מבטטת כורסה לספורטאית-איך מתחילים?

Shirori

New member
מבטטת כורסה לספורטאית-איך מתחילים?

שלום אני בת 31 (עוד שבוע) בריאה,160 ס"מ ושוקלת 60 ק"ג הגעתי להחלטה שאני רוצה להתחיל לעשות ספורט ולרוץ.מחדר כושר לא נהנית,סטודיו סי לא מפעיל סיבולת...ונראה לי שגיל 31 זו הזדמנות טובה להתחיל לזוז כשעוד אפשר אולי לשפר את המצב הרעוע.. ספורטאית גדולה...מעולם לא הייתי.. אני מחפשת כלים-איך מתחילים?איך בונים תוכנית ריצה הדרגתית? איך יודעים מה אמור לכאוב בהתחלה ועד כמה צריך ללחוץ? אני באמת רוצה להצליח עם זה אבל לא רוצה ל"התאבד" על ריצה פעמיים שלוש ואז להתפרק ולנטוש את התוכנית... אשמח לעצת מומחים תודה וסופש נעים שיר

גם אוהל

New member
אם יש לך סמארטפון

אני ממליץ על אפליקצית MICOACH של אדידס, ובטוח יש עוד אפליקציות שעוזרות לקבוע תוכנית ועוקבות אחרי ההתקדמות במהלך הריצה. אם לא אז יש אתר שנקרא c25k.com שבו יש תוכנית לבטטות כורסא להגיע לריצה של 5 קילומטר בתוך תשעה שבועות (שם האתר couch to 5 kilometers)

udishvoong

New member
תוכניות אימון

ממליץ לך לעבור על תוכניות אימון באתר שלנו לקבל מושג ראשוני ורעיונות, בנוסף מומלץ להיפגש עם מאמן מוסמך או להצטרף לקבוצת ריצה באזור מגורייך. בהצלחה!

עצה מכוון אחר...

לדעתי, הצעד הכי חשוב הוא למצוא ספורט שאת נהנית ממנו, באמת נהנית. זה בעיני המפתח ליצור משהו שמתמידים בו ולא נשברים אחרי כמה חודשים. נקודה למחשבה היא שריצה במהלך הקיץ קשה לכולנו, גם למי שמכבר "מכור" ולכן אני לא בטוח שזה הזמן הכי טוב לפתח בו אהבה לריצה...אני ממליץ שאם את מכוונת לריצה תנסי לצאת לרוץ באזורי ירושלים או באזורים קרירים יותר ויבשים יותר. אני הייתי גם מכוון לריצה בחוץ ולא על מסילה, שוב כדי לבנות את הכיף. באותו כוון - לנסות לרוץ עם שותף\ה או קבוצה בכדי להפוך את הריצה לרגע מהנה בשבוע. בהצלחה, דני

matan gold

New member
הערה לגבי ירושלים...

בתורמי שגם התחיל/חזר לרוץ לפני כמה שבועות, בירושלים, אני יכול להגיד לך שזה ממש לא כיף. בשעות הערב (החל מ-7 וחצי והלאה עד 23:30 בערך...) הלחות (שלא הייתה כל היום) עולה לרמות גבוהות. אני מניח שזה עדיין יותר טוב מלרוץ בראשון על החוף בצהרים אבל...

sagi a

New member
אני יכול לספר לך את הסיפור האישי שלי

אני מעולם לא הייתי ספורטאי, אני בן 39, ובשנים האחרונות התחלתי להתעגל במקצת. לפני כ- 4 שנים החליטו לצ'פר אותנו בעבודה עם מאמן אישי. לא ממש שמחתי עם זה, אבל החלטתי לנסות. הייתי מתאמן באופן קבוע, פעמיים בשבוע, אבל לא הייתי במצב שאת נמצאת בו כרגע, עם החלטה לעשות שינוי. לפני כשנתיים החלטתי שאני עושה שינוי. שיניתי את התזונה (על דעת עצמי, לא בהתייעצות עם בעל מקצוע), התחלתי להוסיף אימונים עצמאיים על שני האימונים הקבועים עם המאמן - גם ריצה וגם משקולות. אני עושה היום דברים באימונים, שלא חלמתי שאעשה אי פעם. אני כבר שומר על המשקל שלי שנתיים, תוך כדי הורדה באחוזי השומן והעלאת מסת השריר. הפכתי לספורטאי בנשמה - אם אני מפספס אימון אני מרגיש לא טוב. אני גם מרגיש צורך להתאמן כל יום (חוץ מבחום הבלתי נסבל שיש היום), אני הולך לישון מוקדם כדי לקום בשש בבוקר לריצה, 3 פעמים בשבוע. מעבר להרגשה הטובה, ישנן עוד תוצאות - סוכר נמוך יותר, הכולסטרול הרע והטריגליצרידים ירדו משמעותית, הכולסטרול הטוב עלה משמעותית (רופאת המשפחה היתה בשוק). ובחזרה אליך. ההחלטה שהגעת אליה היא הדבר הכי חשוב לדעתי. זה מה שהוביל לשינוי אצלי. איך ממשיכים? לדעתי צריך להתייעץ עם בעל מקצוע. עשיתי כמה טעויות בתחום, בגלל שלא התייעצתי עם בעל מקצוע, והצטערתי על כך אח"כ. את צריכה למצוא משהו קבוע - משהו שיכריח אותך לעשות פעילות כמה פעמים בשבוע. מהנסיון שלי, אני ממליץ על מאמן אישי, למרות שאני מניח שיש עוד אפשרויות. אם את צריכה המלצה, תגידי
ובתקווה שהרצון + אימונים קבועים ומסודרים ישנו את השקפת עולמך ויהפכו גם אותך לספורטאית!

