מבחני החיים

מבחני החיים ../images/Emo63.gif

אני לומדת קורס מעניין שנקרא "קריאה יוצרת במקרא" ולאחרונה יצא לנו לדון במסגרת השיעורים בסיפור גן עדן וביצירתה של האישה מצלע האדם. סיפור גן עדן מספר בעצם על מבחן שהאל העמיד את חווה ואדם שלא לאכול מעץ הדעת והם לא עמדו במבחן זה. וזה גרם לי לחשוב על כך שאולי בעצם כל חיינו מורכבים ממבחנים שונים, שגורמים לנו ללמוד להתמודד ולהתקדם עם החיים, ולעשות צעד צעד עד שמגיעים לפסגה שקבענו לנו וקובעים עוד ועוד פסגות. מה דעתכם- האם אותם דברים שגורמים לנו להתמודד איתם- אכזבות, לחצים, פחדים וכו'- הנם למעשה מבחנים שלנו את עצמנו או אולי של גורם אחר בכלל

sunshine2004

New member
הייתי אומרת במקום מבחנים...../images/Emo132.gif

שיעורים. לדעתי, החיים שלנו מורכבים משיעורים בכל התחומים...משפחה...מערכות יחסים...חברים...אנשים בעבודה וכו' וכו'.. ואותם דברים שאנו מתמודדים אותם בעצם נועדו ללמד אותנו משהו על עצמנו, כדי שנוכל להתקדם הלאה...חזקים יותר. אני פשוט לא אוהבת את המילה מבחן... כי אז זה אומר שאתה עובר או נכשל... וכשאתה לא מצליח זה לא אומר שאתה כישלון... זה יכול לרמז שאתה צריך לשנות משהו בגישה שלך...בכיוון... הרי גם כשאתה לא מצליח במשהו אתה לומד...

מצטרפת לעניין ה"שיעור"

משום שמבחן, יש לו מסקנה ברורה מהי תהיה התוצאה הנכונה בסופו. בעצם יש תשובות מראש. שיעור, זה משהו שאתה מגיע אליו - פוקח עינים ואזניים, ובוחר מה לקחת ומה לא. וברגע שלקחת, שלמדת, אין תוצאה סופית - יש אולי עוד צעד בתהליך. משהו יותר חפשי כזה, ומפותל.

reedgreenwhait

New member
את יכולה לראות באכזבות, לחצים וכו'

מבחנים, ואת יכולה לראותם כמשהו שנועד לשבור אותך, להפוך אותך למשהו שאת לא רוצה להיות... ויש עוד צורות לראותם.

reedgreenwhait

New member
הממם לא...

אני לא מאמינה באלוהים כזה או אחר... התכוונתי למציאות האכזרית. אבל אם הייתי מאמינה באלוהים, אז הייתי חושבת שבאמת יש לו תוכנית שטנית.

את יוצרת את המציאות.

במיוחד לאור העובדה שאת לא מאמינה באלוהים. אם ככה, אז המציאות האכזרית היא באחריותך ופרי יצירתך.

reedgreenwhait

New member
האומנם?

האם בני האדם, מרכיבי וחוקי הטבע ודברים מהסוג הזה הם באחריותי? ואם הם לא (והם באמת לא), איך בדיוק המציאות היא פרי יצירתי...?

ציריל

New member
שימי שביס על הראש

החיים הם התמודדות עם אכזבות, לחצים ופחדים. אם את אשה מאמינה (עם שביס על הראש) אז כל דבר נראה לך כמו מבחן של בורא עולם. אם את חילונית או דתית ומרגישה כמו במבחן מטעם מישהו, אז אולי את קצת פרנואידית או משהו כזה.

למעלה