מבחנים במכון קרני

מבחנים במכון קרני

רציתי לשאול אתכם שאלה שקצת מציקה לי. הבת שלי נבחנה במבחן לילדי כיתה ו' (היא לומדת בביה"ס עם כיתה ח').
כשהיא יצאה מהמבחן היא ישר אמרה... לא עברתי. היה שם חצי מבחן עם לא יותר על כפל של שברים עשרוניים. וכל שאר השאלות היו מתחום של השלמת צורות כאלה ואחרות.
נשמע לי לא הגיוני שמבחנן למחוננים מסתכם בכל כך מעט פרמטרים שמי שלא עובר אותם נחשב לא מחונן. המבחן של כיתה ב' הרבה יותר הגיוני לדעתי.
אני לא ממש צריכה את ההגדרה שלהם באופן אישי וגם ביתי לא . אבל היא לומדת באונ' ת"א רפואה ועל מנת להתחיל לצבור נקודות לתואר היא חייבת להיחשב מחוננת.
היא כמובן לא עברה את המבחן ששברים עשרוניים זה משהו שהיא למדה לפני 3 שנים בערך.
סתם מעצבן .

אז הבן שלי לא עבר את המבחן לכיתת מחוננים

אצלנו בעיר (מבחן של מכון קרני)
הילד חכם ברמות
הולך שנה הבאה ללמוד בבויאר הוא אחד מהמצטיינים בכיתת המחוננים בה הוא לומד היום (יום שליפה), התלמיד הכי טוב בכיתה שלו בבית הספר הרגיל
ובכל זאת קיבלנו מכתב שהוא לא עבר
בגדול - מעניין את הת...
מי שהפסיד זה זה מי שלא קיבל אותו....

בהחלט מסכימה

וגם אני ממש לא מתרגשת מהמבחן שלהם , אבל הילדה רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה ועל מנת לצבור נקודות לתואר לפני גיל 18 חייבים לעבור את מבחן המחוננים.
כרגע היא כבר לומדת באונ' ת"א אך ללא יכולת להמשיך להתקדם בהמשך וזה אבסורד.

mamma1

New member
אם זה באמת עוצר אותה מלהתקדם

אז שווה לכתוב מכתב מפורט לאגף המחוננים, כמובן בשביל לבקש מבחן חוזר (כנראה צריך לחכות שנה), וגם לבקש שיבדקו את תוכן המבחנים והמיון של מכון קרני. כמו שכתבתי למעלה גם אני לא מרוצה מההתנהלות של המכון הזה, אני לא אתפלא אם הוא גם לא השקיע בתוכן המבחן.
בנוסף, ואפילו לא פחות חשוב הייתי פונה לגורם הכי בכיר בתוכנית בה משתתפת בתך ומבקשת שלא ימנעו ממנה ללמוד ולהתקדם על סמך מבחן אלא יבחנו את המקרה על סמך הישגים קודמים, מוטיבציה, התקדמות, ראיון אישי, או כל דבר שהוא קצת יותר רלוונטי מאשר מבחן חיצוני שלא קשור לכלום.

זה בדיוק הכיוון

אני לא בונה על מכון קרני או האגף למחוננים בירושלים, הם מפספסים הרבה מאד פעמים עם ילדים רבים.
כיוון שהיא כבר התחילה תכנית באונ' ת"א בתחום הרפואה, אני מקווה שכבר יהיה להם מושג מי זאת הילדה ויכולותיה האמתיות ויאפשרו לה בלימודי המשך שהיא כל כך רוצה.
כל אחד ממי שלומד באונ' מקבל הערכה על הישגיו הלימודיים במחצית הקורס והמרצה כתב לה במפורש בהערכה שהיא אחת המצטיינות של הקורס ....

תודה בכל מקרה על התשובה.

זו הבעיה אצלנו - לא כרגע כי הוא עולה לז'

אבל הוא רוצה לעשות תואר ראשון כבר בתיכון
הכיוון שלו זה מדעי המחשב
אני מקווה שיאפשרו לו

למעלה