ytoledano

New member
הסוד: צריך להינות

ממה שאת כותבת, את לא רוצה 3-6 חודשים אינטסיביים בהם תורידי הרבה ק"ג ואחרי זה חזרה לשגרת הספה. את רוצה שיגרה שתתמידי בה במשך שנים, אולי לנצח. כדאי שתמצאי משהו שאת אוהבת. האם את גרה בסביבה שאפשר לעשות בה ספורט? כל מה שצריך זה שדה/פרדס/ים/טיילת אטרקטיביים. כל אלה מקדמים רוכבים ורצים בברכה. אל תטעי, ריצה היא כנראה הדרך היעילה ביותר להיכנס לכושר. אין שום דבר שמשתווה לאימון ריצה מבחינת קלוריות שנשרפות. מי שרץ על בסיס קבוע יוריד משקל ויכנס לכושר, כמעט בודאות. אופניים ושחייה - לא בטוח. האם את מעדיפה לרוץ לבד או עם עוד מישהו? במקום מבודד או עם עוד ספורטאים? טבע/אורבאני? מוזיקה/בלי? בוקר/ערב? את לא יודעת, את צריכה לנסות ולגלות. כשתמצאי את הספורט שאת נהנית לעשות לא תהיה לך בעייה להתמיד. להפך, דווקא יהיה קשה להתמודד עם אימון שמופסד עקב שינויי לוז.

ארנון41

New member
לא חייבים לרוץ

יכול להיות שריצה לא תתאים לך, אבל רכיבה דווקא כן. נסי להצטרף לקבוצות רכיבה למתחילים (מקום טוב להתחיל - אתר "גרופי") ע"מ להתנסות ולראות אם זה תופס אותך. בכל מקרה, בריצה או ברכיבה, כדאי לפחות בהתחלה לעשות את זה בקבוצה, ע"מ לקבל תמיכה, עידוד וכלים שיאפשרו לך להחליט מה הספורט המועדף עליך וע"מ לקבל אמביציה להתמיד. בהצלחה.

טלאיל

New member
ממליצה בחום

לנסות למצוא באזור מגורייך קבוצת כושר מתאימה שמתאמנת פעמיים שלוש בשבוע, זה נותן הרבה כוח ומוטיבציה לבוא לאימונים גם כשקשה ואין חשק. אני מאמנת קבוצת נשים ואני רואה כמה חשוב העניין החברתי ואיך למרות החום, הקור או קשיים אחרים הן מתמידות וחשוב להן לבוא גם בגלל החברה. יש המון קבוצות שמתאמנות רק צריך לנסות למצוא את זו שאת מתחברת אליה. שיהיה בהצלחה!!

מתחילים עם הדרכה של מאמן מוסמך

שיר ערב טוב, עצתי הראשונה היא שעל תעשי הנחות לעצמך, התמקדי בריצה ובדגש על ריצה ארוכה רק כך תגיעי לתוצאות וגם תתמכרי בהנאה לאנדורפינים. עצתי השניה היא שאין לתת אמון בנביאי שקר פסאודו מאמנים הגובים כספים ללא כל הכשרה מתאימה ולעיתים תוך עבירה על החוק. רשימה של מאמנים מוסמכים מצורפת בתחתית הודעתי. אחד מהמאמנים הללו לבטח פועל בקרבת אזור מגוריך ויוכל לכוונך ולתת לך כתף תומכת במהפך שהחלטת באומץ לקבל על עצמך-התוצאות לא יאחרו לבוא.

MNTLPLS

New member
העצה שלי: תתחילי כמה שיוצר בקטן

אפילו פעם בשבוע. אם את מרגישה שאת רוצה יותר אפשר גם יותר. רק אל תגיעי למצב שאת צריכה חצי שעה כדי לשכנע את עצמך לקום מהספה ולצאת לריצה/שחיה/רכיבה וכיו"ב. את צריכה להרגיש שמפעם לפעם את נהנית יותר ויותר ואז הצורך באימונים נוספים יגיע מעצמו (וגם אז חשוב מאד לעלות בהדרגה). דבר נוסף: אל תמדדי לעצמך זמנים לפחות לא בחצי שנה הראשונה (הכי טוב להיות בלי שעון בכלל).

J0hnny

New member
פשוט להתחיל...

ולהפוך את זה לשגרה. אני דווקא לא מסכים עם מי שאמר שצריך למצוא משהו שאת תאהבי על ההתחלה. וזה מהסיבה הפשוטה שמישהו שלא עוסק בכושר ואין לו את ההרגל הזה של לעסוק בכושר. ריצה תרגיש קשה בהתחלה כלא טבעית, כ"זה לא אני". צריך פשוט להתחיל בדרך הכי פשוטה ולבנות את ההרגל ולבנות את הכושר. מה שחשוב בהתחלה זה ההתמדה. קודם לעבוד על הקטע המנטלי ולהפוך את הריצה למשהו שיהיה את. הקטע הטכני כמו תוכניות ריצה הוא יותר פשוט מבחינתי, תוכניות ריצה יש המון באתרים כמו שוונג, עולם הריצה ועוד...

למעלה