מבחר קושיות

בר כהן

New member
מבחר קושיות

למה מלמדים אותנו מהינקות שאנחנו העם הנבחר, והכל טוב ויפה, אולם ברגע שגרמני יצהיר את אותו הדבר נהלום בו בקריאות על נאציזם, גזענות ואנטישמיות? למה זה בסדר שאנחנו מחתימים מספרים על בני אדם, אבל כשאנו מסתכלים בתמונות של אותו התרחיש מלפני חמישים שנה, ובו יהודים, אנו כה מזדעזעים? למה מותר לנו להשפיל מדי יום אוכלוסיה שלמה, לפגוע בהם וברכושם, בסדיסטיות שמזכירה את חיילי האס-אס הגרמנים, אולם שום קול לא נשמע? למה לנו מותר לבקר את כל העולם, אולם ברגע שמישהו מבקר אותנו אנו זועקים "אנטישמיות" עד השמיים? למה אנו מתגאים בפשיסטים כמו ליברמן ואיתם ודוחפים אותם לשלטון, אבל בושה להכיר בפרס או ביילין? למה אנו מעודדים אקט של התנחלות בשטחים כבושים, בעוד שהדבר נחשב פשע מלחמה ועוצר אותנו מלהשיג שלום עם שכנינו? למה תמיד נחשוב שכולם אנטישמיים ואינטרסנטים, אפילו ידידינו הקרובים ביותר, רק בשל היותם "גויים"? למה אנו בטוחים כי יש לנו הפריבילגיה לחולל באחרים זוועות איומות, רק משום שאת אותן הזוועות ממש חוללו גם בנו? למה 48% מאיתנו דוגלים ברעיון של לקחת אנשים, לשים אותם בקרונות, ולשלוח אותם אל מעבר לגבול, בלי שיבינו כי זאת אחת העוולות הגדולות ביותר? למה הטרור שאנו ביצענו עם קום המדינה היה מוצדק, בעוד הטרור הפלשתיני אינו? למה אנחנו מעדיפים לצאת למלחמה במקום להגיע ישר לנקודה בה נחזור ממנה? אולי השגריר הצרפתי צודק, אולי אנחנו באמת בסה"כ מדינה קטנה ומחורבנת.

Vendetta

New member
תקשיב טוב

לגיטימי להרגיש יותר מיוחד וטוב מאחרים, כל עם מרגיש כך (והצרפתים המחורבנים שמעירים לנו, בכלל עם האף בשמיים...) אבל יש הבדל כשזה הופך למעשים, כמו ג´נוסייד לעמים אחרים כי הם כביכול נחותים יותר. אף-אחד לא עושה זוועות ולא בטיח, תצא מהבועה שלך. אנחנו בסכנת קיום יום-יומית, כך שהמזוכיסטיות המגעילה שלך, והליקוק לרוצחים שהם אויבינו, במקום.

EverMan

New member
וונדטה

מדוע ליקוק ? הוא מנסה לראות את התמונה הרחבה. ההבדל הוא שאנחנו חושבים על עצמינו נעלים מסיבה דתית , לא מסיבה לאומית או הישגית. ועוד דבר , מה אתה חושב שהינו רעיון הטרנספר אם לא הערמת אנשים בקרון והעפתם בכוח מופרז למקום אחר ? ואם הם מתים בדרך יהי כן .. ואם הם מתים שהם שם , יהי כן... ואם הם מתים מכדור שנפל , יהי כן... זהו קונספט הטרנספר, העברת אוכלוסיה משום שהיא אוכלוסיה כלשהי. אז צריך לזכור , ודווקא היום ביום השואה, צריך לזכור ולא לשכוח, שאסור לשנוא אדם כי הוא שייך ללאום זה או אחר , או לדת זו או אחרת.

