מבחני SAT

מבחני SAT

שלום חברים,
אשמח לדעת האם תוצאה של מעל ל-2250 היא תוצאה סבירה במבחני SAT עבור בחור ישראלי שניגש למבחן.
חיפשתי שאלה/תשובה דומה בארכיון הפורום ולא מצאתי.
שאלה נוספת היא האם לרוב אוניברסיטאות בכירות בארצות הברית דורשות ממועמד זר להיבחן במבחן SAT 2. אם כן, אשמח לדעת במה נוהגים רוב הישראלים להיבחן? מן הסתם אחד המבחנים הוא עברית, אך אשמח לשמוע מה המבחן הנוסף שהכי קל להתכונן אליו, בהנחה שאין לי יתרון כזה או אחר באחד מהנושאים האפשריים.
שאלה נוספת היא האם עדיף לישראלי עם אנגלית טובה (ביחס לישראלי כמובן ולא באופן מוחלט) לגשת למבחן ACT ולא למבחן SAT?
תודה וערב טוב :)

Philip Jr

New member
תשובות

1. תוצאה סבירה במבחן סטנדרטי היא זו שמביאה לכך שלא זורקים את האפליקיישן שלך לערימה של "לא לקבל". אני גם לא חושב שהישראליות שלך משנה פה יותר מדי, לא חושב שבהכרח תקבל הנחות או התייחסות שונה בגלל שאתה ישראלי. בכל מקרה - תוצאה של 2250 ומעלה שמה אותך באחוזון ה - 99 בערך..
&nbsp
2. ה - subject שכדאי לבחור זה כנראה נושא שאתה מתחבר אליו וטוב בו. אין נושא (פרט לעברית) שקל יותר לישראלים.. אם אתה בקטע של היסטוריה עולמית - מעולה.. אם אתה טיפוס יותר כמותי - לך על מתמטיקה.. אם אתה כימאי לעתיד..
&nbsp
3. אני דווקא חושב שה - ACT יותר קשה מבחינת האנגלית.. אבל אני לא יודע אם יש דרך לכמת את זה.

Boston Guy

New member
כל ה"בחורים הישראליים" הם זהים ביכולותיהם?

השאלה שלך לא כל כך ברורה.

קודם כל - מבחני ה SAT עוברים כרגע רוויזייה, וסקאלת הציונים עומדת להשתנות (המקסימום החדש יהיה 1600).
אז אם לא מדובר על מישהו כשכבר עשה את מבחן ה SAT - השאלה שלך חסרת משמעות.

מעבר לזה - ציון SAT (ישן) של 2250 מציב את המקבל אותו ב"מאיון העליון" של הציונים.
זה כמו לקבל ציון 99 מתוך 100 במבחן.
או, יותר במדוייק - נבחן אחד מתוך 100 מצליח לקבל את הציון הזה.

אז גם עבור אמריקאי שחי, גדל והתחנך בארה"ב - הוא צריך להיות מצויין די להגיע לציון הזה. וטוב במצבי לחץ של עמידה במבחן.
האם ישראלי יכול להגיע לציון כזה? בוודאי.
זה קצת יותר קשה מלהשיג ממוצע משוקלל של 130 בבגרויות, אבל ממוצע כזה הוא נקודת התחלה טובה.

תודה על התשובות

אינני חושב שאקבל הנחה עקב היותי ישראלי... הכוונה הייתה לכך שאני בעל אנגלית סבירה ולא בעל אנגלית ברמה של שפת אם. רציתי לדעת, בהתחשב בעובדה זו, האם אוכל באמת להגיע לציון באיזור הזה.
בחור בוסטוני, למיטב הבנתי לא התקיים עדיין מבחן SAT על פי הפורמט החדש, לכן אני לא יודע איך להתייחס לפורמט הזה או איך מתייחסות האוניברסיטאות לציונים בו.
בגדול, אני יכול להגיד שאני שואף ומתעניין בלימודים בתחום הכלכלה/ממשל ומדיניות בארצות הברית באוניברסיטה שמשתייכת לליגת הקיסוס (לכתוב את זה מרגיש קצת שאפתני). אז אני מנסה להבין מה הסיכויים שלי באמת להצליח בדבר. אם אתם יכולים להעריך כמה הדבר אפשרי ומה הוא מצריך בדרך אני אשמח לקרוא בשקיקה.

