מבחני שלב ב

מצב
הנושא נעול.
מבחני שלב ב

מבחני שלב ב
מנסיוני עם בתי שעברה - מבחני שלב ב' כוללים חלקים שלא לומדים בביה"ס. אפשר וכדאי להתכונן אליהם, אחרת יש חשש שהדרדק לא יתקבל ויהיה חבל או שצריך יהיה להילחם על בחינה חוזרת, וגם זה די מעצבן, כי זה מחייב התנהלות מול המחלקה למחוננים לקבלת תאריך נוסף. הילדה שלי לא עברה בפעם הראשונה, הגשנו ערעור ובסופו של התהליך היא זומנה לבחינה חוזרת במכון קרני. הפעם, לקראת הבחינה החוזרת שלחתי אותה להכנה מיוחדת, והיא מאד נהנתה הן מההכנה והן מהצלחתה בבחינה. אשמח לתת את הפרטים של מי שהכינה את הבת שלי לכל מי שיפנה אלי.

על מה מדובר?

מבחני שלב ב
מנסיוני עם בתי שעברה - מבחני שלב ב' כוללים חלקים שלא לומדים בביה"ס. אפשר וכדאי להתכונן אליהם, אחרת יש חשש שהדרדק לא יתקבל ויהיה חבל או שצריך יהיה להילחם על בחינה חוזרת, וגם זה די מעצבן, כי זה מחייב התנהלות מול המחלקה למחוננים לקבלת תאריך נוסף. הילדה שלי לא עברה בפעם הראשונה, הגשנו ערעור ובסופו של התהליך היא זומנה לבחינה חוזרת במכון קרני. הפעם, לקראת הבחינה החוזרת שלחתי אותה להכנה מיוחדת, והיא מאד נהנתה הן מההכנה והן מהצלחתה בבחינה. אשמח לתת את הפרטים של מי שהכינה את הבת שלי לכל מי שיפנה אלי.
על מה מדובר?
מה הכוונה בהכנה מיוחדת?? תני יותר פרטים שנבין במה הדברים אמורים.

שני 192

New member
יש פה משהו שאני לא מבינה...

מבחני שלב ב
למה לשלוח את הילד לקורס הכנה לשלב ב' במבחן מחוננים? מה זה פה, פסיכומטרי? אם הילד לא עובר- זה לא סוף העולם, זה לא יקבע שום דבר על העתיד שלו ולדעתי חבל על הכאב ראש. בעיניי זה מעיד בכלל על יהירות מסויימת ("לא הגיוני שהילד שלי לא אובחן כמחונן"), מה גם שקורס הכנה למבחן לא ישקף את התוצאות האמיתיות של המבחן. אם לילד חסרים דברים באופן טבעי יכול להיות שהוא לא מתאים לתכנית. אני גם כן עברתי שלב אחד מתוך שניים (לפני 13 שנים, כשהייתי בכיתה ג') ולא הרגשתי שאני פחות שווה או פחות חכמה כשלא עברתי את השלב השני (בזמנו כל אלו שעברו היו נוסעים יום אחד בשבוע לכפר תבור). בקיצור- מה שאני מנסה להגיד הוא, שלא לדחוף אם לא צריך. מה שקורה זה לטובה.

אולי קודם נשמע על מה דברים אמורים??

למה לשלוח את הילד לקורס הכנה לשלב ב' במבחן מחוננים? מה זה פה, פסיכומטרי? אם הילד לא עובר- זה לא סוף העולם, זה לא יקבע שום דבר על העתיד שלו ולדעתי חבל על הכאב ראש. בעיניי זה מעיד בכלל על יהירות מסויימת ("לא הגיוני שהילד שלי לא אובחן כמחונן"), מה גם שקורס הכנה למבחן לא ישקף את התוצאות האמיתיות של המבחן. אם לילד חסרים דברים באופן טבעי יכול להיות שהוא לא מתאים לתכנית. אני גם כן עברתי שלב אחד מתוך שניים (לפני 13 שנים, כשהייתי בכיתה ג') ולא הרגשתי שאני פחות שווה או פחות חכמה כשלא עברתי את השלב השני (בזמנו כל אלו שעברו היו נוסעים יום אחד בשבוע לכפר תבור). בקיצור- מה שאני מנסה להגיד הוא, שלא לדחוף אם לא צריך. מה שקורה זה לטובה.
אפשר לקבל פרטים על מה מדובר?? תודה

ציפי ג

New member
אפשרבשמחה

אפשר לקבל פרטים על מה מדובר?? תודה
אפשרבשמחה
אם הגברת מוכנה לפרסם את רזי התכנית קבל פורום ועדה. א"א אם היא עסק המתפרנס מזה, כי תפוז מקבלת כסף מגופים עסקיים המפרסמים אצלה, והפרסום בפורומים בצורת הודעות אסורה בהחלט. אליבא דידי, אם הילד לא יודע את החומר של המבחן, משמע הוא ל אנחשף אליו בבית, משמע הבית הוא בית שלא עוסק בנושאים מעבר לרמת בי"ס, עיסוק אינטנסיבי. אני לא בטוחה שילד כזה אינו מחונן ברמת המשכל שלו, אני בטוחה שילד כזה הוא ילד שהבית לא כל כך תומך בלמידה עצמית. אם כך, אולי מסגרת הדורשת מילד למידה עצמית וויתור על יום לימודים, לא מתאימה לו. ואז בשביל מה להריץ אותו לחוגים הללו?

זה בדיוק העניין

זה בדיוק העניין
שהתכנית הזו לא מיועדת ברמתה (לא בכוונתה) דווקא למחוננים. כל ילד סקרן ואוהב ללמוד יצליח יפה מאוד. אז מי שיש לו כסף לקורסי הכנה...שילך בכיף, זה יהיה מצוין. אין כזה דבר "תוצאות אמיתיות של המבחן". התוצאות האמיתיות האלה לא מעניינות איש פרט לאלה שבתמימותם עדיין מאמינים שהמבחן הזה קובע משהו אובייקטיבי על הילד שלהם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה