מבטא

stkachov

New member
מבטא

אומרים לכם לפעמים שיש לכם מבטא כלשהו? לי כבר כמה פעמים אנשים שלא מכירים אותי שאלו אותי אם אני ארגנטינאי. אמרו שיש לי מבטא דרום אמריקאי...

shoshyyy

New member
לי אומרים כל הזמן ....

אבל כל אחד אומר משהו שונה ..... כבר אמרו לי שאני : צרפתיה, אנגליה, אמריקאית, ספרדיה, ארגנטינאית.... ואומרים לי את זה כל הזמן !

shuky63

New member
לי קרה יותר מפעם אחד שכשנתקעתי

עברו לדבר איתי ברוסית.כנראה זה נשמע להם כאילו אני לא שולט בעברית. בנסיעה שלי לאחרונה לארצות הברית(כשחזרתי מקוסטה ריקה לאר"הב) נתקעתי קצת מול פקיד ההגירה ואז הוא התחיל לדבר איתי ספרדית.

stkachov

New member
לא

אבל מה שאצלי מעניין, שלא אומרים את זה כאשר שומעים שאני מגמגם, אלא דווקא כאשר אני מדבר שוטף, זה נראה כאילו אני מדבר במבטא שונה. אולי זה בגלל שאני מאריך את ההברה הראשונה וכדומה.

שחר04

New member
לגביי נושא המבטא

אני חושב שזה דבר נפלאה שלכל אדם יש את המבטא היחודיי ששייך רק לו. כך אנו נעשים יותר מיוחדים. לכן לך עים חזה מורם ותיזכור שאתה מיוחד. במקום ללכת עים הראש מושפל. אני יכול להגיד לך שיש אחת שאני מאוד מעריץ שגם לה יש מבטא ולא סתם מבטא אלה מבטא של צרפתיה ומה היא מתביישת בזה להפך אני חושב שבנוסף להיופי שלה זה גם עושה אותה מאוד סקסית. לכן תילמד אחי ובמקום ללכת נגד המבטא לך עים המבטא ותיראה כמה מחמאות תקבל על כך. מקווה לשמועה מה דעתך!

shuky63

New member
מסכים עם שחר.זה בדיוק מה שכתבתי

לפני כמה ימים על הצורך שכל אחד ימצא את הדרך היחודית שלו לשלוט בגמגום ולא יכפה על עצמו טכניקה שמישהו אחר פיתח. שמעתי הרבה טכניקות אישיות כאלה וזה נשמע כל כך חינני ואמיתי,גם אם השטף הוא לא 100 אחוז אלא רק 70-80%. פגשתי באמבי מישהו שסיגל לעצמו שיטה.בכל פעם שהוא עומד להתקע הוא מוסיף במשפט מילה כמו:זהו,יחביבי,מהשמו.אבל עושה את זה בצורה כל כך חיננית שזה נשמע הכי שוטף בעולם. ספרתי פה פעם על משהו שקראתי בספר על גמגום:מקרה של שופט מגמגם שסיגל לו טכניקה של החלפת מילים.אבל הוא דאג לפתח לו שפה כל כך עשירה,כך שמאגר המילים שעמד לרשותו היה עצום והשיטה לא רק שלא פגעה בתוכן דבריו אלא העשירה את התוכן והפכה אותו לנואם מזהיר. אני בטוח ששום קלינאי תקשורת לא לימד את צ'רצ'יל,יצחק רבין ז"ל או יבדל לחיים ארוכים מבקר המדינה אליעזר גולדברג(המגמגמים המפורסמים ביותר שעולים בראשי)לדבר בטכניקה שדיברו ומדבר.זה פתוח אישי שלהם וזה חינני ויפה והעיקר זה הם.

shuky63

New member
הדיבור המאד איטי מלווה לעיתים

בתנועות פנים,אופיניות לגמגום. הטכניקה שלו היתה פשוט מעולה.הדבור הקצבי והאיטי תמיד השרה עלי בטחון שהוא שולט בעניינים והכל יהיה בסדר.

b e ll

New member
אתה בטוח

שיצחק רבין היה מגמגם? שמעתי את אליעזר גולדברג מדבר לא פעם, לא איבחנתי גימגום קלאסי כלל. הוא משתהה לעיתים אבל אי אפשר לקרוא לזה גימגום.

shuky63

New member
כמגמגם אני חושב שיש לי את היכולת

לזהות מגמגמים. גם את מדברת בשטף מלא אבל אני מזהה מיד שאת מגמגמת כשאני שומע אותך. מה שאני רוצה להגיד זה שהם פיתחו להם שיטות לשלוט בגמגום שלהם ועושים(עשה) את זה מצוין. ויש עוד: גם טל ברמן(מנחה בין היתר את תוכנית המדע בערוץ 8) לדעתי מגמגם שמצליח לשלוט בגמגום שלו מצוין.יש לו קצת השתהויות וחזרות קלות מאד אבל שטף מעולה. כמו שאמרתי,אם הם יכולים כולם יכולים.

b e ll

New member
אני חושבת שקצת נסחפת

לדעתי, יצחק רבין, טל ברמן (???) ואליעזר גולדברג לא מגמגמים. יש סגנונות דיבור מהוססים, יש אנשים שמכניסים מילות פקק (לדוגמא- אריה דרעי עם ה"כן" המפורסם שלו שהוא דוחף כל 3-4 מילים), יש אנשים שחוזרים על מילים בתחילת משפט (פואד בן אליעזר שחוזר על המילים כמעט בתחילת כל משפט). יש אנשים שפשוט בולעים מילים או חלקי הברות כי דיבורם מאוד מהיר. יש אנשים שמדברים מטבעם מאוד לאט או מאוד בשקט. כל עוד השיבוש בשטף הדיבור לא מפריע לשגרת החיים, חוסר השטף הזה לא משפיע עליהם או מעכב אותם בחייהם - זה רק מאפיין נוסף של הדיבור שלהם אבל בשום פנים ואופן לא גימגום. גימגום זה כל החבילה ביחד... גם דיבור בשטף נמוך, גם פגיעה באיכות החיים וגם כל הפסיכולוגיה שמתלווה אליו. לגבי המשפט שאם הם יכולים, כל אחד יכול. זה מסוכן להכליל כך. הם יכולים כי הם לא מגמגמים. עובדה, שהרבה לא יכולים. עובדה שמי שמצליח עובר תקופת תרגול אינטנסיבית.

