מבטא

b e ll

New member
דיוויד, במחשבה שניה...

יכול להיות שהוא לא דיבר מספיק בשטף עבור שגריר ישראל באו"ם. חוסר השטף יכל לנבוע מהרבה סיבות ואולי הוא למד להתגבר על החרדה באמצעים טכניים. קשה לי להאמין שרמטכ"ל ששת הימים, שהיה צריך לבלות שעות רבות ללא שינה ולדבר בקשר עם פקודיו, יכול היה להיות מגמגם. אולי מדובר היה בחוסר שטף קל שהתגבר בגלל ביישנותו הטיבעית. יש הרבה הקלטות שלו מהמלחמה ההיא, יש הקלטה שלו כשנכנס לרחבת הכותל המערבי ואמר כמה מילים לכתבים שהגיעו יחד איתו. הוא לא גימגם כלל. עוד משהו, מתי וובסטר פיתח את הקורס האינטנסיבי? הבנתי שלקראת סוף שנות ה-70. אז, אם אני מחשבת נכון, התאריכים לא כל כך מתאימים.

shuky63

New member
אז המודל היחד שאת מוכנה לקבל

למגמגם השולט בגימגומו הוא: מגמגם כבד
סבל חברתי נוראי וחוסר תפקוד
טיפול בהדסה
תרגול משימות מסיבי
מגמגם השולט בגמגום שלו. לא חשבת שיכולים להיות עוד מודלים?

geashono

New member
האמת אותי לא מענין אם זה נקרא

מגמגם או שזה משהו אחר אני מסכים עם בל שכדי שנוכל להשליך על החיים שלנו צריך להביא ראיה מאנשים עם גמגום ברמה שהפריעה להם לתפקד ולכן גם אנשים שמביאים ראיה ממאיר כהנא שדיבר בכנסת או בן גונסון פחות מענינים אותי כי הם מגמגמים קלים וזה שהם תפקדו לא אומר כלום עלי צרציל? אני לא יודע כמה הוא גמגם לעומת זאת פוליקר (שלמיטב דעתי לא מגמגם היום -אני טועה?) או בל שגימגמו קשה והגיעו להישגים מהווים לי קנה מידה לאן אפשר להגיע

shuky63

New member
אתה טועה פוליקר עדין מגמגם

אין מגמגמים קלים או קשים,יש את אלה שמאמינים בזכותם להשמע ויש כאלה שלא. צ'רצ'יל היה ראש ממשלה גם אם היה מגמגם קשה כי הוא האמין בעצמו. הנה רונאל פישר שהוא מגמגם בינוני+ לפי מה ששמענו ובכל זאת אף שופט לא סותם לו את הפה ויש לו מספיק לקוחות שמאמינים בו כי הוא מאמין בעצמו

geashono

New member
מה שאתה אומר פשוט לא נכון

מגמגם קל ואחד שכל מילה נתקע תהום פעורה בין שניהם אולי למגמגם קל מספיק קצת פסיכולוגיה וקצת תרגילי דיבור למגמגם קשה זה לא מספיק אני לא מאמין שאני אומר את זה זה כל כך מובן מאילו ולגבי פוליקר קראתי ראיון בעיתון איתו שהוא הפסיק לגמגם לפני כמה שנים אבל אולי אני טועה

b e ll

New member
מה פתאום.

זה בכלל לא נכון. כל מגמגם מאמין בליבו שמגיע לו להשמע. רונאל פישר הוא עו"ד טוב, מקצועי וכזה בעל "קבלות". בגלל זה הלקוחות שלו לוקחים אותו. רונאל פישר לא נתן לגימגום שלו להפריע לו להוכיח עד כמה הוא יכול להיות טוב כעו"ד. עם אופי כזה, כמו של רונאל פישר, הוא בוודאי מאמין בעצמו וביכולותיו. ממש לא נכון, שרק בגלל שהוא מאמין בעצמו הלקוחות מתייצבים אצלו במשרד. על פוצים ונאדים נפוחים לא שמעת?

b e ll

New member
קודם כל, יש הרבה מודלים

שאני מקבלת. את המודל שאתה הצגת אני לחלוטין לא מקבלת והסברתי לך גם למה. המודל שאתה מציג מתבסס על כך שאנשים מסויימים לא "נותנים" לחוסר השטף הזניח שלהם להפוך לגימגום קלאסי. אני ממש לא מקבלת את זה - גימגום לא קורה לאנשים בגלל שהם "נותנים" לו לקרות להם. לא חושבת שיש מישהו על פני האדמה הזו שבמודע "נותן" לדיבור שלו לההפך לגימגום. אתה גם מכניס מאוד בקלות אנשים שוטפים תחת הגג של גימגום רק בגלל שהם כושלים לעיתים בשטף שלהם - זה פשוט לא נכון. יש חוסר שטף שאינו גימגום והאדם כלל לא מודע לחוסר השטף שלו (יש אנשים שפשוט לא מודעים לצורת דיבורם - הלוואי עליי...), מתפקד נורמלי לחלוטין והדיבור אינו פקטור בחייו. לפי האבחנות שלך כל אדם שהשטף שלו אינו 100% "זוכה" להכלל תחת ההגדרה של מגמגם סמוי ועוד כאלה הגדרות משונות. אני חושבת שאין מגמגם סמוי, יש מגמגם או שאינו מגמגם. כפי שאישה בהריון או אינה בהריון.

stkachov

New member
דעתי

אף פעם לא אמרתי שאני "הולך נגד המבטא" או "הולך עם ראש מושפל". רק ציינתי עובדה.

למעלה