מבט על הליגה

fatnoam

Active member
מבט על הליגה

עדיין מוקדם לנתח מה מי מו, אבל לפי ההכנות לתחילת העונה אפשר לראות כמה דברים:

במזרח -
- קליבלנד עם 6-1 נראים מעולה, צריכים להשתפר קצת בדקות שלברון נח.
- שארלוט פתחו גם עם 6-1, עוד לא ראיתי אותם משחקים. מישהו יכול להרחיב עליהם?
אטלנטה מראה שהם על אמת, מתחילים את העונה עם 6-2. הווארד משחק מצויין, ובכלל הם אחת הקבוצות הבודדות בליגה ששומרות על הפרימטר, והם משיגים יופי של ניצחונות.
- טורונטו עם לו״ז קשה ועדיין 5-2, דרוזן משחק את הכדורסל הטוב בקריירה שלו.
- מילווקי פתחו עם 4-3 בינתיים יאניס מוביל אותם בכל הקטגוריות הסטטיסטיות (נקודות, ריבאונדים, אסיסטים, חטיפות, חסימות). נראה לי שהוא גם גבה עוד אינץ׳ או שניים מאז שהגיע לליגה. מפלצת. הבאקס לא משחקים כדורסל חינני במיוחד אבל הם בלתי ניתנים לעצירה במגרש הפתוח.
- קבוצות ה-50% - דבוקה שמכילה את הבולס, הפייסרס והפיסטונס - שלוש קבוצות שהיו אמורות לנצח יותר. אולי הבולס לא, לפחות מבחינת שמות הם צריכים להיות יותר גבוה. הפייסרס והפיסטונס באו עם הרבה ציפיות לעונה הזו ובינתיים מציגות די בינוניות. אינדיאנה לא שומרת וכמעט הפסידה לפילדפיה הערב (מזל שפול ג׳ורג׳ כפה הארכה וניצח אותה גם), דטרויט סובלת עדיין מחסרונו של רג׳י ג׳קסון. גם אינדיאנה וגם דטרויט אגב עם 4 ניצחונות בית ו-4 הפסדי חוץ.
- בוסטון והניקס עם 3 ניצחונות מול ארבעה הפסדים, בבוסטון הציפיות היו בשמיים ובינתיים זה נראה פחות טוב, הורפורד גם נפצע למספר משחקים. בניקס יש הרבה Has beens, ואין ספק שהם עדיין מחפשים את עצמם, אבל כל עוד ימשיכו למסור לפורזינגיס ורוז ימשיך להנהיג, נראה לי שהכיוון שלהם יהיה טוב. התקפית - קבוצה שקשה לשמור. הגנתית - כרגע הם לא קיימים, אבל עם נואה ופורזינגיס מתחת לסלים יש להם בהחלט יכולת לשנות את זה, לפחות את הגנת הצבע (על הפרימטר כמו שציינתי, כמעט אף אחד כבר לא שומר).
- אורלנדו והנטס עם 3-5 שלילי ושתיהן נראה שלא יהיו רלוונטיות השנה.
- ההיט עם 2-4 גם נראים לא ממש רלוונטים סביב ווייטסייד.
- הוויזארדס שוב מאכזבים עם 2-5, נראה לי שגם השנה הם יהיו מחוץ לפלייאוף, ויש מצב שהם מצטערים על החידוש חוזה הענק לבראדלי ביל. אולי הוא שווה את הכסף אבל זה פשוט לא מסתדר עם וול.
- פילדלפיה עם 0-7...Trust the process.

