מבחר קושיות

EverMan

New member
משום מה

הרבה אנשים אוהבים להביא ציטוטים מהתנ"ך. מעולם לא הבנתי את זה, אבל עדיין , הרי לך : "ויאמרו הבה נבנה לנו עיר ומגדל וראשו בשמיים ונעשה לנו שם פן-נפוץ על פני כל הארץ | וירד יהוה לראות את העיר ואת המגדל אשר בנו בני האדם | ויאמר יהוה הן עם אחד ושפה אחת לכולם וזה החילם לעשות ועתה לא יבצר מהם כל אשר יזמו לעשות| הנה נרדה ונבלה שם שפתם אשר לא ישמעו איש שפת רעהו| ויפץ יהוה כל הארץ ומשם הפיצם יהוה על פני כל הארץ" (בראשית יא 4-9) כפי שאתה רואה ,הפילוג של השפות , של הלאומים , הוא עונש מאלוהים. העונש הזה הונח על כתפינו , כי כאשר אנחנו מאוחדים , אנחנו יכולים לעשות הכל, ואלוהים פחד שמא נחשוב את עצמינו נעלים יותר מדי. אבל העובדה היא , שאלמלא אתה ועוד 6 מיליארד אנשים היו מחשיבים את הלאום שלהם יקר וטוב מכל שאר הלאומים , ואת הדת שלהם הדת היחידה , והיו טורחים ללמוד שפה משותפת , מהעולם הזה היו נחסכות מלחמות וגבולות ובעיות. אנחנו ממשיכים לאמץ עונש שניתן לנו ע"י אלוהים , שניתן לפתור בקלות רבה למדי, ואנחנו לא עושים את זה , כי לכל אחד מאיתנו יש את הגאווה שלו , וכל אחד חושב שהוא נעלה. אם האנשים היו מורידים מכבודם רק קצת , היינו מסוגלים לחיות חיי מותרות בשיתוף ואחווה בין כל העמים שלא היו קיימים.

Vendetta

New member
נו באמת EverMan...

אלוהים גם העיף אותנו מגן-עדן כי אכלנו את פרי עץ-הדעת, אז אולי אתה רוצה שנחזור להיות טיפשים וכך נחזור גם לגן-עדן? יש תהליכים ומאורעות מסויימים שנועדו לקרות, ואי אפשר להפוך אותם בחזרה. אחדות זה חוזק - אני מסכים. אבל האחדות צריכה להיות מבפנים, בינינו לבין עצמנו. אני לא רוצה לאבד את הייחוד שלי ושל עמי, אני לא רוצה לאבד את הלשון הייחודית, את התרבות, ההיסטוריה וכל דבר אחר שקשור לעמי. זה דבר יקר לי מדי כדי שאני אקריב אותו. יכול להיות שאתה בעד גלובליזציה עולמית ואנרכיה - אני לא. אני מכבד את השקפתך ומאידך אני נגדה. אם אתם רוצים להתדיין איתי - בשמחה. אבל נא להימנע מלקרוא לי גזען, אני ממש לא כזה, ולא נעים שקוראים לי בשמות.

Vendetta

New member
את מוציאה דברים מהקשרם

את משווה את השקפתי לתורת הגזע. אני לא מאמין בגזעים נעלים יותר וגזעים נחותים יותר, אני לא מאמין שאם אני יהודי אני אוטומטית יותר "איכותי" ממישהו שאינו יהודי. אני כן יותר אוהב את העם שלי מכל עם אחר, ואני כן חושב שהוא מיוחד, זה לא דבר רע - זה דבר לגיטימי. ההשוואה בין אהבת משפחה לאהבת מולדת כן נכונה לפי דעתי. מדוע אני אוהב את משפחתי? למה יש לי קשר מיוחד איתם? כי זה טבעי שהאנשים שגדלתי איתם וחייתי איתם, עברתי איתם חוויות תחת אותה קורת-גג, ויש לי קשר דם איתם - יהיה לי גם קשר רגשי כלפיהם. אותה דבר מולדת - פה נולדתי, פה גדלתי, פה התחנכתי, פה עברתי חוויות, אני אוהב את ארצי כי זה טבעי שאני אוהב אותה. יש לי קשר רגשי מיוחד כלפי המדינה המסויימת הזו, זה לא יכול להיות קיצוני מדי - זה פשוט טבעי.