Boston Guy

New member
יש לך מליון שקלים להוציא על הלימודים?

4 שנות לימודים באוניברסיטה עם קיסוס יעלו לך קצת יותר מרבע מליון דולר.
די סביר שיחד עם ההוצאות מסביב - זה יעבור את קו ה 300,000$.

אז שלב ראשון בדרך לתאונה: יש לך איך לממן את המסלול הזה?

לבוסטון, התשובה היא לא

ואני קצת תוהה בצל התשובה שלך האם המטרה היא לענות לי באמת או קצת פשוט להוריד אותי מהרעיון במינימום הודעות. אני שמח שאתה מאמת אותי עם המציאות אבל אם המטרה היא לא לעזור על הדרך זה קצת לא משרת את העניין.

למיטב הבנתי ישנה אפשרות לקבל מלגה בהנחה ואכן התקבלת לאחד מהמוסדות מהסוג הזה, לא? (על פי חיפוש קצר באתרים של אוניברסיטאות כאלו ואחרות).

Boston Guy

New member
אז תעלה את רף "סף הקבלה" שלך ב 10%

ההסבר שיבואנ עכשיו הוא ארוך וקצת מסובך - קרא אותו בסבלנות, כי לקח לי הרבה זמן לכתוב אותו. אני מקווה שבסופו תבין מדוע המחשבה שלך לגבי זה שיש "סף ציון" לקבלה אינה מדוייקת - כי בעצם יש "הרבה ספי ציון"...

אוניברסיטה זה עסק (למרות שהם מתיימרים לא להיות). הם צריכים כסף, וה UNDERGRADS הם המחלבה השניה שלהם (הראשונה היא ה ALUMNI).

מכיוון שאישתי עובדת בקולג', ורבים מהחברים שלנו עובדים בתעשיית ה ADMISSION (אקדמיה זה אחד המעבידים העיקריים באזור שלנו) - אני יכול לגלות לך בסוד שלכל אוניברסיטה יש "מיכסות":

מיכסה של כמה תלמידים מבית ספר תיכון מסויים הם יקבלו כל שנה.
מיכסה לגבי כמה "תלמידי DIVERSITY" (שם קוד לאפריקן אמריקן בעיקר, ואולי קצת להיספאנים) הם צריכים לקבל כדי לא להיקרא "גיזענים".
מיכסה לגבי כמה תלמידים אמריקאיים שאינם יכולים לשלם שכר לימוד מלא הם יקבלו.
ועוד המון "מיכסות" כאלה.

המיכסות האלו משתנות במיספריהן כל מועד קבלה, אבל העיקרון הוא פשוט:
אתה לא מתחרה בכלל התלמידים שמנסים להתקבל למסלול שאתה רוצה - אתה מתחרה מול כל אלו שנלחמים על מקום ב"מיכסה" שאליה אתה שייך.

כרגע - הגדרת הקטגוריה שלך (כמו שאני מבין אותה) היא: סטודנט זר שצריך הנחה רצינית בשכר לימוד והוצאות נלוות.

נניח שלתכנית שאתה מעוניין בה באוניברסיטה X מתקבלים 100 אנשים.

האוניברסיטה נותנת עדיפות (שלא לומר "משריינת מקומות") קודם כל לבנים (ובנות) של ALUMNI. במקרים רבים, התלמידים האלו גם מתועדפים בגלל צ'קים 7 ספרתיים של תרומות של הוריהם, סביהם ושאר השושלת המשפחתית שלמדה באותו מוסד. אצלהם לא כל כך חשוב ה GPA או הציון ב SAT - חשוב כמה מקומות עשרוניים יש בצ'ק התרומה. הופ - הלכו 10 מקומות בתכנית.