אז מה קורה במערב?
- הקליפרס עם פתיחת העונה הטובה בתולדות המועדון, 7-1, ויתרה מכך הם משפילים קבוצות (ניצחו את פורטלנד ב-30 הלילה). צריכים להשאיר את עצמם על יכולת גבוהה למשך זמן, הם יכולים בהחלט להתמודד על ראשות המערב. גם הספסל וגם הכוכבים פתחו מצויין את העונה.
- אוקלהומה וגולדן סטייט חולקות את המקום השני עם 6-2, רק שבמקרה של אוקלהומה מדובר במן outburst של ראס שבינתיים נרגע יחסית, ואצל גולדן ההפסדים והיכולת הפחות טובה מהצפוי נובעים בעיקר מלמידת הכימיה בין הצדדים. מעניין אם אוקלהומה יישארו בתמונת הפלייאוף גם בעוד 20 משחקים. מעניין.
- יוסטון וס״א עם 5-3, בספרס בעיקר לא מרוצים מההגנה ובהתקפה אנחנו רואים הרבה בידודים של קוואי. הם נראים הרבה פחות כמו הספרס מהשנים האחרונות, וכנראה זה קשור לחסרון של טימי. מאנו וטוני נראים לא טוב, ונראה שהיו צריכים לפרוש גם. ביוסטון חוגגים את השיטה של דאנטוני, הארדן עם מספרים שלא נראו מעולם בינתיים, ושאר השחקנים שמסביב מקבלים את הזריקות שלהם. הם לא מנסים לשמור, אבל קשה לעמוד בקצב שלהם. מה שעוד יותר מדהים במאזן של יוסטון זה שרק משחק אחד היה בבית.
- הבלייזרס והג׳אז עם 5 ניצחונות מול 4 הפסדים, ושתיהן נראות פחות או יותר כמו קבוצות קשוחות במערב שקשה לנצח. אני חושב שהם כנראה גם יסיימו במקומות 4-6, ואין לי ספק בכלל שאם כך נראה אמצע הטבלה במערב, אז הוא עדיין חזק בסדר גודל מהמזרח.
- הגריזליז והלייקרס עם 4-4 ועד שאוקלהומה יצטרפו אליהן, הן נראות כמו הקבוצות שיילחמו על הכרטיסים האחרונים לפלייאוף. הלייקרס אובראצ׳יבינג כרגע, אבל יש משהו שמח וצעיר בכדורסל שלהם שגורם לך לחשוב שהם יכולים להחזיק ככה במשך עונה. הגריזליז נראים לא כל כך טוב, אבל הם יתחברו אחרי שנה שגם קונלי וגם גאסול בקושי שיחקו. זיבו נראה טוב מהספסל בינתיים, וגם לוינס בן ה-39 היו יופי של משחקים.
- הקינגס ב-4-5 שלילי, התחילו מאוד חלש אבל שני ניצחונות רצופים גורמים לפוטנציאל להיראות שם. ייגר עם רוטציות לא תמיד ברורות, כספי בעיקר נפגע מזה. קאזינס וגיי משחקים מצויין, ועכשיו שהגמד קוליסון סיים את ההשעיה שקיבל בגין מכות לאשתו, אולי הם ישתפרו שכן הוא יודע להריץ אותם יותר טוב מלאוסון.
- הנאגטס עם הסגל הרחב והמאוזן עם 3-4, שוב נראית כמו קבוצה שלא הולכת לפלייאוף ולא ללוטרי. מצד שני, אם הם היו במזרח הייתי אומר שפלייאוף זה לא בשמיים. במערב יותר קשה.
- מינסוטה עם 2-5 שלילי ומאכזב, הוולבס לא משחקים רע אבל פשוט חסרי נסיון וחסרי מזל אולי, הם מפסידים משחקים צמודים ומשחקים שכבר הובילו בהם ולא ידעו לשמור על היתרון.
- דאלאס עוד קבוצה עם כדורסל שחור, 2-6 שלילי עלוב, והאמת שמאז שדירק עלה על אזרחי הם נראים הרבה יותר טוב. בארנס הבין שאם הוא לא קולע 20 פלוס במשחק אז הם לא מנצחים והתחיל לקחת או יותר נכון להכניס זריקות כמו שחקן מקסימום. לדעתי הם נראים רע ויחמיצו את הפלייאוף בדי הרבה, אבל מצד שני, קרלייל והניסים. לכו תדעו.
- הפליקנס, הקבוצה היחידה בליגה שלא ניצחה, סגל עלוב מסביב לאנטוני דייויס. דייויס גם פתח בסערה ועדיין הממוצעים שלו גבוהים, אבל אחרי פתיחה כזו גם הוא מבין שאין פלייאוף, אין אולסטאר ואין כלום.

billc

New member
לדעתי וושינגטון הרבה יותר טובים מהתוצאות שלהם,

אין לי מושג למה זה לא בא לידי ביטוי, אבל מבחינת סגל הם צריכים טופ 4 במזרח.

