מבחנים והעתקה.

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
מבחנים והעתקה.

מה לפי דעתכם מביא אדם להעתיק במבחנים? האם זהו "הרווח" הקל שבלי המאמץ הנדרש ללמוד. האם בעיה זו מתארת את המעתיק כמתקשה בחומר ואו כמתעצל. מדוע אין המעתיק ,פונה לעזרה? מדוע המעתיק מתכחש לבעיה? מה לפי דעתכם היה גורם לכם להעתיק ?

../images/Emo163.gifלהעתיק במבחן../images/Emo163.gif

מה לפי דעתכם מביא אדם להעתיק במבחנים? האם זהו "הרווח" הקל שבלי המאמץ הנדרש ללמוד. האם בעיה זו מתארת את המעתיק כמתקשה בחומר ואו כמתעצל. מדוע אין המעתיק ,פונה לעזרה? מדוע המעתיק מתכחש לבעיה? מה לפי דעתכם היה גורם לכם להעתיק ? וואלה, ישבתי לחשוב על הנושא הזה קצת, לאחר שקראתי את הודעתך, ואין לי ממש תשובה ובכל זאת... חושבת בכתב.. האם זה הרווח הקל שבלי המאמץ הנדרש ללמוד, אני מניחה שלחלק מהאנשים עוברת המחשבה הזו בראש, כאילו "קל יותר להעתיק מאש לשבת ו"לדגור" למבחן. האם הוא מתקשה או מתעצל? גם יכול להיות, ואולי זה חוסר ביטחון בידע שהוא כבר מכיל, כלומר, הוא יודע אבל נדמה לו שעדיין לא מספיק ולכן הוא מעתיק ליתר ביטחון. מדוע אין הוא פונה לעזרה? אז אפשר לחלק את זה לכמה תשובות, אם זה בגילאי ביצפר, ייתכן והוא פשוט מתבייש, או חושש שלא להיות מקובל, ואולי בכלל אין הוא מודע לכך שקיימת בעיה אם בכלל. מה היה גורם לי להעתיק? אני חושבת שרק חוסר ביטחון. גם לו למדתי למבחן והייתי בטוחה שאני יודעת את החומר הנדרש, נדמה שלו הייתי מעתיקה הייתי לוקה בחוסר ביטחון, בחשש שלא להצליח במבחן למרות שברור לי שאני יודעת את החומר. לא חושבת שכיום הייתי מעתיקה במבחנים, משום שיודעת שהמבחן נועד עבורי ולא עבור המורה, אלא שבזמן ביצפר חושבים אחרת, לפחות אני חשבתי אחרת
חוצמזה, זה היה כל כך מזמן.... לך תזכור

1.מפני שזה הדבר הכי קל

לא צריך להתאמץ בשבילו. לא צריך לאמץ את התאים האפורים, לכן מעתיקים. 2.לרוב זה לא מעניין את הלומד אם יזכור את החומר, כי במציאות לא יצטרך להשתמש בזה. 3.או שלא היה לו זמן ללמוד,4. או שהוא פוחד לקבל ציון נמוך ולהכשל, וחושב שכל מה שחשוב זה הציון ותו לאו.

פילפולה

New member
אני יכולה להגיב מנסיון..

כאחת שהמוסר שלה מפריע לה ולכן היא לא יכולה להעתיק יש לי בעיה עם זה. בפעם האחרונה שהעתקתי מזה שנים רבות זו היתה הבגרות שלי בהיסטוריה[לפני שנתיים]. אני העתקתי מתוך לחץ. מילא שלמדתי כל השנה ולא הלך לי [אני מודה-בהתחלה ניסיתי ואז כשראיתי שאני לא מצליחה לזכור את כל המידע-חיפפפתי] אבל להקדיש את רוב ה'חופש הגדול' וגם אז לא להצליח?אני לא מסוגלת להעביר לכתב את מידת התסכול שלי... אז...לפחות מבחינתי, זה נבע מתסכול.

למעלה