shuky63

New member
הטיעון שלך הוא:האנשים שציינת לא

מגמגמים כי אני לא שומעת אותם מגמגמים. למה אי אפשר להגיד שהם לא מגמגמים כי הם שולטים היטב בגמגום שלהם? הרי הסכמנו שיש משהו לא שוטף לחלוטין בדיבור שלהם אז למה הם לא יוגדרו כמגמגמים ששולטים בגמגומם? האם בגלל שלא השיגו את השליטה בגמגום בהדסה? כשאני התחלתי לגמגם בגיל 12 דיברתי בחודש הראשוו כמו האנשים שהזכרתי.חוסר רהיטות ושטף מינימליים.רק לאחר מכן,תגובת החברה ותגובת הנגד שלי החריפו את המצב.כלומר יתכן שהאנשים האלה נמצאים ברמת הגמגום המינימלית ומצליחים לא לתת לגמגום לשלוט בהם. איזה סיבה יש לאליעזר גולדברג לדבר מהוסס?האם הוא חסר בטחון?האם העברית שלו לא מספיק רהוטה ועשירה?לי נשמע שיש לו בעיה פנימית ביצירת שטף הדיבור אבל הוא לא נותן לזה להפוך לגמגום קלסי.צורת הדיבור שלו היא לתכנן מראש כמה מילים להתרכז גם אם זה כולל כמה שניות של שתיקה ואז להגיד מספר מילים ברצף.זו צורת גמגום ידועה.קראתי עליה בכמה מקומות.אנשים שבעצם אין להם חזרות או תקיעות ,רק השתהויות בין קבוצת מילים אחת לשניה.

b e ll

New member
שוקי,

אתה באמת מייגע. האנשים שהזכרת לא מגמגמים. נכון, למזלם הם לא צריכים לעבור את הקורס בהדסה (והציניות שלך ממש לא לעניין כאן) כי הם לא מגמגמים. הם לא מוגדרים מגמגמים כי הם לא מגמגמים. עצם העובדה שהם מדברים בשטף גבוה ,גם אם לא 100% שטף ב- 100% של הזמן (גם אצל אנשים שוטפים אין 100% שטף ב- 100% של הזמן), איכות חייהם לא נפגמה כלל ואין להם קומפלקסים אופיניים למגמגמים מוציא אותם מההגדרה של מגמגמים. (אמב"י מפסיד ככה המון מגמגמים איכותיים...) לגבי אליעזר גולדברג, יש מצב שאתה אולי צודק אבל לא הייתי קוראת לו מגמגם. לכל היותר יש איזה חוסר שטף קל, שלא מפריע לו בחיי היומיום שלו כלל. לא מונע בעדו מלהגיע לשום מקום ולא מונע ממנו מצבי דיבור שונים. לגבי האחרים? אתה קצת מתפרע. לגבי ההגדרה שלך "מגמגמים ששולטים בדיבורם" - זה פשוט לא נכון. הם מעולם לא הוגדרו מגמגמים ולכן הם גם לא יכולים להיות מגמגמים ששולטים בדיבורם. הם מעולם לא חוו את החוויות שמגמגמים חוו, לא צחקו עליהם מעולם בילדותם, אין להם טראומות שקשורות לדיבורם. הם לא מגמגמים. זה שאולי אתה החלטת שהם מגמגמים ששולטים בדיבורם, לא הופך אותם מגמגמים. סתם שאלה, אתה אוהב להתווכח?

GuessWho1

New member
בל, צר לי לאכזב אותך אבל...

אריה ואני שמענו מיותר ממקור אחד שרבין היה מגמגם, ואפילו ניטען ע"י מישהו בלהט שהוא יודע בוודאות שהוא עבר קורס אצל וובסטר בתחילת שנות השבעים, בזמן שהיה שגריר בארה"ב....

stkachov

New member
ועדיין

שמועות זה שמועות. העובדה שבניו ונכדיו מדברים שוטף לא מחזקת את השמועות הללו.

shuky63

New member
לא אומר כלום-למגמגמים רבים אין

עוד מגמגמים במשפחה גם אם ניקח שלושה דורות באותה משפחה. אתה יודע מה?בשביל הספורט אני אשלח מכתב לאחותו.אני יודע שהיא גרה בקבוץ מנרה,ואשאל אותה.

shoshyyy

New member
מה הקשר?

למה אמא לי מגמגמת? לא כל גמגום עובר בירושה !

b e ll

New member
תשמע, זה גדול!

אם אכן רבין ז"ל עבר את הקורס אצל וובסטר, הוא היה הצלחה כבירה. כמה רחוק הוא הגיע ואיך נאם בפני קהל כל כך גדול ורב בהזדמנויות שונות. למרות ששמעתי את אחותו מדברת ברדיו וסגנון דיבורה היה מאוד מאוד דומה לשלו. איטי, שקט ומשרה המון כבוד.

geashono

New member
אני לא מאמין שהוא גמגם

וגם אם כן זה לא גמגום רציני כך שכמו שכתבתי זה לא קנה מידה בישבילי

למעלה