מבחנים לחמ"ן שחקים

vbgames

New member
מבחנים לחמ"ן שחקים

אולי זה לא ממש קשור לפורום אבל אני בטוח שיש פה אנשים שמבינים... מצד אחד שמעתי שבפרויקט הזה יש אנשים שלא יודעים בכלל תכנות ושלא צריך לדעת תכנות למבחנים שלהם. מצד שני מילאתי שאלון התאמה ראשונית לשחקים שבו היה חלק שלם שמוקדש לידע במחשבים ותכנות. אז רציתי רק לשאול אם אני צריך לחזור על שפות תכנות או לא?

DNile

New member
לא, לא צריך.

ואפשר להגיע לפרויקט גם בלי שום ידע בכלל במחשבים, זה פשוט מונע ממך להגיע למסלולים מסוימים שם(שהמבחן אליהם פוחת בודק ידע תכנותי, ויותר בודק חשיבה תכנותית).

vbgames

New member
יש משהו שאתה כן ממליץ לי לעשות?

קודם כל תודה על התגובה המהירה
האם כדאי לי לחזור על טכניקות של הפסיכומטרי, או על ידע כללי על המזרח התיכון או אולי משהו אחר? קצת קשה לי לשבת בחיבוק ידיים בידיעה שבעוד שבוע מצפה לי מבחן של 9 שעות שעלול לקבוע עתיד של 3 שנים... אשמח לקבל קצת טיפים...

DNile

New member
קרא עיתונים מדי יום,

לקלוט את כל ההסטוריה של המזה"ת בשבוע, לא נראה לי שתצליח, מתמטיקה בסיסית, תחזור על זה, שלא יהיו פאדיחות בגלל שאין לך מחשבון, ואגב, זה יותר מ3 שנים, זה בד"כ 4-4.5 שנים. ולגבי זה שהמבחן הזה עלול לקבוע את כל העתיד הצבאי שלך? ראיתי את העתיד הצבאי של מספיק אנשים משתנה בגלל פחות מהצלחה / אי הצלהח במבחנים. בקיצר, אל תלחץ מזה, אל תתכונן לזה יותר מדי, אל תלמד לזה, ובכל מקרה, תבוא נינוח, רגוע, ואל תסתכל על זה בתור מה שיקבע לך את העתיד הצבאי - בכלל לא, השלב הזה הוא שלב ממש שטותי וחלקי במיונים לשחקים, ולהלחץ ממנו, רק יפגע לך בסיכויים להצליח ולהתקבל.

vbgames

New member
אני יאמץ את עצותיך ../images/Emo13.gif

מה בנוגע להבדל בין פרויקט גאמא לשחקים? יש לך מושג מה עומד מאחורי השמות האלה?

יש הבדל....../images/Emo26.gif

ואני יודע שאתה סקרן ומתוח, אבל אל תטריד את עצמך עם שאלות - תגיע, תעבור, יהיה בסדר...
לגבי הראיון - ישאלו אותך שאלות על עצמך - אחת הטעויות היא לנסות להבין מה הם רוצים לשמוע, ולתת להם מה שהם רוצים. אל. פשוט תענה בכנות - תהיה עצמך. שני המסלולים שהזכרת הם איתורים משותפים לכמה תפקידים שונים. אם אתה צריך לבחור - אני בדעה לבחור בשחקים. למרות (וזה למרות גדול) - אני מכיר אנשים שהתחילו מגאמא והיה להם שרות מדהים, ואנשים מ"שחקים" שסיימו עם מפלס שביזות בשמיים... (ואנשים אחרים בצבא שנהנו יותר למרות שלא התחילו באף אחד מהמסלולים...) בסופו של דבר - מה שיקבע יהיה מי ישרת איתך, עם מי תעבוד ומי יהיו המפקדים שלך... בכל מקרה - שחקים מומלץ - כל אחד מהתפקידים שם הוא תפקיד מאתגר ומעניין. אז אל תלחץ ואל תתרגש... פשוט תזרום - ויהיה בסדר...
בהצלחה באיתורים....

DNile

New member
ברור לך שזה מאוד מאוד תלוי, כן?

שחקים זה הרבה מאוד מסלולים, שעושים בהם דברים מאוד שונים. גם גאמא - זה מאוד תלוי לאיזה מסלול אתה מגיע, ומאוד מאוד מאוד מאוד מאוד תלוי באיזה מין בן אדם אתה, ומה אתה רוצה לעשות עם עצמך. בתור מישהו שמחפש תפקיד בתכנות, אני בכלל לא בטוח שמה שמוצע בשחקים גובר על כל מה שמציעים בגאמא..

Elius2

New member
What exactly are those ?

I got a letter from Haman Sh'hakim but I have no idea what I can do there.... I heared most of the work there is develop air photographs. Could you explain what are teh jobs I have in haman sh'hakim and what are the jobs i have in Gama? basicly i want to code, I heared Mamram isnt so good as it once were and its alot harder to get in. Where can I go in the army to do so ? (code C/CPP) And how can I contact them ?​

DNile

New member
נושא קצת רגיש...

המסלולים די מסווגים, ולדבר עליהם באינטרנט זה ממש לא מתאים. לגבי כתיבת קוד - שלח קורות חיים ליחידת האיתור של חמ"ן, ולבסמ"ח(לשעבר ממר"ם).

Elius2

New member
../images/Emo26.gif

I just want to know what languages they use, thats it ! Can you direct me to their web site (Mamram) ? BTW are there any other units that code ?​

DNile

New member
תראה את ההודעה שלי למטה לגבי

עוד יחידות. ואל תשתמש לי בסימני קריאה כשאתה שואל אותי שאלות, ברור לך? אף אחד לא חייב לך כאן תשובות.