ParadisE

New member
לא שונאים אותם

בגלל שהם שייכים לדת שהם שייכים אליה , אלא בגלל שכמעט ולא עובר יום בלי שעוד חייל נהרג לנו או שאיזה מחבל מתפוצץ ולוקח איתו עוד ועוד ישראלים.

kity

New member
זה ממש לא ככה!

איזה מספרים אנחנו מחתימים על בני אדם? מי אמר שאנחנו מעודדים התנחלויות מי זה בכלל אנחנו אתה חושב שאתה מייצד את דעת הרוב?? השגריר הצרפתי צדק רק בדבר אחד שלא שווה לפתוח מלחמת עולם שלישית בגלל מדינה קטנה!!

U F O

New member
אני מנחש שאתה שמאלני...

א. בנוגע שצה"ל החתים מספרים על בני אדם - טעות חמורה שאותה הממשלה גינתה והדבר לא יחזור שנית. ב. תראה אחי, אנחנו במלחמה, ושאנחנו נכנסים ולשטחים, אתה לא מצפה שנתחיל לעשות "קוצ´י צ´ו לפלסטינאים ונתחיל ללטף אותם. מלחמה זה מלחמה. אנשים יורים אחד על השני, וכמו כן משפילים ופוגעים אחד את השני. אתה מבין, המצב בארץ מחורבן - הם משפילים ופוגעים בנו בעזרת הפיגועים היום יומיים, ואנחנו משפילים אותם בכך שנכנסים לשטח שלנו ועושים "סדר". ג. אני בטוח שגם הימניים הקיצונים ביותר (כמו ליברמן) רוצים להגיע לשלום, אך לדעתם צריך לעשות זאת ע"י פירוק הטרור. נכון שלדעתי ליברמן קיצוני אך בכללי אני מסכים איתו (קודם פירוק הטרור, ואז הסכמים מדיניים). ד. מאיפה הגעת לשטוית האלה שבושה להכיר בפרס. פשוט בזמנים אלה, אני חושב שהבנאדם מוזר - הוא חושב שעכשיו יש סיכוי להגיע לשלום עם ההנהגה הפלסטינית הנוכחית. ה. בכללי, אני מבין את הסיבה שהפלסטינים עושים טרור. מאותה סיבה שאנחנו עושינו טרור לבריטים. הפלסטינים רוצים להעיף אותנו (את "הכיבוש הזר") מתחומי המדינה שלהם. אבל אל תשכח את ההזדמניות הרבות שלהם לקבל מדינה עצמאית (לדוגמא: קמפ - דיוויד) והם סירבו. הם לא ישקטו עד שהם יקבלו את את כל תל אביב נתניה וירושלים. ו. תיקון משפט - אנחנו מדינה קטנה אם מצב מחורבן. נ.ב - תנו לצה"ל לנצח!!!

m y s e l f

New member
אתה שומע את עצמך?

