מבחנון. Impreza WRX Prodrive

מבחנון. Impreza WRX Prodrive

נבחנה WRX עם קיט מנוע/מערכת פליטה, מתלים ואירודינמיקה. בעד:
תאוצה מדהימה. המנוע מנפק מומנט גבוה יותר מה WRX הרגילה, אבל בסל"ד טיפה יותר גבוה. במקום בעיטת הטורבו המפורסמת של ה GT מקבלים כאן "התגעשות" של כח בין 3500 ל 4000.
אין מכונית אחרת על הכביש (אולי X5 4.4) שמסוגלת לייצב את עצמה ללא סיוע הנהג ולשמור על נתיב התנועה אחרי סדרה של העברות משקל ברוטליות כל כך. (ראה גם "נגד")
זווית גלגול כמעט לא קיימת.
מושבים נפלאים.
דוושות ממוקמות היטב לנהיגת Heel & Toe. מחוררות ומצופות גומי.
נוחות נסיעה שניתן לחיות איתה ביומיום.
גרגור מנוע חינני. רק מאזינים בררנים יזהו עמוק בפנים את הטרטור המוכר של הבוקסר של סובארו.
מראה קרבי מאוד נגד:
מראה קרבי מדי
שלדה בעלת יכולות גבוהות ביותר, שאינה מסתמכת על הנהג כדי לפתור מצבים מסובכים. כיול לתת היגוי שנפתר מעצמו ללא דרמות. סובארו עשו כאן מה שהיה נכון שיווקית. הצד השני של המטבע שנקרא "ניהוג חד ומושחז" הוא (בידיו של נהג לא מיומן) "אין לי מושג מה קרה. פתאום המכונית איבדה שליטה" . מכיוון שהמכונית הזו הפכה לחביבת הנהגים הלא מיומנים (וגם עשתה עליה לארה"ב, מולדת הנהגים הלא מיומנים, בניגוד ל GT שהתרחקה מחופי אמריקה) החליפו בסובארו את הדרמה בטכנוקרטיה.
הגה עור נעים (זה בצד החיוב) אבל בלי כוונון למרחק, ובלי הרבה מדי תקשורת (לא שיש לנהג מה לעשות איתה, כאמור). יחס היגוי מהיר יותר היה יכול לעשות רק טוב.
כיוונון זווית מושב נהג עם ראצ´ט עלוב. מאוד לא נוח לכיוונון עדין תוך נסיעה.
בלמים - אין מלים. כל כך גרוע עד שנטייתי הראשונית לקבוע שבמכונית המבחן הם היו בסוף חייהם. מצד שני, נורת החיווי להחלפת רפידות לא פעלה, אז אולי זה מה יש ...
תיבת ההילוכים מפגינה סימפטומים של חוסר עמידה מול העינויים אותם היא עוברת. הקלאץ´ מתקשה לעמוד בסדרת זינוקים. יתכן שיש לייחס זאת לחיי מכונית המבחן.
טוב יעשה הרוכש אם יתקין וו גרירה וירכוש מיכל דלק נגרר.
ספוילר אחורי ישרוד עשר דקות לפני שיגנב. עשרים דקות אם לבעלים יש חניה פרטית.

sronis

New member
לארנון -

קודם כל, יפה מאוד, קצר ולעניין
דבר שני - האימפרזה שנבחנה היא זאת המוצעת לנסיעת מבחן? נהגתי עליה לפני כמה שבועות והיא הייתה עם קיט הבלמים המשופר - עצרה פשוט מדהים (מ-180 לסביבות 100 בכמעט כלום זמן). מצד שני, לא היה לה קיט המתלים, ככה שזווית הגלגול הייתה מורגשת, נוחות הנסיעה הייתה טובה בהחלט ביחס לרכב כזה, לא יצא לי לבחון את השלדה, כי לא יכלתי לנהוג עליה מהר בסיבובים (כי פשוט לא היו) אבל הספקתי להרגיש את ההגה ולדווח שהוא לא מתקשר ברמה שציפיתי, אין מה להשוות לזה של הפז´ו למשל. חוסר הכוונון הציק גם לי כי יש מתחתיו מין קופסה שמפריעה ברגליים, כיוון המושבים מאוד מעצבן וטפשי. תיבת ההילוכים באמת הייתה במצב רע, העברה נוקשה מאוד, והקלאץ´ היה כבד מדי ומעצבן, הרגיש כאילו עשו איתו יותר מדי פתיחות... בסה"כ - יצא לי בעיקר לקבל הסבר פיזי מרתק על איך עובדת ה-AWD, אבל בסופו של דבר באמת שאלתי את עצמי - אם האוטו עושה את הכל בשבילי, מה נשאר לי לעשות? רוני

