מבחן RT

leo80

New member
מבחן RT

מישהו יכול להגיד מה כולל מבחן RT? הבנתי שיש 2 בחינות בכתב ואחת בעל-פה. מה הן כוללות? ואיפה נרשמים למבחן? תודה לעונים!

מקס מ

New member
מבחן RT

המבחן מורכב משני חלקים. מבחן אחד בכתב ומבחן אחד בעל פה. המבחן בכתב כולל בערך 25 שאלות כולם באנגלית, לא קשה למי שלמד. הרשמה בדרך כלל בקבוצות דרך שירגל כנפיים.

OmriSoudry

New member
לא חייב להירשם דרך שירגל כנפיים

אפשר להירשם בקבוצה אצל כל מדריך\חברה אחרת המורשית להדרכה, ואף אפשר להירשם עצמאית אך זה עולה (למיטב זכרוני) 800 שקלים. אני למדתי אצל יוסי כהן והמבחן היה פשוט וקל. אגב, התברר שיש טעויות בחלק מהחומר של שירגל כנפיים. כשהייתי שם, הרבה אנשים שלמדו אצלם נאלצו לחזור חזרה פנימה ולתקן תשובות שגויות. אבל מצד שני, אולי הבעיה היא דווקא במשרד התקשורת...בשירגל למשל לימדו שATIS זה שדר GROUND TO AIR ואני למדתי שזה דווקא BROADCAST. דברים כאלה...

leo80

New member
אפשר גם לבד

היום נרשמתי למבחן בלי שום מדריך או בית ספר. אם לא חייבים אותם, כמו במקרה של מבחני מנהל התעופה, אז אני מקווה שאסתדר לבד. רק לגבי המבחן בעל פה: איך הוא מתנהל וכמה הוא קשה?

leo80

New member
800 שקל?

הקורס עולה 800 שקל ואגרה לבד, גם 800 שקל? נשמע מוזר...

לגבי הבמחן

חלק ראשון: אמריקאי 25 שאלות לא עינייניות בנושאים טכניים. חלק שני: בחינה בעלפה באנגלית, אתה מתבקש לשמוע ATIS, ליצור קשר עם מגדל ולבקש הנעה, לקבל קלירנס ולעשות READBACK וכו' (כאשר הבוחן הוא המגדל) ועד פטפטת באנגלית לגבי ה"פרזיולוגיה" (למשל, באיזה מילה תשתשת לתיקון הזמן משוער שנתת קודם: REVISE ולא CORRECTION). כמו כן מתנהל דיון על השאלות באנגלית שענית עליהן בצורה לא נכונה. השאלות באנגלית בוחנות הרבה חומר שאין בינו לבין טיסה קלה דבר וחצי דבר, כגון מהו תדר החירום ב UHF של מטוסי קרב... כל החומר הרלוונטי מלפני 5 שנים מופיע בדף המצורף שאני כתבתי לעצמי לפני שהגעתי לבחינה, מין סופר-סיכום אם CHEAT PAGE. הבעיה עם ה RT וכל עושי הכסף מסביבו וכל הסיפורים האחרים היא החוצפה של משרד התחבורה לערוך בחינה שאין לה סילבוס ואין שום חומר "רשמי" שממנו אפשר ללמוד את התשובות. למעשה מדובר במטרה נעה, בניגוד לכל מנהל תקין וצורה סבירה לרישוי. אתה מוזמן (כמו כולם שלא עושים דבר אבל מדברים הרבה על לעשות, ע"ע סודרי) לדרוש ממשרד התחבורה את הסילבוס לבחינה, נראה אותך מכריח אותם (בבית משפט) להודות שאין בעצם חומר ברור. זה יגרום להם כמובן או לבטל לחלוטין את הבחינה או לשנות אותה מספיק בכדי שתתבסס אך ורק על חומר ידוע/מוכר (למשל ספרות FAA) וכמובן תפגע בפרנסת חלק מאנשי הענף.