חוצמזה שחלק מהדברים שאמרת אתה מבסס על... כלום. אתה גם פוגע. ופוגע מאוד. אם תראה בהודעתי בשרשור עם הנרות ליום השואה, רוב משפחתי נספתה בשואה ולכן כל השוואה של מדינת ישראל היום לגרמניה הנאצית פוגעת ככה שאתה לא יכול לתאר לעצמך איך. דבר שני, רק חברי מולדת שהם ימין הכי קיצוני שיש, תומכים בטרנספר. אם מולדת היו 48% ממדינת ישראל המצב היום היה נראה אחרת. אני ממש לא חושב שכולם אנטישמים כמו שאמרת, אני מאוד מעריך את "ידידינו הקרובים ביותר" ארצות הברית על עזרתם, ואת כל המדינות שעזרו לנו, ואני גם לא מאשים את המדינות שתמכו בפלשתינאים, כי למי שלא נמצא פה המצב נראה אחרת. את הבני זונות שמגיעים לשריפת בתי כנסת אני מאשים בנאציזם, זה הכל. ושוב, מה שאמרת על ליברמן - ימין קיצוני והכי קיצוני. והיהודים בגרמניה הנאצית לא עשו לגרמנים מה שהפלשתינאים עושים לנו, עם כל הכבוד. פגעת, באמת פגעת, ואכן, עברת את הגבול. והחתמת מספרים? אתה שפוי??

yariv~2

New member
למה?

השאלה הנשאלת היא, למה לכל הרוחות את נשארת במדינה המחורבנת הזו? לכי! קישטא!

guypele

New member
אני איתך...

ללא ספק. אבל מה - ריבונו של עולם למה עם דימויי שואה? זה כ"כ רגיש וכואב. זה ממש התעללות בניצולים שהם בשר מהשרינו (סבינו וסבותינו שאנחנו אוהבים ומוקירים). מה חסרים צוררים בעולם? סין לעם הטיבטי, רוסיה לצ´צנים, סרביה לבוסנים, פינושה לצ´ילה והקאמאר רוז´ לקמבודיה... רבאק יש דברים שלא אומרים! נ.ב. אכן מדינה קטנה ומחורבנת. רק חבל שצרפת עצמה היתה מוכנה לגרור חצי מהאנושות לשתי מלחמות עולם בשביל הדיון ה*תרבותי* וה*פרגמטי* על אלזאס-לוריין (ואפילו לא התחלתי לדבר על אלג´יריה, על הגזענות העצומה בצרפת ועל היחס השטני לאסירים שם).

זה ארוך, אבל כדאי לקרוא...