תמירי

New member
מבחן לאימפרזה

המכונית הזו הדגמה של החברה כוללת מיתלים משופרים וכן קיט ברקסים. מכיון שרק היום מכרתי אחת כזו אני יכול להעיד שהבלמים מצוינים בתנאי שהם מטופלים.הרכב הזה הינו רכב מבחן שעבר אין ספור "התעללויות" כך שבאמת יתכן שהברקסים הינם בסוף חייהם. לא שמעתי על כך שמכונים מושב תוך כדי נסיעה?אבל בעקרון אתה צודק אפשר היה לעשות זאת קצת יותר מכובד. הגיר באימפרזה הזו אכן קצת קשה והקלצ´ לא הכי רך והיום שנכנסתי לSTI לחצתי בכל הכח על הקלאצ וראה זה פלא היפנים יודעים חעשות קלאצ שלא צריך רגל של 50 קילו כדי להפעילו תאמינו לי הייתי ממש מופתע פשוט קלאצ מדהים רך כמו חמאה. לגבי הספויילרים -מכיון שסובארו מכרו אולי 10 כאלה כל מי שיגנוב מיד יתפס אי אפשר להסתיר מה גם שזו "קליקה" קטנה של אנשים ואני גם לא בטוח שהוא מתאים לרכב אחר כמו הונדה סיווק שלשם נעברו הכי הרבה ספויילרים. לסיכום רכב מדהים מומלץ בחום אם התקציב מאפשר הייתי חושב גם על הSTI אבל אני אשתף את כולם בחוויות הנהיגה ברכב הזה

תשובות לרוני ותמיר

לרוני : לפי היבואן, הגרסה הנבחנת מצויידת, בין השאר, במתלים משופרים. ככל הנראה גרסה זו שונה בכמה פרטים מהמפרט הסטנדרטי. למשל מוט ההילוכים המתכתי עם סמל סובארו והלוחית המוצמדת לו עם הכיתוב STI שונים מהמוט מצופה העור שבדגם הרגיל. מערכת הבלמים מתחממת במהירות יוצאת דופן לרעה, עד כדי כך שבבלימה מהירה מ 200 קמ"ש מופיעים סימפטומים של רעידה, אחיזה לא אחידה של האופנים וירידה בולטת בעוצמת הבלימה. החומרה יכולה לנבוע ממצב המערכת, אבל ברור שגם מלכתחילה היא אינה מצטיינת. לתמיר: כיול עדין של זווית המושב תוך כדי נהיגה (רבע סיבוב ב"ברז") סביר בהחלט. באימפרזה, משיכה של ידית הכיוונון גורמת למושב ליפול אחורה בגלל קפיץ מחזיר עלוב. זה מחייב את הנהג לרכון קדימה לעבר ההגה כדי שמשקלו לא ידחוף את המושב אחורנית, והופך את משימת הכיול העדין לבלתי סבירה במהלך נהיגה. בנודע לספוילר הנגנב - לא תתפוס את הילד שלקח אותו לקשט את הארון בחדר...

sronis

New member
כנראה שזו לא אותה המכונית שנסעתי בה

מעניין שיש שתיים לנסיעת מבחן... רוני

liontamer

New member
בקשר לספוילר

כיום ישנה מערכת של איתורן שפשוט שותלים בתוך הספוילר עצמו ואז כשהו נגנב אפשר ללכת להביא אותו חזרה. לאון

תמירי

New member
המשך הדיון המלומד-אימפרזה

מסכים בעניין המושב גם אני הייתי מעדיף ברז לכיוונון. בלימה מ200 קמ"ש יש חשיבות גם למצב הכביש איזון גלגלים,לחץ אוויר ועוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון חוץ מאשר איכות הבלמים שצריך לקחת בחשבון שזה רכב שעובר "התעללויות" כבר כ8 חודשים ואין לי מידע מה מצב הטיפולים בו ולכן קשה לחוות דעה מה גם שהיא כה קיצונית שונה משלי שאני מכיר את הבלמים שנסעתי איתם כחצי שנה והם מצויינים. סמלים וכיתובים עזוב זה ממש לא חשוב. מוט ההילוכים בSTI שונה לגמרי.

אילן די

New member
מוצלח מאד

אני מאד אוהב את הפורמט הזה של בעד ונגד. רציתי גם להוסיף לנגד את פלסטיקיותו של תא הנוסעים וכן את חוסרו הבולט של מד טורבו כסטנדרט. העברת ההילוכים דווקא חלקה מאד. אולי זו בעיה במכונית המבחן.

למעלה