מבחני קבלה לכותרת

howiefan

New member
בוודאי שבטח

אז ככה: קודם כל המבחנים מתחילים מ - 8:30 בבוקר ומסתיימים באזור ה - 15:00. באמצע יש לך הפסקה אחת של רבע שעה. עכשיו לנושא העיקרי - המבחנים: מתחילים ממבחן בן 100 שאלות, כולן אמריקאיות, בכל נושא שבעולם, החל ממתמטיקה, אנגלית, פיזיקה, כימיה, ספרות, ביולוגיה, בידור, תרבות, כמובן מעל לכל אקטואליה, היסטוריה של א"י עוד מלפני קום המדינה וכו´ וכו´. אני לא זוכרת את מספר המבחנים, אבל מה שכן (נוסטלגיה)אני זוכרת, זה שהיו מבחנים קלים יותר שכללו תיאור של הבית שלך, הרחוב והחדר. אחר כך מבחן בן 12 שאלות, בו אתה מקבל דמויות כלשהן מהאקטואליה (לאוו דווקא של ימינו, ולאוו דווקא ישראליות), ואתה צריך להגיד מה תפקידה של כל דמות ומה היה עליה לאחרונה בתקשורת. אחר כך, יש מבחן בן 50-70 שאלות פחות או יותר, שמתחלקות לנושאים, על כל נושא שלוש שאלות, אתה צריך לכתוב מה הנושא, ולפרט על כל דבר (שלושה ספרים, כולל שמות הסופרים, רק דוגמא אחת). אחר כך, יש מבחן שבו אתה מקבל כתבה כלשהי שנכתבה בעיתון , בד"כ משהו פלילי, הכתבה עצמה בת כ - 500 מילה, ואתה צריך לתמצת אותה ב - 150 מילה ופחות. אחר כך, אתה מקבל כתבה באנגלית בנושא אקטואלי, הסכסוך הישראלי - ערבי, ואתה מקבל איתו מספר שאלות אמריקאיות וכלליות, ואתה צריך לענות על כולן. אחר כך, נותנים לך נושא ואתה צריך לכתוב סיפור קצר בן כ - 2000 מילה על אותו נושא. היו עוד המון, זה מה שאני זוכרת, מקווה שעזרתי, שיהיה לך בהצלחה. דרך אגב, רק שבוע אחרי המבחנים, אם אתה לא! מקבל טלפון הביתה, סימן שעברת ואחר כך אתה מוזמן לועדת קבלה / ראיון אישית, ורק שבוע לאחר הועדה מודיעים לך סופית אם התקבלת או לא. בכל מחזור נבחנים כ - 800 איש ויותר, ומתקבלים כ - 40. בהצלחה!
 
בכל מחזור נבחנים 800 ומתקבלים 40?

וואלה? באמת לא ידעתי. הערת אגב, לכל אלו מכם שרוצים לעסוק בתקשורת בעתיד. אפשר גם בלי בית ספר כותרת. פשוט לצבור ניסיון ולהתקדם. לא להתייאש.
 

howiefan

New member
בהחלט אפשר רק

שהיום לא מקבלים אף אחד בלי תואר (ולאוו דווקא בתקשורת). אני ממליצה על "כותרת" מניסיון.
 

twilight

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

נשמע מתיש למדי מקווה שיהיה בסדר, לא בטוחה שהידע שלי באקטואליה מספיק. האמת היא שיש לי כבר תואר, לא בתקשורת אלא פסיכולוגיה, אבל אני עדיין מרגישה שאני זקוקה לרקע ואיזו שהיא מסגרת לימודית בנושא. שוב תודה
 
למעלה