בר, חבל שלא ריחמת על המקלדת ועלינו וזרקת לאוויר שטויות בקצב מסחרר. אני מאוד מקווה שדברים אלו נובעים מחוסר ידע ולמידה בהם אפשר להאשים אחרים, ולא מעודף טיפשות והיגררות אחרי תאוריות פוגעות וכואבות. בשבילך הייתי מציע שתפתח/י מספר ספרי היסטוריה, ותדע/י מה באמת קרה שם..... התיאורים שתיארת מעידים על חוסר הבנה מוחלט!!!! ואני מצפה שתתנצל/י בפני אנשים פה, כי פגעת בעצבים הרגישים ביותר. תשתדל/י לקרוא בעיון את מה שכתבתי בסוף דבריי בסיכום.. הדוגמאות דהבאתי רק נועדו להמחיש רק חלק מהזוועה שהייתה שם, ואותה מן הסתם לא ציינת. בשבילך ריכזתי מספר קטעים קצרים מאוד על השואה, מתוך חומר הלימודים שלי. *** מומחי האס .אס הציעו שיטה יעילה וזולה להשמדת היהודים- מרכזים קבועים להשמדה בגזים. ב1941 הוקם בפולין מחנה השמדה הראשון חלמנו על יד לודז´; במחנה זה הופעלו מכוניות גאז שבהן הומתו כ400,000 יהודים, כ400,000 יהודים. (בר וזה גם לא היה בשל סיבה כלשהי). מאז אביב 1942 הופעלו במחנה משרפות. בפולין הוקמו מחנות השמדה : בלזיץ´, סוביבור, בירקנאו-אושוויץ, מידנק וטרבלינקה. מחנות אלה נועדו לביצוע המתה שיטתית של יהודים. רכבות משא הובילו את מיליוני בני האדם (לא רק יהודים) למחנות ההשמדה. ***בפולין הכבושה החלו הנאצים לאכוף את חוקי הגזע, והחלו להסדיר סדר חדש ביחס ליהודים. ***לאחר הקמת גטו ורשה- הצטופפו בו כחצי מיליון יהודים, כשהם מוקפים גדרות תיל , שחיו בתנאים לא אנושיים. ***מצעדי המוות: החלו לאחר המתקפה הגדולה של הצבא האדום. במהלכם הובלו עשרות אלפי יהודים, תחת אימת המשמרות, מרחקים עצומים תוך התעללות והרג המוני.... ***את המספרים חרטו על ידיהם של היהודים, תוך שהם חווים כאב עז, ומספרים אלו היו בלתי ניתנים להורדה.. ----------לסיכום:::: כל המוות בבורות הירי, במחנות ההשמדה, ברכבות המשא, בגטאות התבצע ללא אבחנה ביהודים באשר הם יהודים. זה היה לשם אידואולוגיה בלבד, ולא משום מניע אחר שכלל בין השאר הגנה עצמית. המוות התבצע בשיטתיות. למחנות לא סיפקו ציוד רפואי, ושלא נדבר על חלאת האדם מנגלה שביצע ניסויים רפואיים בבני אדם. והאם כך צה"ל מתנהג???? בושה וחרפה. ההשוואה שעשית כמוה כהכחשת השואה כאסון הגדול ביותר שאירע בתולדות המין האנושי. חדשות לבקרים נרצחו ברחבותינו אזרחים, ילדים, זקנים. המחבל לא הבדיל בין הקשישה בת ה90 ובין התינוקת בת השנה. והאם אנחנו? היינו צריכים לשתוק???. האם כשסוף סוף ניתנה לנו הזכות להגנה עצמית צריכים להמשיך לחיות במציאות הזו???. תחת טרור??? האם את נותנת לגיטמציה לטרור???, ואומרת שאנחנו מתנהגים כמו הנאצים, כאשר רצוננו אינו בהשמדה שיטתית, אלא בשקט ובטחון. זה לא בושה להתנצל. אני בכל אופן, עד שלא תתנצל/י, לא מוכן יותר להתייחס לשום דבר שתכתב/י. ולגבי מה שאמרת "המדינה המחורבנת"- המדינה הזאת כנראה תחסוך מאיתנו שואה נוספת. אבל אתה בכל אופן תמיד מוזמן לעזוב. יהי זכרם ברוך.

EverMan

New member
תגובה

"ולא משום מניע אחר שכלל בין השאר הגנה עצמית." - אתה חושב שהגרמנים לא ראו את מה שהם עושים כהגנה עצמית ? למען הצלת הגזע מההשחטה היהודית , למען הצלחת המדינה מקריסה כלכלית ? |ושלא נדבר על חלאת האדם מנגלה שביצע ניסויים רפואיים בבני אדם. והאם כך צה"ל מתנהג????" לא ! צהל לא מתנהג ככה, חס וחלילה ! אבל צהל לא מבחין בין ילד בן שנה ואשה בת 90. הוא ישמיד את בתיהם בו במידה , ואם כל אחד מהם יהיה בהפגנה הוא יפגיז אותו בכדורי גומי בו במידה. אני מסכים למשפט המסכם. חבר שלי שאל אותי : "למה כל האנשים שחוזרים מפולין ושומעים את ההמנון פתאום בוכים ? מה הם אנשים יותר טובים ?!" אני עניתי לו : פתאום שהם חוזרים לארץ , הם מבינים כמה הארץ הזו היא אור ליהודי העולם. המשמעות שלא משנה מה , תמיד יש את המקלט, פתאום הם מבינים על כמה דם ויזע ודמעות הארץ הזו בנויה. פתאום הם אוהבים את הארץ הזו. אז ישראל היא שלנו, ושלנו תמיד תהיה, כי היא האור של כולנו.

Snapple

New member
תגובה!!