Vendetta

New member
EverMan

אמרתי ואני אומר שוב - הרגשת נעלות לאומית או דתית זה דבר מובן מאליו, כל עם ודת מרגישים כך. אני לא מרגיש את הצורך לתרץ את גאוותי הלאומית והדתית - זה דבר לגיטימי. ההבדל הוא מה אתה עושה עם הגאווה הזו - אם אתה הולך ורוצח שישה-מיליון יהודים, או אם אתה רק קורא לעצמך עם סגולה. אני ממש לא מבין את ההשוואה שלך ושלו בין שני המקרים, זו דמגוגיה לשמה. אני אישית תומך בטרנספר מ"רצון כפוי" מה שנקרא, כלומר להכריח את הפלשתינים להגר בכוחות עצמם אל המקום הרצוי. אני בהחלט לא תומך בטרנספר שכולל קרונות שבאים לאסוף אנשים. ודווקא ביום השואה צריך לזכור כמה חשוב להגן על עצמינו מפני אחרים - ויהי המחיר.

TheHock

New member
אז אולי אתה תוכל להסביר לי

את הרעיון מאחורי "רצון כפוי" - זה תמיד נראה לי כניגוד טוטאלי, הרי שכופים עליך לעשות משהו ב99% מהמקרים אינך רוצה לעשות אותו.

Vendetta

New member
הרעיון הוא

שהם עוזבים מרצונם, אבל זה נעשה ע"י הפעלת לחצים כך שאין להם ברירה אחרת. כלומר אתה כופה עליהם לרצות לעזוב.

Vendetta

New member
אני אביא דוגמא לצורך ההמחשה:

נגיד אתה ואני באותו חדר. אני מתחיל להציק לך, לעצבן אותך, לשגע אותך. כעבור כמה זמן, אתה מחליט שהספיק לך - ועוזב את החדר. עכשיו, אני לא זרקתי אותך מהחדר, לא נגעתי בך גם. אבל בכל זאת הובלתי למצב שבו אתה מרצונך עוזב את החדר - כי אתה לא מוכן לסבול אותי. ולכן גם קראתי לזה "רצון כפוי" - עוד שאלות?

אדווה ג

New member
זאת כפיה מתוחכמת,

הרצון בכפיה שאתה מציע הוא כפיה מתוחכמת ותו לא. הרי הם לא ירצו לעזוב, זאת עזיבה מחוסר ברירה. לדעתי זה מעשה מגעיל ולא מוסרי. הרי, איך תגרום להם "לרצות" לעזוב? על ידי מעשים אלימים שיפגעו באוכלוסיה שלמה (הרי יש שם גם חפים מפשע).

Vendetta

New member
אז אם אני אביא להם מיליון דולר

מכונית פרארי, וילה ענקית עם גינה, השכלה לילדיהם, וכל מה שליבם חפץ בתנאי שיעזבו את השטחים - זו גם כפייה? הרי אני "כופה" עליהם לעזוב, כי הם לא יעמדו בפיתוי הזה, ולכן זו גם כפייה עליהם לעזוב. בעצם לפי ההגדרה שלך - כל דבר בעולם הוא כפייה.

אדווה ג

New member
אם תגרום להם לרצות לעזוב

בדרכים לא אלימות ובלי לפגוע בהם, סבבה. אבל לא נראה לי שזה יקרה, לצערי.

TheHock

New member
ומאיפה

כל הכסף? למובטלים אין לך לשלם, חיילים מקבלים משכורת שאם אתה שואל אותי זו בדיחה, נכים צריכים לשבות חודשיים כדי לקבל דברי בסיס.

Vendetta

New member
תגובה לשניכם

לא התכוונתי ברצינות שאני אביא להם את כל הדברים הללו, אני רק הבאתי זאת כדוגמא. אדווה אמרה שזה "כפייה מתוחכמת" אז הבאתי דוגמא להמחיש לה שלפי השקפתה כל דבר הוא כפייה. אדווה: אני ממש לא הולך להביא להם מיליון דולר או שום דבר אחר. נהפוכו - אני הולך ללחוץ עליהם לעזוב, בדרכים שיכולות להיות אלימות. אבל אין מה לעשות, המצב הגיע להסלמה שלא מאפשרת לנו דרך אחרת. זה או אנחנו - או הם.

