מבחן קונוס

העין ה 3

New member
מבחן קונוס

הוותיקים אולי עוד זוכרים אותי. לא הייתי כאן ה-מ-ו-ן זמן. הפעם אני שואלת בשביל חברה. האם מישהו יודע מה זה מבחן קונוס שמתבצע בשניידר (בניגוד למבחן טובה שאותו עושים בכל בתי החולים האחרים למעט שניידר)? מה ההבדל ביניהם? מה מומלץ? האם חשוב מי (איזה רופא/טכנאי) עושה את המבחן? כל מידע על מבחן קונוס יכול לעזור.

באם את בטוחה שיש מבחן קונוס?

ישנו טופס שנקרא כך שאותו ממלאת המחנכת של אותו ילד שיש לו הפרעות קשב וריכוז כדי לתת דיווח לנוירולוג עך מצבו הלימודי- התנגותי של הילד.ומבחן טובה הוא אותו מבחן שעורכים לילד ללא רטלין ועם רטלין כדי לבדוק הכין התפקוד טוב יותר.

העין ה 3

New member
גם אני שאלתי את אותה שאלה

כמו שכתבתי, אני שואלת בשביל חברה, אשר פנתה אלי. אני שאלתי אותה אם היא בטוחה, כי ישנו שאלון קונורס (עם "ר") שאותו ממלאת המחנכת ו/או ההורים. היא הקריאה לי מתוך מכתב שקיבלה מבית חולים שניידר - מבחן קונוס (ללא "ר") שנערך אף הוא ללא ריטלין ועם ריטלין. גם אני מעולם לא שמעתי עליו. אולי בכל זאת מישהו כאן שמע עליו? אם לא, אני אפנה את השאלה לד"ר מנור.

zivadina

New member
אכן, יש מבדק קונרס ממוחשב

ולפי ד"ר מנור הוא שווה ערך ל-TOVA.

חגית35

New member
שאלון קונורס- בבקשה:

להלן נוסח השאלון המלא ואגב זה קונורס ולא קונוס (connors) באיזו מידה ההתנהגויות שלהלן מאפיינות את ילדך : לדרג לפי הסקלה הבאה: כלל לא מעט הרבה הרבה מאוד 1. מתקשה לשים לב לפרטים ועושה טעויות בעבודות בכתה או משימות אחרות 2. מתקשה בשמירה על קשב 3. נראה כאילו לא מקשיב ישירות לנאמר לו 4. מתקשה לסיים מטלות או למלא אחר הוראות (לא בשל התנהגות סרבנית או קשיי הבנה) 5. מתקשה בארגון משימות ופעילות 6. לעתים קרובות מתחמק או לא אוהב פעילות הדורשת התמדת קשב 7. מאבד חפצים הדרושים לפעילויותיו 8. מוסח בקלות ע"י גירויים חיצוניים 9. נע וזע בכסא ומזיז ידיים בעצבנות 10. עוזב את הכסא בכתה או במצב אחר המצריך ישיבה 11. רץ ומטפס באופן מוגזם ובמצבים בלתי הולמים, חסר מנוחה 12. מתקשה לשחק בשקט 13. בתנועה מתמדת כאילו מונע ע"י מנוע 14. מדבר בלי הפסק 15. מתפרץ ו"זורק" תשובות לפני שהשאלה נשאלת במלואה 16. מתקשה לחכות ל"תורו" 17. מתפרץ ומפריע לאחרים 18. התפרצויות זעם 19. מתווכח לעתים קרובות עם מבוגרים 20. מסרב להיענות לדרישות מבוגרים ומסרב לציית לחוקים 21. מציק לאחרים בכוונה 22. מאשים אחרים בטעויות שלו 23. רגיש ומתרגז בקלות 24. כועס ונוטר טינה 25. מרדן ועושה דברים דוקא להכעיס 26. מתקשה לשמור על סדר וארגון בסביבת עבודתו ובחפציו ככל שהסקלה מתמלאת עם איקסים יותר לצד השמאלי של השאלון זה מעיד על הפרעת קשב. חושבני שמ-9 פרמטרים ומעלה זה כבר מחשיד. כמובן שניתן לעשותו גם לאחר טיפול תרופתי ולהשוות. בד"כ מורה ממלאה שאלון כזה כי הוא מאוד רלוונטי למצבים של לימודים וחברה בי"ס או גן.

שאלון קונורס

אכן זהו השאלון שמובא הן בפני ההורה, הן בפני הילד , והן בפני המורים או הגננות

קונרס

שלום רב. שתי הערות קטנות: ראשית, השאלון שהבאתם הוא רק אחת הגרסאות של קונרס (יש כמה) וחלקן קצרות יותר וקצרות פחות. שנית, השאלה היתה על מבחן קונרס הממוחשב, שהוא דומה ל TOVA (אגב, לא בדיוק שווה ערך, אלא לפי הספרות מעט פחות מדוייק), ואותו אכן עושים ב"שניידר". שימו לב, מדובר בשני דברים שונים. בברכה, ד"ר איריס מנור

עינת12

New member
באמת התפלאתי. כי שמעתי שמבחן

קונרס דומה ל TOVA שאותה, ברוך השם, אני מכירה מקרוב קרוב קרוב (כמעט לחצתי על העכבר בטעות. חושבת TOVA ומתחילה ללחוץ. רפלקס מותנה?) עד כמה הופתעתי לגלות שלא. תודה רבה על ההבהרה.

למעלה