אז תעלה את רף "סף הקבלה" שלך ב 10%
ההסבר שיבואנ עכשיו הוא ארוך וקצת מסובך - קרא אותו בסבלנות, כי לקח לי הרבה זמן לכתוב אותו. אני מקווה שבסופו תבין מדוע המחשבה שלך לגבי זה שיש "סף ציון" לקבלה אינה מדוייקת - כי בעצם יש "הרבה ספי ציון"...
אוניברסיטה זה עסק (למרות שהם מתיימרים לא להיות). הם צריכים כסף, וה UNDERGRADS הם המחלבה השניה שלהם (הראשונה היא ה ALUMNI).
מכיוון שאישתי עובדת בקולג', ורבים מהחברים שלנו עובדים בתעשיית ה ADMISSION (אקדמיה זה אחד המעבידים העיקריים באזור שלנו) - אני יכול לגלות לך בסוד שלכל אוניברסיטה יש "מיכסות":
מיכסה של כמה תלמידים מבית ספר תיכון מסויים הם יקבלו כל שנה.
מיכסה לגבי כמה "תלמידי DIVERSITY" (שם קוד לאפריקן אמריקן בעיקר, ואולי קצת להיספאנים) הם צריכים לקבל כדי לא להיקרא "גיזענים".
מיכסה לגבי כמה תלמידים אמריקאיים שאינם יכולים לשלם שכר לימוד מלא הם יקבלו.
ועוד המון "מיכסות" כאלה.
המיכסות האלו משתנות במיספריהן כל מועד קבלה, אבל העיקרון הוא פשוט:
אתה לא מתחרה בכלל התלמידים שמנסים להתקבל למסלול שאתה רוצה - אתה מתחרה מול כל אלו שנלחמים על מקום ב"מיכסה" שאליה אתה שייך.
כרגע - הגדרת הקטגוריה שלך (כמו שאני מבין אותה) היא: סטודנט זר שצריך הנחה רצינית בשכר לימוד והוצאות נלוות.
נניח שלתכנית שאתה מעוניין בה באוניברסיטה X מתקבלים 100 אנשים.
האוניברסיטה נותנת עדיפות (שלא לומר "משריינת מקומות") קודם כל לבנים (ובנות) של ALUMNI. במקרים רבים, התלמידים האלו גם מתועדפים בגלל צ'קים 7 ספרתיים של תרומות של הוריהם, סביהם ושאר השושלת המשפחתית שלמדה באותו מוסד. אצלהם לא כל כך חשוב ה GPA או הציון ב SAT - חשוב כמה מקומות עשרוניים יש בצ'ק התרומה. הופ - הלכו 10 מקומות בתכנית.
אחר כך, האוניברסיטה מתעדפת (וכאן כן נוכל להגיד "משריינת") מקומות לקהילת ה DIVERSITY. לזה קוראים "העדפה מתקנת".
ולפני שתשאל - לא, אתה לא נחשב DIVERSITY. אפילו אם אתה אחד מיוצאי אתיופייה.
אז 5 מקומות ילכו לאנשים שבת'כלס - סביר שלא היה להם סיכוי להיכנס לתכנית אלמלא היו מקבלים "פקטור" רציני בנוסחא.
אחר כך באות המיכסות - לא בהכרח בסדר החשיבות הזה:
* תלמידים שאינם צריכים FINANCIAL AID
* תלמידים אמריקאיים שצריכים FINANCIAL AID
* תלמידים זרים שמחוברים לצ'ק תרומה שמן ובנוסף ישלמו שכר לימוד מלא (למשל מלך תאילנד שמסתבר שהוא נולד פה בבוסטון כשהוריו למדו כאן ואחר כך גם הוא למד פה).
* תלמידים זרים שאינם צריכים FINANCIAL AID
* ובסוף בסוף - באה המיכסה של "תלמידים זרים שצריכים FINANCIAL AID".
אתה בעצם מתחרה על אחד המקומות הספורים שיוקצו ל"קטגוריה שלך". ואתה צריך להיות יותר טוב ויותר בולט מכל האחרים בקטגוריה שלך - כדי להצליח להתברג לאחד מהמקומות הללו.
אז באותו מסלול, באותו שנתון - מתוך 100 האנשים שיתקבלו אתה תגלה שלאנשי ה DIVERSITY או ילדי ה ALUMNI "הספיק" ציון SAT של 2000 כדי להתקבל, ולאמריקאי שמשלם שכר לימוד מלא "הספיק" ציון SAT של 2200 כדי להתקבל - אבל כל סטודנט זר שצריך FINANCIAL AID היה צריך ציון מינימום של 2300 כדי לעבור את מחסום הקבלה.
אני מקווה שההסבר הזה מבהיר לך למה חשוב לדעת אם אתה מתכנן לשלם שכר לימוד מלא או שאתה מצפה ל"הנחות ועזרה כלכלית".