מבחנים בפילת

dleshinski

New member
מבחנים בפילת

הוזמנתי למבחני פילת. התוכלו להגיד לי, מה זה הייצור הזה - פילת? הבנתי שהמבחנים עורכים יום שלם. איזה מבחנים אפשר לעשות יום שלם? האם מישהו זוכר תרגילים או מטלות מהמפגשים? על מה לשים יותר דגש? כמה אנשים בערך נבחנים כל פעם?

h o w d y

New member
פילת

נבחנתי פעמיים בפילת, מטעם חברות שונות. פעם אחת המבחנים ארכו מ - 8 בבוקר ועד 4 אחה"צ ובפעם השנייה רק 4 שעות בצורה הרבה יותר חפיפה. בפעם הראשונה: נונתים לך למלא שאלון ענק ומעצבן כך, שאתה ממלא אותו כל היום. השאלון מתחיל בפרטים אישיים סטנדרטיים, ממשיך דרך תחביבים, עובר למשימות של לצייר עץ/בית/אדם, שאלונים פסיכולוגיים (אמא טובה צריכה ____, כשאני בדכאון, אני ____ וכו'), משימות של לכתוב סיפור ודברים דומים. באמצע מילוי השאלון מוציאים אותך לכל מיני משימות, כגון מבחנים פסיכוטכניים כדוגמא מבחן הדסה או פסיכומטרי, מבחני דינאמיקה קבוצתית, ששם נותנים לקבוצת אנשים משימה, מבקשים מהם לבצעה ומסתכלים על כל אחד ואחד דרך זכוכית מגדלת איך הוא מתפקד. דרך אגב, נתנו לנו את אותה המשימה בשתי הפעמים: להרכיב פאזל מתוך חתיכות גדולות (אני עד עכשיו לא בטוח, האם אכן אפשר להרכיב אותו). דרך אגב, לא הצלחנו פעמיים. טיפ: יש מספרים על החתיכות שלא שמים עליהן לב. דרך אגב, יש ספר "הכנה למבחני מיון בעבודה", למכירה ביריד הספרים. שם ניתן למצוא יותר פרטים. המכון לא טורח להסתנכרן מול הספר ולא משנה את משימותיו. בהצלחה

only me 27

New member
תתכונן לדינמיקה קבוצתית....

עברתי שני ימים כאלו,פעם בקינן שפי,ועוד פעם באדם מילוא. אפשר להגיד ששהסרט כמעט זהה...(לתפקיד טכנאי,סלקום,יס). קח בריסטולים ותראה אם אתה מצליח לבנות איתם גשרים...אהה..אתה יכול להיעזר בסיכות..
בקינן היה מבחן מול מחשב,"שבדק" יכולות טכניות וגם שאלון אישי על דף. ובשלב השני (היינו 10 אנשים),כל אחד מציג את עצמו,נשאל שאלות מציקות מול כולם הן ע"י נציגי החברה המעסיקה והן ע"י הפסיכולוגית. בקטע הזה תחשוב טוב איך אתה עומד לספר על עצמך תמציתית וללא ניפוחים מיותרים,דבר רהוט ולעניין. בשלב השני(דינמיקה קבוצתית)-הקבוצה נדרשת להגיע להסכמה בנושא מסויים ,ע"י שיכנוע אדיב ומעט סמכותיות. ולאחר מכן יש משימה קבוצתית בשני המקרים זה היה לתכנן ולבנות גשר מבריסטולים ועוד חומרי עזר (מספריים,נייר דבק,וכו"),חלק גם ללא דיבור. הטעות בקבוצה שלי היא שלא ביצענו חלוקת תפקידים ומשום כך לא השגנו את המטרה. בגדול קישקוש של פסיכולוגים.... בהצלחה...

nadav1974

New member
באופן אישי אני מחרים מקומות עבודה

ששולחים למבחנים. לפחות עד היום זה עבד לי די יפה.

dleshinski

New member
תודה לכולם על העזרה, נתכונן היטב

שמע, אם היה לי ניסיון מעל לראש אולי הייתי יכול להחרים חברות כאלה, אבל כשאין לך, אז אתה לא יכול לוותר על הזדמנות פז וכל דבר שנופל עלייך אתה שמח :) אני שמייח )

nadav1974

New member
קודם כל

אני מקווה בשבילך שאתה לא מובטל, ושאם כן - שתמצא עבודה מהר. בכל אופן, העניין הזה עקרוני: חברה שדורשת ממני לבזבז זמן יקר, לא ראוייה שאעבוד בה. זה גרוע כמעט כמו חברה שדורשת לעבור מבחן גרפולוגי. אולי יום אחד (למשל אם אהיה מובטל ואחפש עבודה) אתייחס לזה בצורה שונה.

CGMN

New member
לאיזו חברה אתה נבחן?

כל חברה עושה מבחנים שונים

dleshinski

New member
לחברת ביטוח

חברה מאוד גדולה ומובילה בתחומה. האם פילת יכולים להביא לי גם שאלות של החברה אליה אני מועמד להיתקבל?

למעלה