מבחני סטטוס ביסודי

מבחני סטטוס ביסודי

האם אין הקלות במבחנים אלה ? לא מבינה מה ההגיון שמאחורי זה.
כך לפחות אצלנו אמרו לי בבית ספר.
תודה

לא מובן לי על אילו מבחנים את מדברת ?

ודבר נוסף התאמות ולא הקלות הם מקבלים התאמות לקשיים שלהם ולא בחסד הקלות .

אם את מדברת על מיצבים של כיתה ה' וח' אז רק בעברית בשפת האם אין התאמות , במתמטיקה , במדעים, אנגלית יש ואין חובה בכלל לשלוח את הילד למבחן והתוצאה לא נכנסת לציון בכלל .

אני מדברת על יסודי א-ו

מבחני סטטוס זה מבחן מסכם פנימי של בית ספר שע"פ המורים אצלנו לפחות נועד לבדוק אותם ולא את התלמידים. לראות איך הצליחו להעביר את החומר. לטענתם גם זה לא נכנס לתעודה. לדעתי זה לא נכון , הם פשוט לא רוצים להלחיץ, אך הציונים בהחלט נילקחים בחשבון בתעודה. מה שהם טוענים שבמבחנים אלה אסור להם לתת מקום להתאמות , ואני אינני משוכנעת בכך. ולכן אני שואלת פה אם מישהו יודע על זה משהו.
תודה

אין אצלנו כאלו מבחנים

sun606

New member
אצלינו בשנה שעברה

גם נערך מבחן בחשבון שע"פ המורה הוא בשבילה ובמבחן זה אם אני זוכרת נכון אין הקלות. זאת היתה מורה חדשה אז אין לי מושג אם זה קשור לכך. בכל אופן הרגשתי שבשנה שעברה היו הרבה מבחנים. השנה אני רואה שיש פחות כנראה בגלל תקנון חדש. ואז הם גם משלבים עבודות.

אכן יצא תקנון חדש המדבר על פער גדול יותר בין

מבחן למבחן. ולכן מתווספות כעת עבודות.

אז אני רוצה לספר לך שלבני היה מבחן בחשבון ולא

הוא לא קיבל את ההתאמות שמגיעות לו. לאחר המבחן אמרה המורה לחשבון שהשאלות שאיננו עשה הן אכן שאלות עם הרבה מלל וזו הסיבה שכניראה אפילו לא ניגש אליהן. אחרי חנוכה המורה אמרה שאו שתיתן לו להשלים את מה שלא עשה ותראה אם אכן יענה הפעם או שתשב איתו ביחד ותנסה לראות אם מה שלא ענה יושב על חוסר ידע או על קשב. עכשיו שתביני, הבן שלי מקבל שיעורים פרטיים בחשבון , בכיתות א ב עמד על ממוצע של מעל 90 , ופתאום במבחן הזה הוציא בקושי 70 . למה ? כי לא קיבל את ההתאמות. אינני מבינה למה לא ניתנו לו ההתאמות ? למה עושים ממנו שפן נסיונות ? קודם רוצים לראות בלי התאמות , אח"כ יראו עם התאמות , עושים עליו ניסויים ? זה מרתיח אותי.
אז כמו שאפשר לראות כל בית ספר מתייחס אחרת להתאמות.

את צודקת אין חובה על בי"ס לתת התאמות

או בכלל להתייחס לאבחון
הייתי ביום חמישי בשיחת הורים
כל המורות חדשות לבן חוץ מהמורה לספורט
אבל דווקא מעבר למחנכת שאני בקשר רציף איתה המורה למתמטיקה כתבה : בן מקבל התאמות בהקראה , הורדת שאלות ועוד' היא לר קראה את האבחון מכיתה ג'
אבל היא מורה לחינוך מיוחד ומחנכת
והבינה שיש לבן יכולות מעבר אז עכשיו הוא עומד על ממוצע 85
כן בא' ב' ג' וד' הוא עמד על 100 בחשבון
החומר בכיתה ה' יותר קשה ובו' עוד יותר קשה
לצערי חלק מבתי הספר וגם בתוך בתי הספר הרבה תלוי במחנכת ברצון שלה וביידע שלה ובתמיכה שהיא מקבלת מהפדגוגית .

כיום רוב מורות ד'- ו' אצלנו עברו הסבה לחינוך מיוחד בבי"ס רגיל
ומי שלא גם עם יכולות הכלה מאוד גבוהות אולי כי אין אצלנו אפשרות לשלוח לחינוך מיוחד ואין כיתות קטנות המרחק לחינוך מיוחד מעל 48 ק"מ
אז משתדלים למאוד לשלב

התייחסות שונה של בתי הספר

אכן בבתי הספר היסודיים אין אחידות בהתייחסות להתאמות
לכם חשובה מערכת היחסים שנבנית בין ההורים למורים
מנסיוני, שיתוף פעולה, עזרה למורים והפחתת הביקורת עליהם יוצרים אוירה שבה המורים מקשיבים יותר לבקשות ההורים.
בחטיבות הביניים ובתיכונים ההתייחסות אחידה על פי קריטריונים ברורים
ציפי קוברינסקי

הפחתת ביקורת זו בעייה , כי כשאת כאמא רואה את

כל מסכת הנסיונות שעושים על הילד שלך פעם עם התאמות ופעם בלי התאמות , ציונים עולים ציונים יורדים את מגיעה למצב שקשה לך לשתוק ולקבל את הדברים כפי שהם ולא לבקר. אז את מבקרת ובאמת מגיע מצב שלמורה יש בעייה עם זה. היא מצפה ממני כאמא שאסמוך עליה ואתן בה את כל אמוני שהיא יודעת מה היא עושה והילד יהיה בסדר, לא יפול. אז עכשיו אני באמת עובדת על עצמי בנושא, אבל זה קשה לי מאוד מאוד. אני בעבודה על עצמי לשתוק. לתת למערכת לעבוד ולראות. לראות אם באמת הילד יעלה , ולראות אם הדברים באמת ידפקו כראוי גם ללא הכוונתי. ניראה.... הלוואי.

הייתי בסרט הזה כאמא

ותארי לך שגם הייתי מורה בעצמי וסגנית מנהלת וחשבתי שהביקורת שלי ממש מקצועית...
קשה מאד להתאפק ואני מעריכה את המודעות שלך וההבנה שכדאי לעבוד על זה
אני לא חושבת שלא לבקר משמעו לשתוק ולתת למערכת לעבוד ואז..
לדעתי חשוב שתהיי מעורבת, שתחזקי כל פעולה חיובית של המורה, קטנה ככל שתהיה
ושתציעי לה עזרה מנסיונך האימהי בבית.
ממש כפי שאת מצפה ממנה לנהוג כלפי הילד.
כך תצליחי להשפיע ובכל זאת קצת לכוון.
ציפי קוברינסקי

צריך להבין שחלק מזה נובע מהוראות משרד החינוך

כך למשל לחלק מההתאמות, במיוחד אלה המצריכות מבחן מותאם או מבחן בעל-פה, משרד החינוך רוצה הוכחות כי אכן הן משפיעות על הציונים באופן משמעותי.
חשוב באמת לבדוק שההתאמות הללו מועילות כדי להמשיך הלאה, אם כל הסבל והכאב שזה גורם. צריך פשוט להסביר לילד שאמנם הוא קיבל התאמות, אבל צריך לבדוק אותן

למעלה