אדווה ג

New member
לא חשבתי שתביא להם מליון דולר,

הפואנטה הייתה לדעת, אם הטרנספר שיבוא מ"רצון בכפייה" לדעתך, צריך להיות בדרכים אלימות או לא. חבל שאתה מעדיף ללחוץ עליהם לעזוב על ידי אלימות. אלימות לא פותרת הרבה, ואל תשכח שלא כולם שם פנאטים שמוכנים למות בפיגועי התאבדות. יש שם אזרחים, אנשים שלא שונים ממך בהרבה. עוד נקודה, אנחנו לא חיים לבד בעולם, אנחנו לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחינו. אני לא יודעת מזה בעיניך דרכים אלימות, אבל בלי תמיכה של אמריקה, אנחנו לא יכולים לעשות הרבה.

Vendetta

New member
תחסכי את הקלישאות למישהו אחר

יש מקרים מסויימים שרק אלימות יכולה לפתור אותם. ומה הקשר לתמיכה של אמריקה בדיוק...?

אדווה ג

New member
הקשר לתמיכה של אמריקה-

אם אמריקה לוחצת עלינו לעזוב את השטחים כל כך מהר, תאר לעצמך איך היא תגיב (בתוספת לכל שאר העולם) אם ננהג באלימות וברוטליות כדרך קבע בפלשתינאים כדי לגרום להם לרצות לעזוב. ובלי שום קשר לאמריקה, זה נשמע לי גועל נפש.

אדווה ג

New member
לא מובן מאליו ולא לגיטימי.

אני לא חושבת שעצם היותי ישראלית יהודיה אומר שאני נעלה, חשובה ושווה יותר מכל אחד אחר! גאווה לאומית יכולה להתפתח ללאומנות קיצונית. המחשבה שאתה חשוב יותר ממישהו אחר כי אתה יהודי ומאץ ישראל מגוחכת בעיני. היא אפילו נראת לי גזענית. גאווה לאומית מוגזמת מביאה רק סכסוכים, ריבים וצרות לדעתי.

Vendetta

New member
אז ככה את

רוב האנשים לא ככה. אני תמיד יעדיף את טובת משפחה ואת טובתי האישית על פני זרים, אני תמיד אחשוב שאני מיוחד. אז אני גזען בגלל זה? כל עוד אני לא מוביל את זה למעשים, כמו אפלייה, ג´נוסייד או כל דבר אחר - זו לא גזענות. ואין כזה דבר גאווה לאומית מוגזמת, כשם שאין אהבת משפחה מוגזמת.

אדווה ג

New member
כל אחד הוא מיוחד...

ורוב האנשים יעדיפו את טובתם וטובת משפחתם על פני טובת זרים. אבל מכאן ועד לחשוב שעצם היותך יהודי וישראלי (דת ולאום) הופך אותך לנעלה וחשוב יותר מאחרים- זאת כן גזענות לדעתי. גזענות יכולה להיות עצם המחשבה, לאוו דווקא במעשים. רק בגלל שמישהו נוצרי מאמריקה הוא פחות נעלה ממך? ודרך אגב, זה שאתה מעדיף את טובתך על פני טובת זרים זה לא ממש רלוונטי, כי זרים יכולים להיות יהודים וישראלים מעיר אחרת. מה שמרגיז אותי זה ההפרדה בינך לבין בני דת ולאום אחרים. אל תשכח גם שיש הרבה יהודים לא ישראלים, ויש ישראלים לא יהודים. דת ולאום הם סתם דברים שמפצלים אותנו, וגורמים לעוד מלחמות מיותרות. וההשוואה בין אהבת לאום לאהבת משפחה לא נכונה לדעתי.

למעלה