Cade Foster

New member
הבינוניות חוגגת שם מסביב לוול וביל

לא מובן לי איך אפשר לראות בהם טופ 4 במזרח מבחינת סגל. וזה לפני שנגענו במאמן החלש שלהם ובהתאמה של וול וביל אחד לשני, נראה שאין יותר מידי אהבה ביניהם.

billc

New member
אני לא סובל את וול, אני מכיר בזה שהוא שחקן מעולה

האופי שלו מעצבן אותי, יש לו קנאות בלתי נסבלת, אבל כל פעם שאני רואה את הקבוצה הזאת, אני רואה כמה הם אנדר אצ'יברס, יש להם סגל סופר חזק,
לדעתי הם ישתפרו בהמשך,

אני חייב לציין שאמרתי את זה גם בעונה שעברה והם לא נכנסו לפלייאוף

Cade Foster

New member
גם אני מתחיל לחשוב שהוא הבעיה שם

ומאותה הסיבה שאתה ציינת.

rapgamer4ever

New member
אני לא כזה מבין אתכם

במיוחד אותך ליאור- מה זאת אומרת "הוא הבעיה שם"?
&nbsp
ברור שוול השחקן הכי טוב בקבוצה. במיוחד אם אתה חושב שהסגל סביבו לא משהו וגם המאמן אז איך הוא הבעיה?
חוץ מזה שלדעתי אתם שופטים מוקדם מדי.
&nbsp

Cade Foster

New member
אני מדבר על ההערות שלו סביב משכורות של אחרים

אם יש דבר שאני שונא זה שאנשים דוחפים את האף שלהם לעניינים לא להם. וול עשה את זה לפחות פעמיים: בפעם הראשונה העיר על החוזה שרג'י ג'קסון קיבל, אז אנשים לא עשו מזה עניין, אחר כך עשה את אותו הדבר על השכר שביל קיבל. זה פאקינג שחקן שמשחק איתו בקבוצה! זה שיא החוצפה, וזה מעיד עליו דברים מאוד שליליים כבן אדם. אני לא הייתי רוצה לשחק עם אחד כזה.
&nbsp
אין קשר כמובן לרמה שלו כשחקן. ברור שהוא השחקן הכי טוב בקבוצה ועל התפר בין אולסטאר וסופרסטאר. העניין הוא שבעייתי לבנות סביבו כשהוא יוצר חיכוכים עם שחקנים אחרים.

rapgamer4ever

New member
אתה לא מדייק

וול לא אמר שביל אוברפייד, אלא התבטא שעכשיו הוא יצטרך לשאת ביותר אחריות.
לא זוכר את הציטוט המדויק אבל זו הייתה רוח הדברים.
&nbsp
אני לא טוען שהאופי של וול כזה אדיר אבל אתם מגזימים בביקורתיות. עוד מוקדם להכריז שווינגטון נכשלה אבל אפילו אם היא תמשיך כך, לדעתי יש סיבות יותר מרכזיות לכישלון שלה מאשר האופי של וול.

billc

New member
אני אישית חושב שיש להם שחקנים טובים, אני מחזיק מפורטר,ומוריס

ואפילו גורטט,
לספסל יש פוטנציאל, אבל צריך לחכות,
כל פעם שאטלנטה משחקת נגדם, אני מרגיש שהם יותר טובים, אבל משום מה הם לא ממשים את זה

Cade Foster

New member
אני חושב שהכל סביבו בינוני

גם ביל עדיין לא הוכיח שהוא מסוגל להיות אולסטאר, אבל הוא כמובן חלק לגיטימי. כל שאר שחקני החמישייה הם מתחת לממוצע של העמדה שלהם מבין הפותחים.
&nbsp
זה לא משנה מה בדיוק הוא אמר. זה לא עניינו. ביל לא גנב את הכסף הזה מאף אחד. גם וול עוד יקבל את המקסימום שלו, וזה ממש לא אומר שהוא שחקן ברמה של דוראנט. אני לא באמת יודע מה שחקני וושינגטון וביל עצמו מרגישים כלפי ההערות שלו ועד כמה זה משפיע על היחסים איתו, אני רק יודע שאני במקומם לא הייתי אוהב את זה בכלל.

rapgamer4ever

New member
אתה שופט אותו על מה שהוא אמר... ברור שזה משנה מה הוא אמר

להגיד "ביל לא שווה את הכסף" זה דבר אחד ולהגיד "עכשיו נוביל את הקבוצה ביחד" זה דבר אחר.
&nbsp
אני חושב שהיה ניואנס שלילי באמירה של וול כלפי ביל אבל אתה מקצין את זה.