Elius2

New member
its just a way of speach

Its not used only to give commands or order someone. Dont attack for no reason.​

vbgames

New member
אז זהו... שאין לי בחירה

אם היתה לי בחירה אולי הייתי בוחר בפרויקט גאמא שלשם צריך לדעת בעיקר C++ שאני יודע ברמה סבירה וסיכויי הקבלה שלי לשם היו יותר גבוהים. לעומת זאת אם בשחקים אין תיכנות אז אין לי ממש יתרון במיונים לשם ואז אני עלול אולי למצוא את עצמי מחוץ למודיעין - בשריון...

DNile

New member
א. אל תפסול שריון

אל תשכח שאתה בצבא כדי לתרום למדינה שלך, כל השאר זה בונוס(עד כמה שאפשר לקרוא לשנה - שנה וחצי קבע בונוס). אם שלחת את הטפסים של שחקים, כתבת שאתה יודע C++ ברמה טובה, די בטוח שתקבל זימון לגאמא. בכל מקרה, אם ממש ממש לחוץ לך על לתכנת בצבא, ולא סתם בגלל שאתה לא רוצה קרבי, יש עוד גופי פיתוח בצה"ל חוץ משני הפרויקטים שהגדרת. יש יחידה די עצומה בחיל הקשר שעוסקת בפיתוח, יש יחידות בחיל האוויר, חיל הים, אט"ל, בקיצר, לא חסר.

vbgames

New member
אתה בטוח?

חבר שלי נמצא כבר עבר ראיון אישי בגאמא... אני לא חושב שהם יחזרו עכשיו על המיונים מהתחלה. אני דיי בטוח שהתרומה שלי לצבא בתור מתכנת תיהיה לאין שיעור יותר גדולה מאשר בתור טען בטנק. חוץ מזה אני מקווה למצוא במודיעין אנשים בראש שלי. אם תבטיח לי אחלה חברה בשריון אני ילך לשם
בנוגע לבסמ"ח. יש לי בכלל מה לחפש שם בלי פרופיל ג'ובניקי?? (במידה ואני לא הולך לקב"ן...)

DNile

New member
אז ככה...

אני מכיר אנשים שיועדו לאותו מחזור גיוס כמוני, ועברו ראיון לגאמא שנה אחרי(!). אז אל תדאג לגבי החזרה על המיונים מההתחלה. תרומה בתור מתכנת, חחחח, אני זוכר שעוד זרקתי Buzzwords שכאלה. בשריון אתה בהחט תמצא אחלה חבר'ה. אל תחשוב אפילו לשניה שלא! אם כבר, אני מוצא את עצמי לא מעט מתוסכל מהאנשים בכל מיני יחידות טכנולוגיות, ומטעמים של "אנשים אחרים מהיחידה שלי אולי יקראו את זה", אני אעדיף שלא לפרט יותר מזה. בנוגע לבסמ"ח - כן, יש תקנים לתוכניתנים עם פרופיל קרבי, למרות שנדיר שזה קורה. יותר סביר שאם יש לך ידע מוקדם ורצון לשרת בתפקיד טכנולוגי, שהקורות חיים שלך יועברו הלאה לכל מיני קציני איתור ביחידות השונות בחיל הקשר(ויש מספיק יחידות תכנות בחיל הקשר, אפילו כמה די איכותיות). לגבי ללכת לקב"ן - תוריד פרופיל נפשי, אתה יכול לשכוח מתפקיד מעניין / מאתגר / עם תרומה לצבא. הורדת פרופיל נפשי אוטומטית חורצת את דינך בצבא. אני אתן לך לנחש כמה עובדי רס"ר / עובדי מטבח יש אצלנו בבסיס בלי סעיף נפשי(אפשר לייצג את זה באמצעות מספר בינארי בלי שום ביטים דלוקים).

vbgames

New member
בנוגע לחיל הקשר

למי אני צריך לפנות עם ה"קורות חיים"? יש איזה אתר או טלפון שאתה יכול להפנות אותי אליו כדי לקבל מידע? סתם אמרתי על הורדת פרופיל... זה הדבר האחרון שאני יעשה, אני לא מהמניאקים
למה אתה נשמע כל כך שבוז, איפה כבר שמו אותך???

eshedr

New member
סליחה על הבורות אבל......

איזה תוכנות ודברים יש לפתח ביחידות שונות של צה"ל?

gilad_no

New member
לא כאן

ביקשתי גם קודם, נא לא לנהל דיונים על יחידות מסווגות בצה"ל כאן בפורום. תודה.

בוא ניקח דוגמה אחרת...../images/Emo26.gif

כדי שנוכל לדבר יותר בנוחות...
מה יש לפתח ביחידות השונות של צבא ארה"ב?... אין כמעט תחום שלא מכיל תוכנה - תחשוב על כל המערכות בטנקים, מטוסים, כלי-שיט, לווינים, מכ"מים... הכל הרי מכיל מחשבים... (תזכור שגם בצ'יפ הקטן והאומלל שיושב ב"ראש" של הטומהוק - יש תוכנה צרובה...) ואל תשכח שגם מערכת לניהול מלאי במחסן של מדים, למשל - היא מערכת תוכנה... ובסיס הנתונים שבו מאוחסן המידע על כל החיילים - הוא גם תוכנה... ועוד 1001 דוגמאות אחרות. אז הרבה מהדברים מיוצרים בחברות אזרחיות (מה שבארץ מכונה "התעשיות הבטחוניות", כלומר - רפא"ל, תעשייה צבאית, תעשייה אווירית, אלביט, אלישרא, אלתא וכו'...) - אבל חלק לא מבוטל מפותח עצמאית בתוך הצבא (על-ידי חיילים כמו שבקרוב אתה תהיה...) יש מבין?...

למעלה