דבר ראשון מה שהגרמנים עשו לא נחשב הגנה עצמית!! היהודים לא באו והתפוצצו ברחובות! הם בסך הכול היו יהודים שניסו להשתלב ולחיות את החיים שלהם בשקט באירופה! זה שלגרמנים היו בעיות פסיכולוגיות קשות לא אומרות שזאת אכן הייתה הגנה עצמית ואני לא מאמינה שאתה מחפה על המעשים שלהם ע"י כך שאתה טוען שזאת אכן הייתה הגנה עצמית רק בגלל שהם חשבו שזאת הגנה עצמית!! דבר שני איך אתה מעז להשוות בין פעילות צה"ל בשטחים למעשיו הנוראיים של ד"ר מנגלה??? צה"ל מנתח אנשים כשהם בהכרה ומוציא את אבריהם?? צה"ל מזריק לאנשים חומרים שונים ומשונים לכול מיני מקומות בגוף?? צה"ל מבצע ניסויים שמידת זוועתם לא תאמן?? לא! לא! ושוב פעם לא! אז בבקשה שלא תעיז להשוות בין צה"ל לד"ר מנגלה!! דבר שלישי צה"ל עושה הכול כדי לא לפגוע באנשים חפים מפשע אבל מה לעשות שאותם פלשטינאים שכול כך דואגים אחד לשני מחליטים להתחבא בבתים של אנשים חפים מפשע! בבקשה אל תעשה השוואות כאלה בעתיד הן חסרות ביסוס ומראות על חוסר כבוד משווא!

EverMan

New member
סנאפל

הגרמנים לא עשו זאת כהגנה עצמית , הם הסבירו זאת וראו זאת כהגנה עצמית מפני זיהום הגזע היהודי את הארי. אני לא מצדיק את זה , אני מביא לך את העובדות נטו. ואני לא משווה חס וחלילה בין צה"ל למנדלה. רק ציינתי שצה"ל לא נוהג בעדינות יתרה בשטחים , ולא מפגין אהבה מסויימת לזה או לאחר.

Snapple

New member
תסלח לי אבל...

צה"ל עושה ככול שביכולתו כדי לא לפגוע באנשים חפים מפשע! אומנם אנשים חפים מפשע אכן נפגעים, אך ככה זה במלחמה יש תמיד אנשים חפים מפשע שנפגעים.

EverMan

New member
לא אמרתי שלא

אבל הוא צריך להימנע מהטרדות יתר שהוא כן עושה ...

Snapple

New member
הטרדות יתר??

ברגע שאנחנו נוכל ללכת בשלום ברחוב בלי כול שנייה להסתכל מסביב לראות אם יש מחבל אז נפסיק ל"הטריד" אותם!!