Cade Foster

New member
לא, אני שופט אותו על עצם ההתערבות בעניין לא לו

למה ששחקן יגיב על חוזה שקולגה שלו חתם עליו?
&nbsp
גם העובדה שזה הגיע אחרי שהוא כבר הביע בעבר את מורת רוחו (על החוזה של רג'י ג'קסון) מוסיפה ל"חשדות" נגדו. על אותו המשקל אם שחקן מאבד את זה ודוחף שחקן אחר פעם אחת אף אחד לא עושה מזה עניין, אם הוא עושה את זה פעם שנייה אז אנשים מתחילים לחשוב שיש אצלו בעיה.

rapgamer4ever

New member
איזו התערבות? הוא לא התערב בכלום

ביל חתם על חוזה ושחקני הוויזארדס בירכו אותו. ג'ון וול ביניהם. זו ה"התערבות בעניינים לא לו" שמפריעה לך?
&nbsp

Cade Foster

New member
זו לא הייתה סתם ברכה

הציטוט המדויק: “Now that you have your money you got to go out there and improve your game. I want you to be an All-Star just as much as I’m an All-Star"
&nbsp
יש פה רמיזה לכך שהוא לא שווה את הכסף. גם אם הוא צודק, זה לא עניינו. ג'ון וול הוא לא הבוס של בראדלי ביל והוא לגמרי חש מעצמו כזה.

rapgamer4ever

New member
מעולה, אז כבר אנחנו מסכימים שיש חשיבות לתוכן

אני גם מסכים שיש איזשהו גוון שלילי בהתבטאות הזאת. אבל הוא לא שם במרכז את הכסף אלא את היכולת של ביל, כמו שאמרתי בהתחלה הוא מאותת לו שיצטרך לשאת ביותר אחריות, להשתפר ולהביא את היכולת שלו כל ערב.
&nbsp
בסופו של דבר הם שני הכוכבים של אותה קבוצה, לא הייתי מגדיר את הקריאה הזאת "התערבות בעניינים לא לו".
&nbsp
אפשר להתווכח עד כמה זה אקט נכון מבחינת מנהיגות. אני לא אוהב את האקט הזה. בכל מקרה התמונה שציירת בהתחלה היא לא מדויקת, כאילו שג'ון וול ביקר את החוזה של ביל כמו שעשה לרג'י ג'קסון (שם הוא באמת דחף את האף בלי קשר לכלום).

rapgamer4ever

New member
אחלה סיכום

שארלוט: אין יותר מדי מה לספר. קבוצה ממושמעת מאוד שממחישה איך הדברים הקטנים מנצחים משחקים: לעשות בוקס אאוט, לרדת להגנה, לתת חסימות טובות אחד לשני.
קמבה ווקר הוא רשמית ה-כוכב של הקבוצה.
&nbsp
וושינגטון: לדעתי זו קבוצת פלייאוף. בראדלי ביל פשוט תעלומה... על כל משחק טוב יש לו שניים רעים ואני מתחיל לחשוב שאולי הוא לא טוב כמו שנדמה לי. זו העונה השלישית שמחכים לפריצה שלו והיא לא מגיעה.
&nbsp
ג'יימס הארדן בפוזיציה ממש טובה לקחת MVP. אם ישמור על מספרים דומים באיזור ה30-10 ויוסטון תשיג 50 ניצחונות לדעתי זה שלו.
&nbsp
הלייקרס לדעתי לא יחזיקו במאזן 50% במשך עונה שלמה. לא חושב שהסגל שלהם מספיק איכותי.

היה לי קמפיין קטן בדירוג ניגדו, ובעד אייברי בראדלי שלא מקבל

קרדיט.
&nbsp
ITS SO SIMPLE
אחד, מוגדר שכשחקן התקפה שמבוסס על חוסר יציבות ולא מרבה לתרום בצד אחד של המגרש. (15.4נק' ב-36% מהשדה ו-29% מהשלוש ו2 ריב' ואס')
&nbsp
אחד, קנה את הדקות דרך ההגנה שלו, כיום הוא Arguably המגן הכי טוב לעמדה שלו, עממה מראה שיפור במשחק ההתקפי שלו כל שנה, ועדיין לא מקבל על זה קרדיט, שנה שעברה הוא נתן אותה תפוקה התקפית כמו השני, והעונה?
&nbsp
19.7נק' ב-50% מהשדה ו-44% משלוש ו-82% מהקו (הכל כרגע שיאי קריירה).
&nbsp
&nbsp
לדעתי כבר שנה שעברה היה פער ניכר בין השניים בכלל היכולת של אייברי בהגנה, השנה כבר לא יפה להשוות אותם.

myway23

Active member
הסיכום על בוסטון לא הוגן

יש הרבה פצועים: הורפורד, קראודר, אולניק
זה 2 שחקני הרכב חשובים, בגלל זה לדעתי הם במאזן שלילי
כמובן שגם אם כולם יחזרו - עדיין יש הרבה עבודה, לדעתי הם לא מספיק מחוברים, זה לפחות לפי מה שראיתי במשחק וחצי שראיתי כשהורפורד וקראודר כן שיחקו.

למעלה