אחר כך, האוניברסיטה מתעדפת (וכאן כן נוכל להגיד "משריינת") מקומות לקהילת ה DIVERSITY. לזה קוראים "העדפה מתקנת".
ולפני שתשאל - לא, אתה לא נחשב DIVERSITY. אפילו אם אתה אחד מיוצאי אתיופייה.
אז 5 מקומות ילכו לאנשים שבת'כלס - סביר שלא היה להם סיכוי להיכנס לתכנית אלמלא היו מקבלים "פקטור" רציני בנוסחא.

אחר כך באות המיכסות - לא בהכרח בסדר החשיבות הזה:
* תלמידים שאינם צריכים FINANCIAL AID
* תלמידים אמריקאיים שצריכים FINANCIAL AID
* תלמידים זרים שמחוברים לצ'ק תרומה שמן ובנוסף ישלמו שכר לימוד מלא (למשל מלך תאילנד שמסתבר שהוא נולד פה בבוסטון כשהוריו למדו כאן ואחר כך גם הוא למד פה).
* תלמידים זרים שאינם צריכים FINANCIAL AID
* ובסוף בסוף - באה המיכסה של "תלמידים זרים שצריכים FINANCIAL AID".

אתה בעצם מתחרה על אחד המקומות הספורים שיוקצו ל"קטגוריה שלך". ואתה צריך להיות יותר טוב ויותר בולט מכל האחרים בקטגוריה שלך - כדי להצליח להתברג לאחד מהמקומות הללו.

אז באותו מסלול, באותו שנתון - מתוך 100 האנשים שיתקבלו אתה תגלה שלאנשי ה DIVERSITY או ילדי ה ALUMNI "הספיק" ציון SAT של 2000 כדי להתקבל, ולאמריקאי שמשלם שכר לימוד מלא "הספיק" ציון SAT של 2200 כדי להתקבל - אבל כל סטודנט זר שצריך FINANCIAL AID היה צריך ציון מינימום של 2300 כדי לעבור את מחסום הקבלה.

אני מקווה שההסבר הזה מבהיר לך למה חשוב לדעת אם אתה מתכנן לשלם שכר לימוד מלא או שאתה מצפה ל"הנחות ועזרה כלכלית".

Philip Jr

New member
כפי שבוסטון ציין

אחד המכשולים הבולטים במסלול כמו זה שאתה מעוניין בו זה העלות, שרוב הישראלים לא מסוגלים לעמוד בה.
&nbsp
לשאלתך הראשונה, לגבי רמת האנגלית שלך והסיכוי לקבל ציון מעל 2250 - כאמור, הציון הזה שם את הנבחן באחוזון התשעים ותשע. במילים אחרות - מאד נדיר לקבל ציון כזה, ויש סיכוי קטן מאד שתצליח להגיע להישג כזה.
&nbsp
אבל - לטובה ולרעה סיכוייך להתקבל למוסד מצוין (קיסוס או לא קיסוס) לא קשורים רק ב - SAT. כל נושא ה - extracurriculars מאד חשוב, החיבורים שתצטרך לכתוב, המלצות.. לליגת הקיסוס מתקבלים אנשים עם רקע מרשים מאד, הישגים משמעותיים, הצלחה מוקדמת במסגרת בית הספר ומחוצה לו, ותרומה לקהילה. או במילים אחרות - הצטיינות במובן הרחב.

תודה פיליפ

הבנתי שישנה משמעות רצינית לנושא. השאלה היא האם צריך לעמוד במין סף של מבחן SAT על מנת שההמלצות יתפסו משמעות מספיק משמעותיתת שיגרמו לכך שתתקבל לאחד המוסדות מהסוג שציינת (?)

Philip Jr

New member
אם אין סף רשמי

אז סביר שיש סף לא רשמי. בהחלט ניתן לומר שהממוצע שלך וציוני ה - SAT למיניהם נבדקים מול שאר המועמדים, ואם אתה עובר את הסף - מועמדותך עוברת הלאה לשלב של בדיקות יותר מעמיקות.
&nbsp
במילים אחרות - אדם לא יתקבל *בזכות* ציוני ה - SAT שלו. אבל, אדם בהחלט *לא יתקבל* בגלל ציוני SAT נמוכים מדי.

למעלה