מבחני הוא הכריז מלחמה

מבחני הוא הכריז מלחמה

"בקרוב תהיה י-ם בירת הח'ליפוּת המוסלמית" מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח ראאד סלאח, אמר בעצרת השנתית של התנועה כי "הכיבוש הישראלי יסתלק מהר מכפי שחושבים". הוא טען ש"אללה העניש" את ראש הממשלה לשעבר שרון והנשיא קצב בגלל נסיונם לפגוע במסגד אל אקצה

Mirrorshades

New member
הכרזת מלחמה?

האמן לי, אתה לא רוצה להכריז מלחמה על הציבור המוסלמי פה בארץ. זה יהיה טיפשי ביותר ומסוכן. בקשר להכרזה של השייח - מה ציפית? הוא פאנט דתי מטומטם - ופאנטים הם אותו הדבר בכל דת. אל תשכח שיש בארץ גם המון דוסים עם דעות אנטי-ציוניות - אולי גם נגדם נעשה מלחמה?

Mirrorshades

New member
לא הייתי אומר שכל כך מעט...

הם אמנם לא הרוב, אבל גם לא מיעוט זניח. אם אני לא טועה, מספרם גדול מהקונסרבטיבים והרפורמים(הקהילה שאני משתייך אליה) ביחד. אני גם לא מחשיב את ש"ס או יהדות התורה לציוניים במיוחד.

Fleddermaus

New member
איפה הכרזת המלחמה?

איזו מדינה הוא מייצג שהוא יכול להכריז מלחמה? לא כל יציאה קיצונית של מנהיג דתי היא הכרזת מלחמה.

הוא מייצג את תומכיו הרבים

שמתכוונים להפיל את המדינה.. לא מחר אבל עוד כמה שנים

dima269

New member
כי עד עכשיו היו בינכם ביחסי שלום?

אמנם לא קראתי את הכתבה, אבל בציטוט שאתה הבאת אין שום דבר שרוב אזרחי ישראל מתנגדים לו (בירה פלסיטנאית בירושלים המחולקת).

סליחה?

אולי מזרח ירושלים תהיה בירת פלסטין לא ירושלים כולה... זה עוד פיתרון שאפשר לדבר עליו אבל שהוא מכריז שהכיבוש הישראלי [הוא דיבר על כל הארץ לא על הצבא ששומר עלינו בשטחים] הולך ליפול בקרוב והוא יתרום להפלה שלו

pelegs

New member
מוכר לי מאד

הרי אם מנהיג דת יהודי היה אומר משהו דומה לפני מלחמת ששת הימים (או אפילו היום, למרות שאין בזה יותר מדי הגיון) - זה היה נחשב "בסדר". למעשה, אנשים שאינם דתיים מצהירים על ירושלים (הכבושה בחלקה) כ"בירת ישראל המאוחדת לנצח נצחים". מה כאן ההבדל? שהוא מוסלמי ולכן אסור לו? (כמו שאמרתי בעבר - לדעתי, כל הפונדמנטליסטים אותו חרא. בין אם הם נוצרים, מוסלמים או יהודים) בכלל, שמעתי דברים דומים מפי אנשי דת ישראלים. כמו למשל הצהרות של רבנים שמצבו של שרון הוא עונש על פינוי גוש קטיף, או שהמצב ה"קשה" של רבים מהפוליטיקאים הבכירים בארץ הוא כתוצאה מתמיכה בהתנתקות וכו'.

מה ההבדל?

זה כמו שאני אצהיר על ברלין כבירת ישראל. מה, בגלל שאני יהודיה אסור לי? ירושלים שלנו ולכן זה בסדר שאנחנו נטען את זה והם לא.

pelegs

New member
הגיון מעגלי משהו

הדת האיסלאמית מקדשת את ירושלים בדיוק כמו היהדות והנצרות. ושוב אני שואל - מה בזה שאנחנו יהודים גורם לכך שירושלים "שלנו"? אפילו אם נתעלם לרגע מהעובדה שחצי מהעיר הוא שטח כבוש - לפני שירושלים היתה עיר "יהודית", היא היתה בשליטה של (לפי סדר היסטורי יורד) הבריטים, העות'מאנים, מוסלמים, נוצרים, מוסלמים, רומאים, יהודים, פרסים, בבלים, יהודים, ישראלים ויבוסים. ברלין לעומתה, תמיד היתה עיר בגרמניה, שזוהתה עם העם הגרמני, והיסטורית אין עליה סכסוכים דתיים ולאומיים (מלבד בשנות ההפרדה בין מזרחה למערבה). אז בקיצור - כמו שלדברייך זה בסדר שתטעני שהיא שלך, כי היא באמת שלך, מאמין מוסלמי יגיד שזה בסדר שהוא טוען שהיא שלו כי היא שלו, ומאמין נוצרי יגיד את אותו הדבר. רק המתים כתוצאה ממלחמות הדת הארורות שלכם לא יבדלו בדת, בגזע ובלאום.

Dudidud

New member
הדת המוסלמית

ממש לא מקדשת את ירושלים יותר מדי.. בניגוד ליהדות. ירושלים בשליטתנו-כרגע. אם הוא אומר שעוד שנה שנתיים שלוש שמונים ירושלים לא תהיה בירתה בשליטתנו אלא בירתה של חליפות כזו או אחרת זה אומר שמתישהו בין עכשיו לאז מישהו יכבוש את ירושלים מידינו משמע ילחם בנו. זה הגיון פשוט.

Continuum

New member
אולי,

אבל אין שום ספק שהאיסלאם הרבה יותר חמדן. הוא לא רגיל לא לקבל מה שהוא רוצה, והוא רוצה את ירושלים. עובדתית, יש לו מספיק כוח כדי לטעון חזקה עליה, גם אם לא כדי לקבל אותה. ככה שזה ממש לא משנה אם זה "צודק" או לא.. צריך להשלים עם המצב ולנסות להסתדר על הצד הטוב ביותר.

סלוניק

New member
אם נפשט את הטענה שלך:

למה למוסלמי אסור לומר שירושלים היא שלו וליהודי כן מותר? כי היא לא של המוסלמי אבל כן של היהודי. אם תשימי לב, לא הוספת שום מידע חדש לשאלה "למה היא של היהודי יותר משל המוסלמי". כפי שפלג כתב, זה היגיון מעגלי ותו לא.

mesiiii4

New member
מלחמה?

הכריז מלחמה? למה בדיוק? אסור לו גם לדבר? חוץ מזה אפשר לחשוב שהיחיסים בינו לבין ישראל היו ממש טובים. ורק שתדע הוא צודק. הוא בסך הכל אמר דברים נכונים. בקרוב אגב, זה יכול להיות עוד 50, 100, 200 או אני לא יודעת כמה שנים. אבל זה קרוב. אין טעם שאני יסביר לך למה ועל מה הוא מדבר בדיוק כי במילא אתה לא מאמין בדת המוסלמית ואולי תחשוב שזה שטויות. אבל אני יודעת שהוא צודק, אלה דברים שכתובים בדת המוסלמית... ולמרות שאני ממש ממש אבל ממש לא דתייה אני מאמינה בזה. בוקר טוב :)

Celtic Frost

New member
זה לא יהיה בקרוב

אם נעשה משהו נגד זה. ואנחנו צריכים לעשות. ירושלים היא עיר יהודית. ישראל היא מדינה יהודית. יהודים היגרו לכאן כדי שלא יצטרכו לסבול עוד נאצים ומוסלמים. ועכשיו הם מביאים את הצרות אל דלת ביתנו. רק ליברמן.

למעלה