בר כהן

New member
אז

דבר ראשון, ברצוני להתנצל אם פגעתי במישהו (למרות שאני לא מאמין שאכן פגעתי), לא התכוונתי להשוות בין היהודים או הישראלים לנאצים. באתי להרתיע מפני הברבריות שחיילינו משחררים בהיותם בשטחי הפלשתינים, הן כנגד הפלשתינים עצמם והן כנגד רכושם. חיילינו נמצאים בסיטואציות מאוד קשות בהימצאם בתוך ערים פלשתיניות, ולצערי, הם שוכחים שלפני (אם בכלל) שהפלשתינים ממולם הם "ערבים מסריחים שמתפוצצים לנו ברחובות", הם בני אדם. לא מגיע למשפחה חפת מפשע הרס בית, אבל כנראה ש"חיילינו" לא ממש מבינים זאת ("אל תהרסו הכל, אבל תנו להם לסדר הרבה" היה משפט של ראש קבוצת חיילים בעת שהותם בבית פלשתיני). הנה, רק השבוע שמענו על קבוצת חיילים שלא יכלה, מוסרית, לסבול את מעשי ההרס שביצעו בבית פלשתיני והם, מיוזמתם, נתנו להם 1,500 שקל פיצויים. עכשיו תחשבו, שיש הרבה מקרים כאלו, בהרבה מאוד בתים - אבל האם כולם משלמים? האם זה "מלחמה על הבית" כשמשתינים ל*חשודים* עצורים בתוך המימיות שלהם, או כשסתם עייפים או עצבניים ומתחילים לגמור אותם במכות (באלות וברובים)? (ואלו דברים מפי חייל צה"ל משוחרר). עכשיו, בקשר לעליונות היהודית. ההלכה היהודית מלאה בציטוטי שטנה לכל לא-יהודי באשר הוא (החל מ"אתן קרויין אדם ואין הגויים קרויין אדם" ועד "...כי גויים הן כבהמות" והרשימה עוד ארוכה), אבל בהנחה שרובנו לפחות חילוניים, זה לא כה רלוונטי. בכל מקרה, שום עם אינו עליון על עם אחר, משום סיבה שהיא. אדם הרואה אותו עליון על אחר (מעצם אידאולוגיה דרויאניסטית או אידאולוגיה דתית), הוא גזען. נקודה. ה"טראנספר מרצון" הוא רעיון מגוחך שישאר בראשו של אדם שזה מכבר מת. אם אנו רוצים לנהוג כמו הנאצים בצ´כוסלובקיה ו"נרצין" בריחה המונית, אל לנו לחשוב שאנו טובים יותר מהם. חוץ מזה, שזהו כמובן פשע מלחמה. אגב, אם היו למדינה שלנו מספיק כספים לממן לשלושה וחצי מיליון בני אדם "פרארי, השכלה, כסף ווילה ענקית", אני די בטוח שלא לכיוון הזה הם היו הולכים. וכן, אנו החתמנו מספרים על חשודים פלשתינים כשהתחלנו את המבצע המגוחך הנוכחי. וכן, יכולנו להפציץ בתים על יושביהם, נשים, ילדים וזקנים - אבל אז באמת לא היינו יכולים להתקומם כשהיו משווים אותנו לנאצים.

ParadisE

New member
אתה יודע מה?

יש לך אולי קרוב משפחה שנמצא עכשיו בשטחים ומגן על ארצנו - עלי ועלייך? - לא נראה לי. יש לך אולי אח? חבר? דוד? מישהו שנמצא עכשיו בחזית? לא נראה לי. החבר הכי טוב שלי היה במבצע בבית לחם, אחותי אוטוטו מתגייסת בתור חובשת קרבית ואני מתה מפחד עליה, אח של חברה טובה שלי נהרג בצבא, מורה שלי קיבל צו שמונה .. הפואנטה פה היא שאנחנו במלחמה. ובמלחמה , אין מנצח , ואין מנוצח. כולם מפסידים , ובמלחמה אף פעם אין דברים טובים... אני לא מבינה למה ציפית, שיבואו להתפוצץ אצלנו ואנחנו לא נגיב?? כמה אפשר?? אתה חושב שמחבל שהלך להתפוצץ בדיסקוטק של בני נוער עשה הבחנה בין טוב או רע? או באוטובוס ? או במסעדה? או בכל מקום אחר?? אני מציעה לך , שתתפוס שיחה עם מישהו שנמצא בחזית , ותראה כמה מוות הוא רואה בעניים יום יום.. כשהחבר הכי טוב שלי מתקשר ומספר לי ששישה חברה מהכיתה שלו נהרגו כי הממשלה הורתה להם לפרק איזה גשר בעזה , או שחבר שלו קיבל אבן בפרצוף בצורה כל כך חמורה שעשו לו ניתוח כדי לנסות וחבר את שברי הגולגולת שלו חזרה , הדבר האחרון שאני חושבת עליו זה על זה שכמה אנחנו דומים לנאצים.. מעניין למה לא מגיבים בעולם על מה שבוש עושה באפגניסטן כמו שמגיבים על מה שאנחנו עושים בשטחים.. והיעקר בוש דוחק בנו לשבת לשולחן הדיונים עם ערפת... אולי שהוא ישב אל שולחן הדיונים עם בין לאדן??