OmriSoudry

New member
בנוסף למה שמיקי אמר,

ממני ביקשו לקרוא הגדרה באנגלית של המושג TOUCHDOWN, ולהסביר מה זה אומר בעברית. לאחר מכן לקרוא את המילה TOUCHDOWN באותיות הפונטיות - טנגו, אוסקר, יוניפורם... אגב, לא ידעתי שאין חומר ברור...לתומי חשבתי שהקורסים של כנפיים והשאר מותאמים לסילבוס כלשהו...

OmriSoudry

New member
ועוד תוספת קטנה

בנוסף, חלק מהאנשים שיצאו מהמבחן בעל-פה סיפרו לי שהבוחן דימה להם מצב בו הם מתבקשים לתת MAYDAY CALL מלא, חלק נשאלו על הידע שלהם בפעולת מכשיר ה-ADF וכו'...

OmriSoudry

New member
אם יש לי שיחה מוקלטת

שבה נאמר לי ע"י אנשים במשרד התחבורה שאין חומר רשמי שאפשר ללמוד ממנו או סילבוס, מותר לי לפרסם את זה? או להשתמש בזה בבית משפט? או שאסור לפרסם כאלה דברים?

רן בג

New member
להזהר מסודרי.הוא מקליט אנשים ../images/Emo178.gif

כזה קטן וכבר יודע את כל הקומבינות. איכס.

OmriSoudry

New member
התכוונתי לשאול אם הקלטה תעזור

או שצריך לגרור אותם לבית משפט להודות...

בכתב יקירי. הכל בכתב.

שלח מכתב למשרד התחבורה ובקש לקבל את הסילבוס. כזה פשוט. אחרי 30 יום ללא תשובה פנה למבקר המדינה על אי תשובה. אחרי שתקבל תשובה - כלשהיא - ותפרסם אותה כאן, נדבר. לא לוקח יותר ממחיר של שני בולים ופחות זמן מכל הכתיבה שלך כאן.

חלילה לי לומר שהנ"ל גנב!!! אולם...

כנראה, לכאורה, הושאל מכנפיים שירגל חומר לימוד ללא ידיעתם וללא כוונת פיצוי, תשלום או החזר. קומבינה מקומית כנראה?! ככה יותר זול משוק עליה.

אני אבדוק את זה מחר בהרצליה.

תת הרמה של חבורת ערסים קטנים שטסים בססנה ומקללים פקחים זה עניין אחד, פה אולי יש בעייה אחרת, חמורה יותר.

OmriSoudry

New member
למדתי תיאוריה אצל יוסי כהן

מי גנב מה ממי ומתי? מה שכתבתי על שירגל היה מה שראיתי במהלך המבחן RT שבו התבקשו מספר אנשים שלמדו בשירגל להיכנס לתקן את המבחן העיוני. במהלך השהייה במסדרון יצא לי לדבר איתם על החומר של שירגל...

OmriSoudry

New member
אויש נו הבנתי על מה המהומה שלכם

כתבתי "כשהייתי שם". התכוונתי "כשהייתי במבחן RT" ולא בשירגל... מצטער!

מר סודרי ה"מתפתל"...

כל עוד אתה פוגע למישהו באגו,לא נעים אך לא נורא... אבל כשמסתמנת פגיעה בכיס של חברה מסחרית!...אללה ירחמו..

ילד מגעיל

זה שאתה מנסה לעשות כאן פרסומת ליוסי כהן, זה יופי. זה שאתה עושה פרסומת שלילית לשירגל כנפיים, זה מכוער ומגעיל, כמו כל ההתנהגות שלך ושל חבריך בתחומים אחרים. וזה לא קשור ממש לזה שהייתי מהבעלים שם פעם. זה קשור לזה שיש שם אנשים שמלמדים ומתפרנסים מזה, כגון שילה, שאול, בביש, נטע, סגל, לעדן ועוד, ומגיע חריין קטן כמוך ומספר כי שם מלמדים שגיאות להבדיל מהגאון יוסי כהן שקיבל אישור הדרכת קרקע לשישה חודשים בינתיים. אין לי כלום נגד יוסלה, בחור נחמד דווקא, אבל אם מישהו רוצה להתקדם בחיים הוא צריך לדאוג שגועליים כמוך לא יפרגנו לו. דהיינו, תתייעץ עם אנאבל הבוחנת איך ללקק למישהו בתחת בלי להשתין סביב.

למעלה