מבחן שלב ב

Carmit45

New member
איזו חוצפהההה

המבחן הזה אינו קשור לבית הספר ועוברים אותו אולי 3 תלמידים בכל כיתה בגלל שהוא ברמה גבוהה על מנת לאתר את הפוטנציאלים ביותר שיעברו לשלב ב ׳ ואם הילד שלך עבר היא לא יכולה להחליט אחרת כי אם עמד ברמת הקושי של המבחן מי היא שתחליט ותפעיל שיקול דעת חוצפנית... אני מקווה שלא הקשבת לה כי אם הוא עבר סימן שהרמה שלו גבוהה מתלמידים אחרים זהו מבחן מאוד קשה ומופיעים בו דברים שכלל עדיין לא נלמדו בבית הספר ואף ברמה קושי גבוהה יותר בגלל זה אולי 3 תלמידים מכל כיתה עוברים אותו.. מורה חוצפנית עש לי ילדה שעברה גם את שלה ב לכן אני יודעת בדיוק מה זה המבחנים האלה חוצפנית פשוט מעצבנת אותי פשוט מורה סתומה ברמות

נטלי22

New member
אם קיבלת הודעה במכתב שהוא עבר לשלב ב,

היו מחוייבים להעביר את שמו ברשימה למכון סאלד כדי שיקבל זימון למבחן שלב ב, כי אם לא - היו צריכים מראש לתת לו תשובה שלילית ולאפשר לו לערער בזמן.
אם הייתי במקומך הייתי פונה למכון סאלד עם העתק של המכתב שקיבלת, ושואלת למה לא קיבלתם זימון למרות המכתב עם התשובה החיובית. אולי עוד תצליחו להיבחן השנה.
וכמובן אם השם אכן לא הועבר למכון סאלד יש צורך להתלונן על בית הספר ו/או על המורה שפעלו בניגוד גמור לנהלים ולהנחיות.
בהצלחה!

דורית361

New member
מבחן שלב ב

שלום, האם מישהו יודע אם במבחן שלב ב יש מספר גרסאות כך שלא כל הילדים עונים בדיוק על אותן שאלות או שיש גרסה אחת בלבד (גם אם השאלות מופיעות בסדר שונה)
תודה על התשובה

Mלארבעה

New member
שמעתי על התיאוריה

אז רק בשביל העניין, אחרי שהבן שלי נבחן, הוא חזר על שאלה מאוד ספציפית (מילה מאוד מיוחדת), שאלתי חברה מעיר אחרת שתשאל את הבת שלה אם הייתה לה מילה כזו במבחן, והיא ענתה שבוודאות לא.
אז מה שנראה לי, מניחוש, שיש מאגר של שאלות נגיד 500, ומתוכם דוגמים למבחן 110 שאלות, אז ייתכן ויפלו כמה שאלות זהות אבל חלק לא. אז זה לא מהותי...?
לא יודעת. ניחוש בלבד.

יורה נחושתן

Member
מנהל
מבחן שלב ב'

המידע הזה לפי מיטב ידיעתי הנו חסוי בדרך כלל, ומכון סאלד אינו מתנדב למסור אותו. ככל שמעורפל יותר, כך טוב יותר מבחינתו והמסרים יכולים להיות סותרים. מתגובות של תלמידים שעברו את המבחן, אי אפשר להשוות בין השאלות. הנושאים ברורים יותר.

למעלה