בר כהן

New member
אולי לא נראה לך

אבל יש לי אח בצנחנים וגם הוא לוקח חלק בלחימה. ואגב, אני באמת שלא מבין את הקשר; אם יש לי קרוב שנמצא בחזית, אז אני צריך להיות מרוצה שהוא שם או לנסות ולנקוט בכל הצעדים האפשריים בכדי להחזירו למדינה שלו? האם אני חייב להסכים עם מה שהוא עושה? או שאולי חלה עליי החובה לחתום חברות במועדון הימני המקומי? ואין שום פואנטה ללחימה הזו (אין זאת מלחמה, מכיוון שאינך נלחמת בשום צבא קיים). אלו המתפוצצים אצלינו הם טרוריסטים ועליהם לתת את הדין על כך (ממש לא איכפת לי שיחסלו את כולם), אבל, בשטח, אלו שנפגעים הכי הרבה הם דווקא החפים מפשע. עלינו לפעול לא לפי קני מידה של טרוריסטים, אלא של אנשים עם מצפון ומוסר, *עלינו* נמצאת החובה להבחין בין טוב לרע. אגב, הייתה וישנה ביקורת מאוד חריפה על כל פעולה צבאית של ארה"ב באפגניסטן אשר פוגעת באזרחים, ומדינות רבות באירופה ובעולם הערבי סירבו לתת תמיכה בארה"ב. ההבדל העיקרי בינהם וביננו הוא (ואני לא אכנס עכשיו להסברים גאופוליטיים), ששם תשתית הטרור מאוד מפותחת, חזקה וברורה (ובראשה, כמובן, עמדו הטליבן ואל-קעידה), כך שהלחימה מתמקדת רק בתשתיות הטרוריסטים ולא בתוך האוכלוסיה האפגנית. אה, כן, ולמעצמת-על יש פריבילגיה של מעצמת-על. מה לעשות.

everman...

אתה לא יכול להגיד שצה"ל לא רגיש מספיק לחיי חפים מפשע. היום צה"ל סיפק תשובה קלאסית והולמת לכל אלה הטוענים שהוא נוהג בצורה בלתי רגישה כמו שאתה מנסה לטעון כאשר הוא החליט לפרוץ לגנין עם כוח רגלי, ולסכן בכך עשרות מחייליו, ולשם כך הוא הקריב 13 חיילים מהצד שלנו. האם חשבת על כך שצה"ל יכל פשוט להגיד בכרוז: "אם אתם לא יוצאים ומרימים ידיים כוחותינו מתקיפים אתכם מהאוויר". וצה"ל לא עשה כך כי הוא ידע שדבר זה יעלה במחיר רציחתם של חפים משפע. במקום זה נכנסנו לתוך זירת הגיהנום כאשר בכל חור היה מטען, והחיילים סיכנו את חייהם בשביל שחס וחלילה לא ייהרגו חפים מפשע... חוץ מזה היום גם צה"ל איפשר העברת טונות רבים של מזון ותרופות לפלשתינים, למרות שהדבר היה כרוך בקשיים בטחוניים רבים. נכון שזאת מלחמה ותוצאותיה הן לפעמים הרות אסון, אבל אי אפשר לבוא ולומר ככה סתם שצה"ל לא מבחין בין ילדה בת שנה לבין קשישה בת 92. זה הצד השני שלא מבחין ביניהם. אנחנו תודה לאל מנסים להבחין בהם, ורק הטרוריסטים שיודעים כמה אנחנו רגישים לחיי חפים מפשע תופסים מחסה אצל החפים מפשע, ובכנסיות השונות, להם פחות איכפת כי הטרור וההרג הפך לשגרת חייהם. אז שוב אנחנו אשמים???

למעלה