מבחני פילת - דחוף

perezmosh

New member
מבחני פילת - דחוף

נשלחתי בהמשך לראיון עבודה בבנק איגוד לאבחון במכון פילת בתל אביב, האבחון אמור להתרחש ביום רביעי הקרוב ב8:00.
במהלך הראיון שמעתי את מנהלת כח האדם מתקשרת לפילת ומזמינה בדיקת "כלכלן+ניהול" עבורי.
זו פעם ראשונה שאני ניגש למבחנים שכאלו ועוד בהתראה כה קצרה של יומיים בלבד, קראתי קצת בפורום ונבהלתי מחשיבות המבחנים (גם לעתיד - שנתיים לא ניתן לגשת אליהם שוב????), מה שכן, לא ראיתי בפורומים אנשים שפירסמו את מהלך האיבחון (כאלו שכבר עברו אותו), השאלות הנשאלות ואילו מבחנים נערכים?
הייתי מעוניין לשמוע מניסיונכם מה זה המבחנים הללו, מה הם כוללים, אילו שאלות ומבחנים,ומה הדרך הכי טובה להתכונן אליהם (בהנחה שיש לי יומיים), אולי לרוץ ולקנות את הספר של מכון נועם? האם הוא שווה משהו?
תודה רבה מראש על התשובות

estrtgx

New member
תנסה לדחות את המבחן

אם התפקד חשוב לך, תעשה כל מאמץ לדחות את המבחן ביומיים שלושה ולעבור הכנה במכון הדס. אם אין שום אפשרות לדחות אז רוץ לסטימצקי ותקנה את הספר "הכנה למבחני מיון לעבודה" של מכון נועם ותעבוד עליו כל החג. בהצלחה.

דניאלה67

New member
דחוף..

יש ספר של מכון נועם שעושה הכנה למבחנים.
מומלץ (אני גיליתי את הספר רק לאחר מבחני הפילת ויש שם פשוט את כל השאלות!)ץ
בהצלחה.

perezmosh

New member
תודה על העצות

תודה על העצות, אני הולך להשיג את הספר, בכל מקרה רציתי לדעת מחברה שעברו את המבחנים של פילת, מה כולל התהליך, אילו שאלות, סוגי מבחנים / סיטואציות הם מציגים לך ולקבוצה.
שוב, אלפי תודות למגיבים...

dank4

New member
מדובר על משהו כמו שאלון 300 למבד"קים

אם אני זוכר נכון (זה היה לפני יותר משלוש שנים)

עניין עם להשלים מספר אחרי שרואים סדרה של מספרים עם תכונה מסויימת

עניין של צורות-לבחור את הצורה שמלימה הכי "נכון " את הרצף הנתון..

יש לנסות לזכור מה שיותר פרטים בזמן קצוב מתוך דף עם ציורים\סימנים ואז לשחזר\לצייר את מה שאתה זזוכר על דף נייר חלק

בדינמיקה אני רק זוכר את עניין המשימה המשותפת - מקבלים משימה משותפת ויש כ דקותיים לתכנן מי עושה מה - ואז על כולם לשתוק...   המנחה מטיל לסירוגין על כול אחד לדבר ולהוביל את המשימה-  כמו כן המשימה קצובה בזמן...

לאחר מכן מנתחים ביחד ומקשקשים קצת בשכל על "מה לא עבד" מי לא השתתף ולמה"  וכו

בהצלחה

samwilliams

New member
מבחני פילת

שלום, ראשית כל העובדה שמזמנים אותך למבחן של פילת זה כבר מעיד על כך שהם מעונינים בך. היות והמבחנים הללו עולים כסף למעביד לא כל אחד נשלח לפילת. התחרות שתהיה לך היא עם העובדים הפוטנציאליים האחרים שנשלחו/יישלחו. הספר של מכון נועם עוזר להכיר את אופי המבחנים אבל בשום פנים לא נותן את כל השאלות. יש בו יותר פרסומת סמויה להכנה במכון וקריאת הספר משכנעת שצריך ללכת להכנה כזאת. לו היה לך זמן, היה לך כדאי ללכת או למכון נועם או למכון הדס כי זה עוזר. יום המבחנים הוא באורך של כ-8 שעות. כל אחד נמצא בשולחן קטן ליד מסך מחשב, חלק מהמבחנים נעשים בשיטה של מבחן אמריקאי על מסך המחשב. בדרך כלל יש שם שאלות הבנת הנקרא באנגלית, בעברית, הבנה והסקה מטבלאות, אולי יהיו שם שאלות על צורות או מחרוזות של צורות והשוואה בין טקסט במחשב לבין טקסט על הניר. כמו כן, לא בעזרת המחשב, תצטרך לענות על שאלונים אישיים, לצייר עץ או איש וקרוב לוודאי להמציא סיפור (כתב ידך יוכל להישלח גם לאבחון גרפולוגי) ולפתור תרגילים בחשבון ללא מחשבון. באמצע היום, תהיה הפסקת אוכל, כדאי שיהיה אתך אוכל ושתיה כי ההפסקה היא בערך חצי שעה. יש בנוסף למבחנים גם מבחן לכל המשתתפים באותו יום מיון, של דינמיקה קבוצתית שבו נותנים לצוות משימה כלשהי וצריך להשתתף באופן פעיל אך לא שתלטני באירוע. תצטרך גם להציג את עצמך לפני שאר הקבוצה. יש גם ראיון עם פסיכולוגית שצריך לעשות עליה רושם טוב שאתה מתאים לתפקיד ורוצה אותו. מה שחשוב זה לא להתעצבן מהשאלות במבחנים ובראיון ולהקרין אופטימיות. בהצלחה, סם

perezmosh

New member
רציתי להגיד

רציתי רק להגיד תודה לכל המגיבים, עזרתם לי המון, אני אני אשב ואקרא את הספר ונראה מה יהיו ההתפתחויות. שוב תודה.

0 אור 0

New member
לפני בערך שנה

עניתי במפורט על שאלה דומה בעקבות מבחנים שעברתי בפילת, ונדמה לי שהיה עוד מישהו שסיפר מה שהוא עבר, כדאי לחפש

למעלה