברים. ודוקא - חברים , בעלי פוטנציאל גבוה שמתאמצים , ולא מצליחים. עם ציונות - הם אומרים - אי אפשר לשלם במכולת. מי יעזור להם ? הכלל שלהם : אם אין אני לי - מי לי ? האם אני מפריז ? אני מודאג מביטויים יפים, שמפריחים באויר - בלי כסוי. ואני מאוד מבקש - אל תקבלו את דברי בצורה אישית. מי שעובד עם הנשמה, כמו שאומר חברי יום טוב וידידנו ירון - - אנא, ידלג על מה שכתבתי. חבל להעליב חברים טובים, שעובדים למען הכלל. ולא דואגים לעצמם ולעתידם. השאלה מאוד חשובה , ולא כדאי לטאטא אותה מתחת לשטיח, במילים יפות.

מטרת ההדרכה

אולי המצב שונה היום מבעבר. פעם המרקידים לא היו מרוויחים מספיק מריקודים ולכן תמיד עסקו בעבודה (אמיתית?
) נוספת. באיזשהו שלב בהסטוריה היו מרקידים שהצליחו להתקיים (ואפילו בצורה יפה מאוד) מההרקדות בלבד ואז הרבה מרקידים רצו גם הם להרוויח כך (הדשא של השכן). דעתי האישית היא שעדיף לחזור לשיטה הישנה שההרקדה היא >רק< שליחות/תחביב/השלמת-הכנסה ולא מקצוע עיקרי. אולי כך גם יתנקה קצת עולם הריקודים. כן, יענקלה, אני נאיבי

שלא יחשבו שאני מכליל

כתבתי "הרבה מרקידים", לא אמרתי שכולם. יש עדיין ויהיו הרבה מרקידים שעושים את העבודה בתור "ציונות" וכדומה.

לזה התכוונתי בחצי הכוס הריקה,

ידידי יענקל´ה. זהו בדיוק העניין, בגלל שיש גם כאלה מלח הארץ, מן הראוי היה שלא תעשה הכללה, כי אז הפגיעה היא, באוכלוסיה שהיא לא כזו, ולכן ציינתי את חצי הכוס הריקה, כשיש חצי כוס ריקה, חזקה עלינו שיש בוודאות, גם חצי שהיא מלאה. אף אחד לא מטאטא מתחת לשטיח, במילים יפות דברים, אך אם הסכמת אתי, שיש גם זן אחר של מדריכים, אז אל תעשה מהכל שחור, תציין גם את הלבן, או אל תעשה הכללה. יום טוב.

יום טןב ידידי - מעריך מאוד

ליום טוב, אני מתפעל מהראיה החיובית שלך, מיחסך החם והטוב לאנשים ולחיים בכלל. נשאר לי, להסכים לתיאוריה של הכוס הריקה - המלאה. ואני מעריץ את האופטמיסטים. אתה יודע מה ההבדל בין אופטמיסט לפסימיסט. כשמציגים "ביגלך" - אחד רואה את הכעך והשני את החור. בידיודת, ובתקוה לעולם ורוד. יענקלה.

מסכימה איתך חלקית

ועדיין - הפואנטה שבדבריי היתה שזקנמוךקרח כתב מנקודת מבט של רוקד, ולכן ההערה שלך לגבי מה צריך להיות ריקוד עם עבור מדריך - לחלוטין אינה רלוונטית בשרשור זה. ולמה רק חלקית אני מסכימה איתך? כי נראה לי נאיבי מעט לצפות שריקוד עם יהיה "דרך להכרת ההיסטוריה של העם היהודי ומפת ארץ ישראל". אני כן מסכימה איתך לעניין יצירת תרבות ישראלית, יצירת לכידות חברתית ואהבת הזמר העברי. אלו גם דברים שנראים לי מציאותיים במציאות של היום (בלי להתרפק על העבר, ועל ארץ ישראל הישנה והטובה).

ירון ... ה ג ז מ ת ... ../images/Emo70.gif

העמסת רבות על ריקודי העם. כל כך הרבה דרישות ?
לכידות חברתית, הסטוריה ואף רמזת לעוד ועוד ... יתכן וניתן לכלול את אהבת הזמר העברי... הציונות שהינה חלק מהתרבות יהודית אינה מילה מגונה בעיני. אך מכאן ועד לתרופת הפלא של רקודי העם, כמטמיעים את ערכי היהדות והציונות בדורות הבאים, עוד רבה הדרך. לדוגמא - מה הקשר בין הכרת ואהבת הארץ לבין ריקודי עם ? אלא אם כן נהירה לאירועים בכרמיאל ובאילת נחשבים אצלך כטיול מורשת...

מירבאחת

New member
הקשר לארץ

אני בהחלט מאמינה שקיים קשר הדוק ביותר בין הרקודים לבין הארץ. אך.......האוירה המושרית כיום הינה אך ורק הכיף, החברים ויתכן בת הזוג. משהו מכם שר למשל תוך כדי רקוד וחוזר הביתה קצת צרוד? זה בא מהלב...... האם לא כדאי לשנות קצת את רשימת השירים הנרקדת מדי שבוע?היכן הרקודים המקשרים אותנו למורשת?

פלורנס1

New member
ההחלטה שלך ובידך

תחילה טוב שמצאת הרקדה שעומדת בקריטריונים שלך הלואי לכולם. ודאי לא הייתי הולכת למקום שלא מתאים לי, ובטוח לא הייתי הולכת עם אטמי אזניים, וכמו שאמרתי הדבר תלוי בעיני הרוקד(המתבונן), לכל אחד נוח וטוב דבר השונה מהאחר. לך התאים לרקוד שם מצוין וטוב שגם העלית לשאר חברי הפורום שתומכים בדעתך ובאופי הרקדה שכזו, ודאי שגם לי היה נוח יותר הרקדה שתתאים לקריטריונים שלי, אך מה לעשות ישנם מגבלות רבות. חברתי ואני החלטנו יום אחד לנסוע להרקדה ששמענו עליה המון (באוניברסיטה) והשאיפה שלנו היתה להגיע להרקדה זו שהכל מדברים עליה, אך כמובן שזה לא תאים לציפיותינו ובכל זאת המון עדיין נוהרים לשם. כשנהנים מדברים קטנים וחשובים לא שמים לב לדברים אחרים. בכל אופן - לנקודת ההתחלה, אני הולכת למקום שמתאים לי , ואפרופו טוב שתארת את אופי ההרקדה למקרה שיתאים לעוד רבים אחרים וטוב שעוד רבים אחרים יעשו כן, ואיני רואה בזה פרסומת הרי אנו כאן לשוחח, לשתף לחוות, לפרגן . חנוכה שמח !

למעלה