מבחן קבלה שלב ב'

lama law

New member
מבחן קבלה שלב ב'

בני (בן 8.5 בכתה ג') לא עבר את מבחני הקבלה שלב ב'.
האם מישהו יודע מהם הנושאים של חלקי המבחן השונים?
הוא סיפר לי שהיה חלק אחד עם צורות שלא היה לו מושג מה רוצים ממנו שם.
הוא לא עבר הכנה כלשהי למבחן, בין היתר משום שזה (אולי לא בצדק) נראה לי לא לעניין להכין ילד למבחן כזה.

אף פעם לא לקחתי את בני לאבחון ואני לא יודעת אם הוא מחונן (לפי תוצאות המבחן הזה כנראה שלא). אבל אני יודעת שהוא מאד מיוחד ביכולותיו הקוגנטיביות.
בגיל שנתיים הוא כבר זיהה את כל האותיות. איית מילים בע"פ מגיל 2.5. קריאה מלאה מגיל 3. בגן היה העוזר של הגננת ומקריא סיפורים לילדים. בגיל 4 הגננת המליצה להקפיצו לגן חובה בכדי שתהיה לנו אפשרות בשנה שלאחר מכן להעבירו לכתה א'. אנחנו היססנו ולבסוף החלטנו להשאירו במסלול הרגיל יחד עם בני גילו. בגן חובה קיבל מהגננת חוברות עבודה לכתות ב'.
אמנם התחום הבולט ביותר אצלו הוא השפה (ורבליות, אוצר מילים עשיר וכו'), אך גם במתמטיקה היו לו הברקות מגיל מאד צעיר.
כיום הוא תלמיד בכתה ג'. הציונים שלו מעולים, אך המורות מתלוננות ע"כ שהוא לא מרוכז בשיעורים, שהוא קורא (מתחת לשולחן) או מכין שיעורים בזמן השיעור. הוא מתלונן שמשעמם לו.

האם אתם מנסיונכם, ממליצים במקרה כזה לערער ולנסות לגשת למבחן בשנה הבאה?
אם כן, האם הפעם כדאי לגשת להכנה ואיפה?
אם יש חלק שלם במבחן (לא יודעת מתוך כמה חלקים), שהוא לא יודע בכלל לענות עליו, האם יש סיכוי שיעבור מבחן כזה?
האם יש אפשרות להכנס לתוכנית ללא המתנה לשנה הבאה?

תודה מראש לעונים :)

viviane11

New member
מנסה לענות מניסיון...

ערעור: תלוי בך וברצון הילד.
צריך לפנות לאגף מחוננים של משרד החינוך (תעשי גוגל) ותצרי איתם קשר.
בכל מקרה הערעור הוא בחינה נוספת בשנה הבאה ולא כל ילד מוכן.
נאמר לי שמאשרים לעשות את הבחינה הנוספת רק לילדים שהיו בגבול העליון של התוצאות
לא צריך להכין ילד:אם הוא מחונן הוא אמור לעבור אבל יש ילדים שנלחצים. עכשיו הוא יידע איך הבחינה בנויה ויהיה לו אולי קל יותר.

הצורות זה סדרות בדרך כלל כמו במספרים 2 4 6 8
אותו דבר
אם לא ענה חלק שלם? אין לי תשובה לגבי השפעת הנושא על תוצאות הבחינה.

אין אפשרות להכנס לתוכנית המחוננים אבל הוא יוכל להכנס לתוכנית המצטיינים אם יש באיזור שלכם( קורסים אחה"צ בתשלום)

lama law

New member
תודה

הוא פותר סדרות מספריות הרבה יותר מורכבות (הוא נתן לי דוגמא לא פשוטה מהמבחן שלב א' לאיתור מחוננים). יכול להיות שעם צורות הוא לא מסתדר, אבל מבחינה רעיונית הוא חזק בסדרות.
חשבתי שמדובר באנלוגיות צורניות (הוא לא פירט).
אני מתארת לעצמי שהסדרות הצורניות באות לנטרל את הנושא המתמטי, אך האם הן לא בוחנות "על הדרך" גם תפיסה חזותית? והאם "כוונת המשורר" היתה לבחון גם את התפיסה הזו? לא בטוחה...
אני מבינה שאי אפשר לבדוק את כל היבטי ותחומי "המחוננות" של אדם והבחינה הזו היא פשרה מסוימת.
אני חולקת על דעתך שאם ילד הוא מחונן, הוא אמור לעבור. הייתי אומרת שאם ילד הוא מחונן בתחומים הנבדקים, הוא אמור לעבור.

האם התכוונת שהוא יוכל להכנס לתוכנית המצטיינים כבר השנה (ללא בחינה נוספת)?

שוב תודה

viviane11

New member
תשובות

התכוונתי שילד לא אמור לעבור הכנה/ קורס כדי לעבור את הבחינה.

הוא אמור לעבור את הבחינה ללא הכנה אם הנתונים שלו מתאימים

לגבי מצטיינים: ילד שעבר שלב א ולא שלב ב משובץ בדרך כלל בתוכנית למצטיינים
אין צורך בבחינה נוספת. כדאי לברר בישוב בו אתם גרים
בתי למדה השנה אחה"צ בהעשרה של אריקה לנדאו ומאוד נהנתה .

למעלה